خبر یزد

آخرين مطالب

احیای مرکز آموزش محیط زیست؛ هدیه دولت مردمی‌ به محیط بانان سازمان حفاظت محیط زیست

احیای مرکز آموزش محیط زیست؛ هدیه دولت مردمی‌ به محیط بانان
  بزرگنمايي:

خبر یزد - پس از حدود دو سال، با همت و پیگیری جدی معاونت آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست، مرکز آموزش محیط زیست و تربیت محیط دوباره با حداقل هزینه و مدیریت جهادی راه اندازی شد و در نخستین دوره آموزشی 300 نفر در گروه های 80 نفری، آموزش می‌بینند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، محیط بانان عاشقان جان برکف سرزمین مادری هستند که عاشقانه لحظه لحظه عمر خود را به حفاظت از محیط زیست اختصاص می دهند و آموزش نقش اساسی در حفاظت درست، تامین امنیت و نجات جانشان دارد و این درحالی است که با انحلال دانشکده محیط زیست، محیط بانان شاغل در دو سال اخیر از حق آموزش ملی محروم بودند؛ محرومیتی که تاثیر مستقیم بر عملکرد آنها می گذارد.
براساس مصوبه سال 1398 شورای عالی اداری، دستگاه‌های اجرایی کشور از داشتن واحدهای آموزش عالی مستقل منع شدند. پس از عدم صدور مجوز جدید برای پذیرش دانشجو در رشته محیط‌بانی، در نیمه دوم سال 1399 بحث انحلال دانشکده محیط زیست مطرح و از ابتدای سال 1400 به‌طور رسمی منحل شد. پس از این انحلال پرتامل، در محل دانشکده محیط زیست و محیط‌بانی، اداره کل حفاظت محیط زیست استان البرز مستقر شد. همچنین متاسفانه امکانات و فضای آموزشی این دانشکده از دست رفت. اما پس از حدود دو سال، با همت و پیگیری جدی معاونت آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست، مرکز آموزش محیط زیست و تربیت محیط دوباره با حداقل هزینه و مدیریت جهادی راه اندازی شد و در نخستین دوره آموزشی 300 نفر در گروه های 80 نفری، آموزش می‌بینند.
این دوره به محیط بانانی که در سه سال اخیر جذب شدند، فرصت داد تا گرد هم آیند و علاوه بر گذراندن دوره آموزشی توسط اساتید مجرب، با یکدیگر آشنا شوند، آشنایی ای که محیط بانان استان های مختلف را به هم پیوند داده و این دوستی ها شانس تبادل تجربیات را پس از دوره آموزشی نیز فراهم می‌کند.
استقبال محیط بانان از احیای مرکز آموزش محیط زیست و تربیت محیط بان
در این دوره که با استقبال و اشتیاق محیط بانان همراه بود، آموزش تئوری و عملیاتی به محیط بانان از جمله زندگی و عملیات در طبیعت، در دستور کار قرار گرفت که محیط بانان از ساعت 7:30صبح الی 16، آموزش های اساسی چون اطفای حریق، آشنایی با تنوع گیاهی، حیات وحش ایران و بیماری‌ها، محیط زیست و آلاینده ها، شناخت مناطق حفاظت شده، نقشه خوانی، جهت یابی و کار با GPS، قوانین و مقررات، اصول جلب مشارکت، مدیریت حیات وحش، دفاع شخصی، بازرسی، بازداشت و بدرقه متهمان، اصول گشت زنی، تعقیب و گریز، کنترل خشم، امداد و نجات، اسلحه شناسی، قوانین انتظامی و ضابطین قضایی را می بینند و به میدان تیر می روند. همچنین در کنار این آموزش ها یک برنامه به نام "شب خاطره" برای محیط بانان درنظر گرفته شده که در آن شب پیشکسوتان محیط بانی از تجربیات خود می گویند.
اختتامیه دوره آموزشی نخستین گروه روز پنجشنبه هفدهم تیرماه با حضور دکتر مرادی، معاون آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست برگزار و به محیط بانان برگزیده در مسابقات فوتسال و پینگ پنگ، جوایز اهدا خواهد شد.
آموزش محیط بانان پس از دو سال
محرم علی علیزاده، یکی از کارشناسان مرکز آموزش محیط زیست و تربیت محیط بان با تاکید بر استقبال چشمگیر محیط بانان از تلاش دکتر مرادی، معاون آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست برای احیای مرکز آموزش محیط زیست و تربیت محیط بان، گفت: بسیاری از محیط بانان استخدام شده در سه سال اخیر می گویند با وجود آموزش استانی، برخی از مباحث آموزشی را برای نخستین بار است که می شنوند. 
وی همچنین به اهمیت تجدید دوره های آموزشی برای محیط بانان اشاره می‌کند و یادآور می‌شود که محیط بانان می‌توانند از محتوای آموزشی که در فضای مجازی قرار می‌دهیم علاوه بر این دوره آموزشی حضوری، بهره ببرند.
علیزاده با اشاره به تلاش های صورت گرفته برای احیای مرکز آموزش محیط زیست و تربیت محیط بان اشاره می کند و خاطرنشان می‌کند که معاون آموزش و مشارکت های مردمی، با حرکت جهادی، این امر مهم را پیش بردند. این دوره ها در توانایی محیط بانان بسیار حائز اهمیت است.
عشق باز هم قدم ها را استوار کرد
بیتا افسرده دیگر کارشناس مرکز آموزش محیط زیست و تربیت محیط بان نیز با اشاره به اهمیت دوره های آموزشی به کمبود امکانات اشاره و تاکید می‌کند که "واقعا جهادی کار کردیم"؛ پس از انحلال این مرکز، امکانات موجود از دست رفت و با کمترین امکانات، مرکز آموزش محیط زیست دوباره راه اندازی شد؛ با عشق به کار برگشتیم و از اینکه محیط بانان با این دوره های آموزشی توانمندتر می‌شوند، لذت می‌بریم.
وی با اشاره به تاثیر کمبود بودجه بر امکانات، یادآور می‌شود که 15 نفر با عشق در اینجا مشغول به کار هستند و نیاز به حمایت معنوی و مادی داریم.
افسرده ادامه می‌دهد که شاید دوهفته زمان آموزش کوتاه باشد اما محیط بانان چند مورد برای حفظ جانشان یاد می‌گیرند و این زیباترین بخش کار ماست. قدمت دانشکده محیط زیست به دهه 50 برمی‌گردد اما دو سال پیش منحل شد! خیلی خوشحالیم که دکتر مرادی با آگاهی و بینش دقیق این مرکز را دوباره راه اندازی کردند؛ امیدواریم دانشکده دوباره احیا شود و به اصل خود بازگردد.
حفظ محیط زیست برای مردم است
علی فرزام، محیط بان استان فارس از دلیل علاقه خود به محیط بانی می‌گوید که رشته تحصیلی او مهندسی منابع طبیعی گرایش محیط زیست است و در آزمون استخدامی قبول شده است. بر این اساس دو سال سربازی را محیط بان بوده و از سال 98 به صورت رسمی استخدام شده است. 
فرزام با اشاره به اینکه به صورت مختلف دوره آموزشی در استان ها برگزار شده است، تاکید می‌کند که این دوره آموزشی، فشرده با برنامه ریزی خوب است که همه محیط بانان از آن راضی بودند.
وی درباره سختی کارهای محیط بانی می گوید که محیط بانی عشق و علاقه می‌خواهد و سختی های خود را دارد از جمله اینکه 5 روز به اعضای خانواده خود دسترسی نداریم. همچنین انتظار می‌رود نسبت به دستمزد و مزایا محیط بانان نیز توجه بیشتری شود. از طرف دیگر استفاده از تکنولوژی های به روز دنیا می‌تواند بخشی از سختی کار را کم کند.
فرزام درمورد مشارکت مردمی در حفظ محیط زیست یادآور می‌شود که حفظ محیط زیست برای مردم است و دیواری بین محیط زیست و مردم نیست. محیط زیست را می‌خواهیم برای مردم حفظ کنیم و یک منفعت مشترک است بنابراین همه با هم کمک کنیم.
تاثیر مثبت آشنایی محیط بانان کشور در دوره های آموزشی
جواد داوودی، محیط بان زنجانی به اشاره به برگزاری دوره آموزشی سازمانی بعد از دو سال از شروع کار، گفت که طول دوره کم و فشار زیاد است بنابراین شاید یادگیری کم باشد اما باز هم خوب است چراکه این آموزش ها را ندیده بودیم.
وی با تاکید بر برگزاری دوره آموزشی در استان یادآور می‌شود که آموزش ها سازمانی نبود و به مراتب تاثیرگذاری آن پایین تر از این دوره های آموزشی و در سطح ابتدایی بود.
داوودی با تاکید بر اینکه حضور محیط بانان از استان های مختلف باعث می‌شود در همه استان ها دوست محیط بان پیدا ‌کنیم و با مناطق مختلف آشنا شویم، گفت که اکثر محیط بانان در این دوره تحصیل کرده هستند و این مساله موجب ارتقای سطح حفاطت می شود.
وی در مورد نقش مشارکت مردمی در حفاظت از محیط زیست نیز تصریح کرد که در گذشته محیط زیست به مردم از بالا نگاه می‌کرد اما اکنون نگاه مثبت به مشارکت مردمی در حفظ محیط زیست کمک زیادی به حفاظت از کشور می‌کند.
شانس آوردم بعد از استخدام این دوره آموزشی برگزار شد
مسعود آخوند زاده محیط بان آذربایجان شرقی نیز که در دو ماه اخیر استخدام شده از شانس خوب خود برای حضور در مرکز آموزش محیط زیست و تربیت محیط بان در اوایل دوران کاری می‌گوید و تاکید می‌کند که اطلاعات دقیقی نداشتیم، استادهای خوبی در این دوره آموزشی هستند و مطالبی که فرا می گیریم برای ادامه کارمان بسیار مفید است.
وی با اشاره به اینکه محیط بان قشر مظلوم است، درمورد مطالب موثر آموزشی در حوزه برخورد با متهم، بازرسی و قوانین و جلب مشارکت مردمی، گفت که در این باره آشنایی کافی نداشتیم. جوامع محلی باید به ما کمک کنند و نحوه ارتباط با آنها را در این دوره آموزشی یاد گرفتیم.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/232057/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تقابل فالکون 9 و اتمسفر زمین

ماه دارد کوچک می‌شود؛ این چه عواقبی برای زمین خواهد داشت؟

فعالیت 400 کارگاه مرمت در بافت تاریخی یزد

نجات جان 719 حادثه دیده در سال گذشته

ماجرای تغییر مدیران کم کار استان یزد به کجا رسید؟

نشست شورای اداری متفاوت استان یزد

بازگشت ترنست تهران-یزد و بالعکس به حمل و نقل ریلی استان یزد

به آرزو نرسیدیم و دیر دانستیم...

دکلمه خوانی زیبا با صدای حسین پناهی و هوشنگ ابتهاج

چرا گربه‌ها همیشه روی چهار دست و پا فرود می‌آیند؟

پیش بینی کاهش دمای موقت در استان یزد

برگزاری روز مزرعه گل محمدی در مهریز

شفاف‌سازی در ماموریت‌ها جزو تاکیدات اولیه ما در بنیاد است

استاندار کرمانشاه: خون پاک شهدا پشتوانه محکم انقلاب اسلامی است

برگزاری آئین تجلیل از دختران شاهد و ایثارگر سمنان به مناسبت روز دختر

شناخت مشی شهدا و ایثارگران موثرترین روش ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است

دکلمه خوانی زیبا با صدای حسین پناهی

کشف محققان با کمک هوش مصنوعی؛ زبان نهنگ عنبر احتمالاً همانند انسان «الفبایی» است

نقیضه‌سرایی با اشعار حافظ و سعدی

ربات اپتیموس حالا می‌تواند در کارخانه تسلا کارهای واقعی انجام دهد

تصاویری از مرکز کهکشان راه شیری که توسط تلسکوپ بسیار بزرگ ESO ثبت شده است

جزیره‌ی خوشمزه‌ها/ اولین گردهمایی بزرگ سرآشپزهای ایرانی در کیش

مجموعه 14 جلدی «به دنیا آمده‌ام» رونمایی می‌شود

ماجرای «گورهای گاوچران» چیست؟

معرفی روشی برای شناخت بیشتر آفت‌کش‌ها

70 درصد هزینه‌های حج صرف مسکن حجاج می‌شود / تمام اعزام درون شهری حجاج با قطارهای عربستانی

پژوهش باید در راستای حل مشکلات صنعت باشد

دهه کرامت با حال و هوای شهدایی/اجلاسیه‌های کنگره 12هزار شهید استان تهران در دهه کرامت آغاز می‌شود

پیام تسلیت دکتر رئیسی در پی درگذشت پدر شهیدان «شیخ‌شعبانی»

اولویت اصلی دولت رسیدگی به خانواده‌های شاهد و ایثارگر است

«انسان و فناوری» در نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود

ایجاد شکل خاصی از گرافن برای بهبود باتری سدیم یون

23 مجموعه آبزی پروری در نیر فعال هستند

کاهش موقت دما در یزد

«سرباز روز نهم» با تقریظ رهبر انقلاب به نمایشگاه آمد

دیوار مرگ؛ پیشنهادی هیجان انگیز برای ایمنی فضانوردان در ماه

ابداع پارچه‌ای نازک‌تر از موی انسان که جاذب صداست

برق جان 2 کارگر جوان در یزد را گرفت

برگزاری جشن بزرگداشت مقام معلم با عنوان سپاس معلم در یزد

ظرفیت عظیم علمی یزد در تمدن‌سازی

جداسازی آب فضای سبز از شرب در بفروئیه

1000 میلیارد ریال به توسعه زیر ساخت‌های جامعه ایثارگری قم اختصاص یافت

تدارک نمایشگاه کتاب در روز دوم

تازه‌های کتاب برای بچه‌ها

راه‌های مقابله با انتشار حشرات در هوای گرم بدون استفاده از حشره کش

تاثیر هوش مصنوعی در روایت یک رستاخیز

کاهش زمان سرددَم کردن قهوه از 24 ساعت به 3 دقیقه

بازگشت قطار ترنست‌ تهران - یزد از شنبه

دیدار مدیرکل مراجعات و پاسخگویی ایثارگران  با تیم ایثار جانبازان قم

جانبازان گرانقدر در صف اول ترویج فرهنگ متعالی ایثار و شهادت هستند