خبر یزد

آخرين مطالب

تصاویری که میبینیم بر زمانی که می‌گذرد، تاثیر دارد! علمي

تصاویری که میبینیم بر زمانی که می‌گذرد، تاثیر دارد!
  بزرگنمايي:

خبر یزد - زومیت / ویژگی‌های خاص تصاویر یا صحنه‌ای که مشاهده می‌کنیم، می‌تواند درک ما از گذر زمان را به شکلی تحریف کند که مدت زمان سپری‌شده در حین تماشا را متوجه نشویم.
محققان می‌گویند نحوه‌ی درک ما از گذر زمان، چه سریع بگذرد و چه آهسته، می‌تواند توسط تمامی اتفاقات محیط اطرافمان شکل بگیرد؛ از ضربان قلب ما و جلب توجه دیگران گرفته، تا آشنایی با مکان و حتی تصاویری که تماشا می‌کنیم.
مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد که نحوه‌ی تماشای تصاویر می‌تواند درک ما از گذر زمان را شکل بدهد. علاوه بر این، زمانی که شخص گمان می‌کند صرف تماشای یک تصویر کرده است، بر نحوه‌ی یادآوری آن تصویر تأثیر می‌گذارد. یافته‌های مطالعه، بینش تازه‌ای را درمورد چگونگی تجربه و یادآوری گذشت زمان توسط افراد مختلف ارائه می‌دهد.
گروهی از محققان دانشگاه جورج میسون آمریکا، در مجموعه‌ای از آزمایش‌ها از 170 نفر خواستند تا به تماشای تصاویر مختلفی بپردازند که در مدت زمان‌های مختلف و زیر یک ثانیه، روی صفحه نمایش ظاهر می‌شد. شرکت‌کنندگان پس از مشاهده‌ی هر تصویر، باید کلیدی را فشار می‌دادند تا مدت زمانی را که گمان می‌کردند در حین تماشا سپری شده است، ارزیابی کنند. افراد باید زمان تماشای تصاویر را بر اساس کوتاه‌مدت یا طولانی‌مدت دسته‌بندی می‌کردند.

خبر یزد


درک مغز ما از زمان، گاهی وقت‌ها با واقعیت یکسان نیست
محققان دریافتند که صحنه‌های بزرگ‌تر و تصاویر به‌یادماندنی‌تر، مغز را فریب می‌دهند تا فرد فکر کند که تصاویر را طولانی‌تر از زمانی که واقعاً گذشته، تماشا کرده است. در حالی که به نظر می‌رسد تصاویر شلوغ و نامرتب، گذر زمان را منقبض و کوتاه‌تر می‌کنند.
اگرچه نتایج متفاوت بوده است، اما مطالعات گذشته نیز نشان می‌دهند که نحوه‌ی اثرگذاری تصاویر بر ادراک زمان می‌تواند به نحوی با میزان توجه ما مرتبط باشد. تماشای تصاویر بزرگ‌تر، پررنگ‌تر و روشن‌تر، با جلب تمرکز و حواس ما، زمان را منبسط و طولانی‌تر می‌کنند.
اما همین ویژگی‌ها می‌توانند حواس بخشی از مغز ما را که مسئول پیگیری زمان است، مختل کنند. بنابراین، به نظر می‌رسد که زمان در حین تماشا سریع‌تر می‌گذرد. البته نه تنها پیچیدگی تصاویر، بلکه محتوای آن‌ها نیز ممکن است با برخی مخاطبان بیشتر از دیگران هم‌خوانی داشته باشد.
البته یافته‌های مطالعه‌ی اخیر کمک چندانی به حل نظریه‌های مخالف نمی‌کند. در عوض، محققان عامل جدیدی را در میزان به‌یادماندنی بودن تصاویر سهیم می‌دانند. بر اساس شواهد، ویژگی منحصربه‌فردی وجود دارد که مغز ما را به روش‌هایی به‌جز توجه، جذب می‌کند.
الکس ما، عصب‌پژوه شناختی و همکارانش در مطالعه می‌پرسند: آیا به دلیل به‌یادماندنی‌تر بودن این تصاویر، زمان در حین تماشای آن‌ها طولانی‌تر می‌شود؟ یا برعکس، به دلیل طولانی‌تر شدن زمان، تصاویر به‌یادماندنی‌تر هستند؟
مطالعه نتیجه می‌گیرد که هر دو مورد صحیح هستند. محققان بعضی از شرکت‌کنندگان را برای تماشای مجموعه‌ی دوم تصاویری که نیمی از آن‌ها را روز قبل نیز مشاهده کرده بودند، دوباره به آزمایشگاه بازگرداندند.
تصاویری که با عنوان به‌یادماندنی رتبه‌بندی شدند، در حقیقت برای مدت زمان طولانی‌تری دیده شده بودند. در عین حال، تصاویری که گمان می‌شد برای زمانی طولانی‌تر از واقعیت دیده شده‌اند، در واقع بهتر در خاطر فرد مانده بودند. این اثر از آزمایشی تا آزمایش دیگر ثابت باقی ماند.
مغز، زمان را منبسط یا متراکم می‌کند تا حجم اطلاعات پردازش‌شده را افزایش دهد
الکس ما و همکارانش برای بررسی و توضیح یافته‌ها، پیشنهاد می‌کنند که آثار اتساع زمانی در تصاویر به‌یادماندنی، ممکن است به پردازش اطلاعات سیستم بینایی کمک کند تا عوامل کندکننده و محدودیت‌ها را برطرف کند. محققان در مقاله می‌نویسند: «بدین ترتیب، زمان منبسط یا متراکم می‌شود تا حجم اطلاعات پردازش‌شده در هر نمونه‌ی خاصی افزایش یابد.»
محققان برای آزمایش این ایده، از یک شبکه عصبی مصنوعی برای مدل‌سازی دستگاه بینایی بطنی استفاده کردند. تصاویر در این شبکه به تدریج و در طول زمان پردازش می‌شد. محققان گزارش می‌دهند که تصاویر به‌یادماندنی‌تر، سریع‌تر پردازش می‌شوند و این افزایش در سرعت پردازش، هم طولانی‌تر شدن زمان سپری‌شده و هم افزایش در دقت زمان درک‌شده را پیش‌بینی می‌کند.
البته همانطور که دیگر مطالعات نیز اشاره کرده‌اند، دلیل به‌یادماندنی‌تر بودن تصاویر خاص می‌تواند بسیار شخصی باشد. بر اساس مطالعات، منطقی است که حس کنیم تصاویر می‌توانند درک گذر زمان را تحریف کنند، زیرا بخش‌هایی از مغز که زمان را پردازش می‌کنند، احساسات ما را نیز تنظیم می‌کنند.
بنابراین، همچنان برای دانستن این موضوع که مغز ما چگونه زمان را درک می‌کند و چگونه این حس از فردی به فرد دیگر متفاوت است، به زمان و آزمایش‌های بیشتری نیاز است. نتایج مطالعه، به وضوح نشان می‌دهد که بدن ما ممکن است با ضربان ساعت‌های بیولوژیکی خاص خودش پیش برود، اما درک مغز از زمان ثابت نیست.
محققان نتیجه می‌گیرند: «یافته‌های مطالعه، شواهدی را برای ایجاد ارتباط میان ویژگی‌های تصویری، درک زمان و حافظه فراهم می‌کند. یافته‌ها را می‌توان با استفاده از مدل‌های پردازش بصری بیشتر، مورد بررسی قرار داد.»
یافته‌های مطالعه در مجله Nature Human Behaviour منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/647130/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ساختن پایگاه در ماه توسط چین!

نابغه ریاضی که لذت‌بخش‌ترین کار برایش داستان‌نویسی بود

قلعه تاریخی سریزد مهریز سند دار شد

دشمن کرامت دختران ایران را نشانه گرفته است

برگزاری 40 برنامه ویژه هفته میراث‌ فرهنگی در یزد

آخرین وضعیت جاده‌های کشور؛ امروز یکشنبه 23 اردیبهشت / بارش باران در جاده چالوس

بیش از 4000 میلیارد تومان طرح‌های توسعه برق در دستور کار استان یزد

قلعه تاریخی سریزد مهریز سنددار شد

استقبال صاحبان کسب و کار یزد از مجوز‌های الکترونیکی

عملیات لایروبی رودخانه سید میرزا پایان یافت

انرژی خورشیدی درگیر مسائل اداری نشود

نشست مدیران موسسات اقتصادی با رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

مراسم تودیع و معارفه معاون نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

وزارت ارشاد به خبرنگاران بن کتاب می‌دهد

امکان خرید اعتباری از پانزدهمین نمایشگاه سراسری صنایع دستی یزد

شهادت جانباز 70 درصد بوشهری سردار «حاج نگهدار موری زاده»

آن دوست که عهد دوستاری بشکست

تکنولوژی پل هوایی ASTRA را ببینید

پیش‌بینی ورود دلار به کانال پایین‌تر

آزمون استخدامی ویژه رشته شغلی دبیری و هنرآموز وزارت آموزش و پرورش

مصاف ساحلی بازان شهرداری بندرعباس با گلساپوش یزد

سرنوشت شروری که در مهرآباد قمه‌ کشی کرد

ای دل بلایی!

طوفان خورشیدی ماهواره‌های استارلینک را دچار اختلال کرد

افزایش نجات یافتگان در عملیات آتش نشانی با خرید تجهیزات

افزایش زیان به کشاورزی یزد با ناترازی انرژی و خاموشی چاه‌ها

◄ دوبانده شدن جاده یزد طبس هنوز ناتمام است

ایجاد مراکز جوار کارگاهی و بین کارگاهی در خاتم

کودک بازیگوش، زنی را در پارکینگ خانه زیر گرفت

چهارمین روز نمایشگاه کتاب؛ مردم چقدر کتاب خریدند؟

با تجسم باورنکردنی جدید ناسا به درون سیاهچاله بپرید

برپایی نمایشگاه عرضه محصولات مشاغل خانگی یزد

اجتماع 2 هزار نفری دختران در مصلی آیت الله اعرافی میبد

مستند «قاصدک‌های سرخ» تولید می‌شود

برگزاری همایش بین‌المللی علامه ملاعبدالله بهابادی در یزد

دانش آموزان دبستان انقلاب بافق همیار طبیعت شدند

یزد جزو 10 استان برتر سرمایه‌گذاری خارجی

اینفوگرافی/ خوردنی‌هایی که خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهند

کشف 4 جنازه در خانه‌‌ ای مسکونی در خرم‌ آباد

ماجرای مرگ تکان‌ دهنده بلاگر زن مشهدی

یک خبر مهم و جدید درباره پرونده بابک زنجانی

بزرگداشت حکیم توس و پاسداشت روز زبان فارسی در سمنان برگزار می‌شود

نماد جهانی زن در ریاضیات، پروفسور مریم میرزاخانی

یک مانع نظارتی دیگر بر سر راه فعالیت‌های «استارشیپ»

موانع موجود در راه توسعه مگافارم‌های دام سبک ابرکوه برداشته می‌شود

شاخص‌های بهداشتی در یزد ارتقا یافته است

ضرورت بازسازی قنات بغدادآباد شهرستان مهریز

توصیه‌های یک فیلمساز برای خواندن رمان

داستانک/ اعتماد نفس پدر پیوند کبد جهان

طرح جدیدی برای شبیه‌سازی واکنش‌های هسته‌ای در رایانه‌های کوانتومی