خبر یزد

آخرين مطالب

رییس اتحادیه نانوایان یزد در گفت‌وگو با ایسنا:

آرد در یزد سهمیه‌بندی می‌شود/یزدی‌ها همچنان متمایل به نان‌های غیراستاندارد اقتصادي

آرد در یزد سهمیه‌بندی می‌شود/یزدی‌ها همچنان متمایل به نان‌های غیراستاندارد

  بزرگنمايي:

خبر یزد - رییس اتحادیه نانوایان یزد با اشاره به کمبود آرد در استان طی یک ماه اخیر، اعلام کرد: خوشبختانه این کمبود تاکنون منجر به بروز مشکلی جهت تامین نان مورد نیاز شهروندان نشده و قرار است آرد نانوایان به صورت نیمه یارانه‌ای و براساس سهمیه تخصیص یابد.
«جلال پیروزی‌فرد» در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایسنا – منطقه یزد، با اشاره به مشکل کمبود آرد طی یک ماه اخیر، اظهار کرد: هر چند وضعیت کیفیت آرد رو به بهبود است اما از یک ماه گذشته تاکنون، به دلیل عدم سهمیه‌بندی نانوایان با کمبود آرد روبرو شدیم که این مسئله قابل حل و پیگیری است.
وی با بیان این که تاکنون کمبود آرد در استان منجر به بروز مشکلی جهت تامین نان مورد نیاز شهروندان نشده است، افزود: تاکنون قیمت آرد براساس میزان سبوس آن، متفاوت و فروش آن به صورت آزاد انجام می‌شده به طوری که نانوایان نسبت به خرید آن بدون در نظر گرفتن سهمیه اقدام می‌کردند اما قرار است بر طبق دستورالعمل کشوری، با یکسان‌سازی و نیمه یارانه‌ای شدن قیمت آرد، نانوایی‌ها براساس سهمیه‌های مشخصی، آرد مورد نیاز خود را دریافت کنند.
این مسئول در ادامه با اشاره به رند شدن قیمت‌ انواع نان، تصریح کرد: با توجه به مشکل رند نبودن قیمت نان پس از افزایش‌های صورت گرفته، به منظور رفع این مشکل اقدام به افزایش 25 گرمی چانه خمیر برای رند شدن قیمت نان شد.
وی در این رابطه افزود: بدین ترتیب انواع نان‌های با قیمت‌ 225 تومان به 250 تومان، نان‌های با قیمت 275 تومان به 300 تومان و نان‌های با قیمت‌ 325 تومان به 350 تومان افزایش پیدا کرد و این روند برای قیمت سایر نان‌ها نیز اتفاق افتاد.
این مسئول کیفیت نان در یزد را مطلوب ارزیابی و تصریح کرد: خوشبختانه نان یزد به لحاظ کیفیت در جایگاه سوم کشور قرار دارد و با افزایش کیفیت آرد، کیفیت نان‌ها نیز رو به افزایش است.
وی از کاهش میزان نمک نان با توجه به فرا رسیدن فصل زمستان خبر داد و خاطرنشان کرد: با توجه به تمایل مردم یزد به استفاده از نان‌های حجیم، 60 درصد نانوایی‌های یزد دارای سیستم پخت تنوری هستند در حالی که نان تولیدی از این طریق علاوه بر تماس مستقیم با آتش، حاوی بیش از میزان استاندارد نمک است.
پیروزی‌فرد راهکار رفع این مشکل را پخت نان به روش دستگاهی ذکر کرد و گفت: البته این در حالی است که نه تنها یزدی‌ها کمتر تمایل به استفاده از نان دستگاهی دارند بلکه پخت نان‌های دستگاهی برای نانوایان نیز مقرون به صرفه نیست.
وی کاهش تولید روزانه نان از 4000 به 1800 عدد در نانوایی‌های دستگاهی را عاملی بر عدم استفاده نانوایان از دستگاه دانست و گفت: علی‌رغم کاهش شدید تولید نان در این نوع نانوایی‌ها، مصرف گاز دستگاه‌های پخت نان بسیار بالاست و هزینه‌های جانبی آنها مانند تعویض نوار نیز ماهیانه تا سه میلیون تومان می‌رسد که برای نانوایان به صرفه نیست.
این مسئول ادامه داد: با این احتساب تقریباً نانوایان دستگاهی دیگر با این روش در یزد پخت نمی‌کنند و عمدتاً به دستگاه‌های چرخشی و تنور روی آورده‌اند.
وی در این رابطه یاداور شد: نانوایی‌های دستگاهی ماهانه حدود یک میلیون تومان هزینه مصرف گاز دارند، در حالی که این رقم برای دستگاه‌های گردان حدود 450 هزار تومان و در روش تنوری بسیار کمتر است.
پیروزی‌فرد در پایان نیز تاکید کرد: با احتساب این رویکرد باید در روش‌های پخت نان از طریق دستگاه‌های گردان و تنوری به دنبال استاندارد‌سازی باشیم.
انتهای پیام





نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

مشكل تامین گوشت قرمز در استان نداریم

تشکیل صندوق توسعه کشاورزی، گامی به سوی رونق تولید در بافق است

مجوز 6 شهرک گلخانه ای با اشتغال 500 نفر در یزد صادر شد

هشت میلیون متر مکعب آب در سدهای خاکی بافق ذخیره شد

دامپزشکی نقش خطیری در رونق تولید دارد

بارندگی‌های اخیر هیچ ارتباطی با بارورسازی ابرها نداشت/ایران همچنان نیازمند بارورسازی ابرهاست

2 هزار و 700 تن محصول گلخانه از ابرکوه به بازار مصرف عرضه شد

فرش اردکان، نماد فن و هنر -مژگان دشتی*

تولید ملی، عنصر مهم اقتصاد

اداره ها مسئولیت پذیری خود را برای رونق تولید افزایش دهند

بیشتر واحدهای استاندارد یزد در مرکز استان قرار دارد

راه‌اندازی دفتر استانداردسازی در فرمانداری یزد

پنج هزار تن محصول فولادی از ابرکوه به خارج صادر شد

برنامه توسعه اقتصادی و اشتغال 45 روستای یزد تدوین شد

خسارت 80 میلیاردی بارندگی‌ها به قطب کشاورزی یزد

امام جمعه یزد: وابستگی به واردات آفت تولید و صنعت است

گزارش بارش‌های 24 ساعت گذشته در استان یزد

وابستگی به واردات آفت تولید و صنعت است

بارش‌های اخیر تاثیر چندانی بر کسری مخزن سفره‌های آبی نداشت/ساخت و سازهای غیرمجاز حریم رودخانه‌ها تخریب می‌شود

صنعت برق در مسیر رونق تولید تلاش خواهد کرد

رتبه دوم یزد در کشت‌های گلخانه‌ای کشور

رونق تولید در استان یزد با تمرکز بر سرمایه‌گذاری‌های توسعه‌ای

یک مسئول در دامپزشکی یزد: گوشت‌های منجمد فاقد بسته‌بندی نخرید

کاهش 20 درصدی قدرت خرید یزدی‌ها/نوبرانه‌ها به یزد نمی‌رسند

تبدیل یزد به یکی از مقاصد گردشگری داخل کشور/افزایش 2.3 برابری گردشگران نوروزی یزد

اصناف ‌به تقویت اعتماد بین مردم و دولت کمک کنند

افزایش ظرفیت شبکه تلفن همراه استان یزد در ایام نوروز

عضو ستاد راهبری اقتصاد مقاومتی: تعاونی‎ها نیروی محرکه رونق تولید باشند

آب انتقالی یزد برقرار است/کدورت شدید آب علت قطعی موقت بود

تمام جاده های یزد به جز 2 مسیر روستایی باز و تردد ادامه دارد

برق منطقه‌ای یزد برای پیشگیری از حوادث ناشی از سیل آماده است

آب انتقالی از زاینده رود به یزد موقتا قطع می شود

23 میلیون شب اقامت مسافران نوروزی در کشور ثبت شد

تردد 750 هزار دستگاه وسیله نقلیه در استان یزد ثبت شد

بارندگی تا اواخر سه شنبه شب در استان یزد ادامه دارد

اقامت 32 هزار و 900 نفر شب مسافر در اردکان ثبت شد

اسکان گردشگران نوروزی در یزد به 935 هزار و 430 نفر شب رسید

آغاز ترسالی و یزد در رده نخست کم بارش ترین استان ها

80 میلی‌متر بارندگی در روستای منشاد شهرستان مهریز ثبت شد

کارشناس هواشناسی یزد از طغیان مسیل‌ها هشدار داد

اقامت گردشگران نوروزی در یزد به 785 هزار شب رسید

چهار بازارچه نوروزی در مکان‌های گردشگری میبد دایر است

تکمیل پروژه های نیمه تمام میبد در دستور کار قرار گرفت

2 میلیارد ریال صرف احداث سفره‌خانه سنتی قلعه تیزک ابرکوه شد

ردیف درآمدهای عوارض فروش معادن هزار و 500 میلیارد تومان است

آغاز مرحله دوم توزیع میوه تنظیم بازار نوروز 98 در یزد

پرداخت 7.5 میلیارد ریال تسهیلات به شرکت‌های نوپای یزد

61 تن میوه برای تامین نیاز بازار شب عید ابرکوه تامین شد

زمینه اشتغال 340 نفر از مددجویان بهزیستی اردکان فراهم شد

قطارهای یزد – مشهد در نوروز همه روزه شد/تغییر ساعت ورود زوار یزدی به 7:45 صبح