خبر یزد

آخرين مطالب

آرد در یزد سهمیه‌بندی می‌شود/یزدی‌ها همچنان متمایل به نان‌های غیراستاندارد اقتصادي

آرد در یزد سهمیه‌بندی می‌شود/یزدی‌ها همچنان متمایل به نان‌های غیراستاندارد

  بزرگنمايي:

خبریزد- «جلال پیروزی‌فرد» با اشاره به مشكل کمبود آرد طی یک ماه اخیر، اظهار کرد: هر چند وضعیت کیفیت آرد رو به بهبود است اما از یک ماه گذشته تاکنون، به دلیل عدم سهمیه‌بندی نانوایان با کمبود آرد روبرو شدیم که این مسئله قابل حل و پیگیری است.

وی با بیان این كه تاكنون كمبود آرد در استان منجر به بروز مشكلی جهت تامین نان مورد نیاز شهروندان نشده است، افزود: تاكنون قیمت آرد براساس میزان سبوس آن، متفاوت و فروش آن به صورت آزاد انجام می‌شده به طوری كه نانوایان نسبت به خرید آن بدون در نظر گرفتن سهمیه اقدام می‌كردند اما قرار است بر طبق دستورالعمل کشوری، با یکسان‌سازی و نیمه یارانه‌ای شدن قیمت آرد، نانوایی‌ها براساس سهمیه‌های مشخصی، آرد مورد نیاز خود را دریافت كنند.

این مسئول در ادامه با اشاره به رند شدن قیمت‌ انواع نان، تصریح کرد: با توجه به مشكل رند نبودن قیمت نان پس از افزایش‌های صورت گرفته، به منظور رفع این مشكل اقدام به افزایش 25 گرمی چانه خمیر برای رند شدن قیمت نان شد.

وی در این رابطه افزود: بدین ترتیب انواع نان‌های با قیمت‌ 225 تومان به 250 تومان، نان‌های با قیمت 275 تومان به 300 تومان و نان‌های با قیمت‌ 325 تومان به 350 تومان افزایش پیدا کرد و این روند برای قیمت سایر نان‌ها نیز اتفاق افتاد.

این مسئول كیفیت نان در یزد را مطلوب ارزیابی و تصریح كرد: خوشبختانه نان یزد به لحاظ كیفیت در جایگاه سوم کشور قرار دارد و با افزایش کیفیت آرد، کیفیت نان‌ها نیز رو به افزایش است.

وی از كاهش میزان نمک نان با توجه به فرا رسیدن فصل زمستان خبر داد و خاطرنشان کرد: با توجه به تمایل مردم یزد به استفاده از نان‌های حجیم، 60 درصد نانوایی‌های یزد دارای سیستم پخت تنوری هستند در حالی كه نان تولیدی از این طریق علاوه بر تماس مستقیم با آتش، حاوی بیش از میزان استاندارد نمك است.

پیروزی‌فرد راهكار رفع این مشكل را پخت نان به روش دستگاهی ذكر كرد و گفت: البته این در حالی است كه نه تنها یزدی‌ها كمتر تمایل به استفاده از نان دستگاهی دارند بلكه پخت نان‌های دستگاهی برای نانوایان نیز مقرون به صرفه نیست.

وی کاهش تولید روزانه نان از 4000 به 1800 عدد در نانوایی‌های دستگاهی را عاملی بر عدم استفاده نانوایان از دستگاه دانست و گفت: علی‌رغم کاهش شدید تولید نان در این نوع نانوایی‌ها، مصرف گاز دستگاه‌های پخت نان بسیار بالاست و هزینه‌های جانبی آنها مانند تعویض نوار نیز ماهیانه تا سه میلیون تومان می‌رسد كه برای نانوایان به صرفه نیست.

این مسئول ادامه داد: با این احتساب تقریباً نانوایان دستگاهی دیگر با این روش در یزد پخت نمی‌کنند و عمدتاً به دستگاه‌های چرخشی و تنور روی آورده‌اند.

وی در این رابطه یاداور شد: نانوایی‌های دستگاهی ماهانه حدود یک میلیون تومان هزینه مصرف گاز دارند، در حالی كه این رقم برای دستگاه‌های گردان حدود 450 هزار تومان و در روش تنوری بسیار کمتر است.

پیروزی‌فرد در پایان نیز تاکید کرد: با احتساب این رویكرد باید در روش‌های پخت نان از طریق دستگاه‌های گردان و تنوری به دنبال استاندارد‌سازی باشیم.





نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

چه بیماری‌هایی در کمین دارندگان همستر است؟

پرداخت 95 درصد قبوض گاز استان یزد به صورت الکترونیکی

برداشت گندم در استان یزد آغاز شد

تعطیلی واحدهای تولیدی خط قرمز دولت است

چادرملوی اردکان برای هفت هزار نفر شغل ایجاد کرده است

لزوم اجرای قوانین کنواسیون‌های بین‌المللی اشتغال اتباع خارجی در یزد

تحقق 95 درصد مصوبات ستاد اقتصاد مقاومتی استان یزد

مدیر منطقه بافت تاریخی شهرداری یزد عنوان کرد: اجرای بیش از 50 پروژه عمرانی در بافت تاریخی

مهریز قطب تولید نهال پسته در کشور

حمایت از توسعه اقتصادی اولویت اجرایی دستگاه قضایی در یزد است

مقدمات کشت سه هزار هکتار جنگل دست کاشت در بافق فراهم شد

بهره‌برداری از 8 طرح آبخیزداری ندوشن بمناسبت هفته جهادکشاورزی

اشتغال بخش معدن در کشور مورد غفلت قرار گرفته است

ذخائر دو مجموعه معدنی بزرگ استان یزد رو به اتمام است

تلاش برای تصویب قوانین جدید به منظور حمایت از صنایع

استاندار یزد: فرآوری مواد معدنی باید در داخل استان انجام شود

نماینده‌یِ مخالف زنگنه: منبع خبرم را نمی‌گویم

آیا بلیط‌های هواپیمایی در یزد از همه جای ایران گرانتر است؟

بانک مسکن برای خانه‌دار شدن مشتریان چه نوع تسهیلاتی می‌دهد؟

هشدار فرمانداری مهریز به نانوایان متخلف

برداشت محصول کلزا در یزد آغاز شد

65 درصد برق ابرکوه در بخش کشاورزی مصرف می شود

حمل و نقل از محورهای اصلی توسعه در یزد است

10 هزار هکتار از اراضی بیابانی مهریز تاغ کاری شد

صندوق کارآفرینی امید، بنگاه اقتصادی نیست

برخی دلالان مانع خودکفایی کشور در تولید هستند

کسب رتبه عالی تیم‌های خودارزیابی اداره کل کار یزد در کشور

بانوان میبد سهم زیادی در توسعه هنر زیلوبافی دارند

امام جمعه یزد: مصرف برق ادارات کنترل و پایش شود

مرغ هورمونی شایعه‌ای بیش نیست/استفاده از هورمون در پرورش مرغ صرفه اقتصادی ندارد

عوامل طبیعی عمده علت بیابانی شدن استان/رشد 100 درصدی اعتبارات صندوق توسعه ملی

گران شدن لبنیات در بازار نامشخص گوشت

تداوم روند نزولی قیمت‌ها در بازار میوه

فرهنگ مصرف و تامین آب میراث ناملموس یزد

کاهش 400 تومانی قیمت گوشت مرغ در یزد

یزد چهارمین تولید‌کننده زردآلوی ایران

سیاست‌های اجرایی ارتقای بهره‌وری در استان یزد تدوین می‌شود

زیر ساخت های سرمایه گذاری بخش خصوصی در مهریز فراهم است

رکورد تولید گندم در ابرکوه به 4.5 تن در هکتار رسید

سند آمایش استان با حداکثر اشتراک نظر و اجماع تصویب می‌شود

سیگاری ها 30 هزار میلیارد ریال زیان به اقتصاد ایران تحمیل می کنند

برداشت محصول زردآلو از 2 هزار و 708 هکتار باغ‌های یزد آغاز شد

احیای صنعت نوغان‌داری در مهریز

حمایت از تشکیل پارک‌‌های علم و فناوری تعاونی

توضیحات مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی یزد در مورد اقدام ناپسند کاریابی غیردولتی

کلید موفقیت در رقابت، نوآوری است/ اردکان بزرگترین تولیدکننده محصولات کنجدی کشور است

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی: مشکل اصلی تعاونی‎ها تامین سرمایه در گردش است/ افزایش سقف پرداخت تسهیلات به تعاونی ها

رییس سازمان ملی بهره‌وری ایران: زردآلوی ابرکوه می‎‎تواند موجب توسعه گردشگری کشاورزی شود

تعلیق موسسه شغلی و کاریابی غیر دولتی کارآفرینان یزد

توزیع تاکنون 16000 تن شکر تنظیم بازار در یزد