آرد در یزد سهمیهبندی میشود/یزدیها همچنان متمایل به نانهای غیراستاندارد
اقتصادي
بزرگنمايي:
خبریزد- «جلال پیروزیفرد» با اشاره به مشكل کمبود آرد طی یک ماه اخیر، اظهار کرد: هر چند وضعیت کیفیت آرد رو به بهبود است اما از یک ماه گذشته تاکنون، به دلیل عدم سهمیهبندی نانوایان با کمبود آرد روبرو شدیم که این مسئله قابل حل و پیگیری است.
وی با بیان این كه تاكنون كمبود آرد در استان منجر به بروز مشكلی جهت تامین نان مورد نیاز شهروندان نشده است، افزود: تاكنون قیمت آرد براساس میزان سبوس آن، متفاوت و فروش آن به صورت آزاد انجام میشده به طوری كه نانوایان نسبت به خرید آن بدون در نظر گرفتن سهمیه اقدام میكردند اما قرار است بر طبق دستورالعمل کشوری، با یکسانسازی و نیمه یارانهای شدن قیمت آرد، نانواییها براساس سهمیههای مشخصی، آرد مورد نیاز خود را دریافت كنند.
این مسئول در ادامه با اشاره به رند شدن قیمت انواع نان، تصریح کرد: با توجه به مشكل رند نبودن قیمت نان پس از افزایشهای صورت گرفته، به منظور رفع این مشكل اقدام به افزایش 25 گرمی چانه خمیر برای رند شدن قیمت نان شد.
وی در این رابطه افزود: بدین ترتیب انواع نانهای با قیمت 225 تومان به 250 تومان، نانهای با قیمت 275 تومان به 300 تومان و نانهای با قیمت 325 تومان به 350 تومان افزایش پیدا کرد و این روند برای قیمت سایر نانها نیز اتفاق افتاد.
این مسئول كیفیت نان در یزد را مطلوب ارزیابی و تصریح كرد: خوشبختانه نان یزد به لحاظ كیفیت در جایگاه سوم کشور قرار دارد و با افزایش کیفیت آرد، کیفیت نانها نیز رو به افزایش است.
وی از كاهش میزان نمک نان با توجه به فرا رسیدن فصل زمستان خبر داد و خاطرنشان کرد: با توجه به تمایل مردم یزد به استفاده از نانهای حجیم، 60 درصد نانواییهای یزد دارای سیستم پخت تنوری هستند در حالی كه نان تولیدی از این طریق علاوه بر تماس مستقیم با آتش، حاوی بیش از میزان استاندارد نمك است.
پیروزیفرد راهكار رفع این مشكل را پخت نان به روش دستگاهی ذكر كرد و گفت: البته این در حالی است كه نه تنها یزدیها كمتر تمایل به استفاده از نان دستگاهی دارند بلكه پخت نانهای دستگاهی برای نانوایان نیز مقرون به صرفه نیست.
وی کاهش تولید روزانه نان از 4000 به 1800 عدد در نانواییهای دستگاهی را عاملی بر عدم استفاده نانوایان از دستگاه دانست و گفت: علیرغم کاهش شدید تولید نان در این نوع نانواییها، مصرف گاز دستگاههای پخت نان بسیار بالاست و هزینههای جانبی آنها مانند تعویض نوار نیز ماهیانه تا سه میلیون تومان میرسد كه برای نانوایان به صرفه نیست.
این مسئول ادامه داد: با این احتساب تقریباً نانوایان دستگاهی دیگر با این روش در یزد پخت نمیکنند و عمدتاً به دستگاههای چرخشی و تنور روی آوردهاند.
وی در این رابطه یاداور شد: نانواییهای دستگاهی ماهانه حدود یک میلیون تومان هزینه مصرف گاز دارند، در حالی كه این رقم برای دستگاههای گردان حدود 450 هزار تومان و در روش تنوری بسیار کمتر است.
پیروزیفرد در پایان نیز تاکید کرد: با احتساب این رویكرد باید در روشهای پخت نان از طریق دستگاههای گردان و تنوری به دنبال استانداردسازی باشیم.
لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/81348/