خبر یزد

آخرين مطالب

بانوان میبدی با پخت سمنوی نذری به پیشباز نوروز رفتند فرهنگي

بانوان میبدی با پخت سمنوی نذری به پیشباز نوروز رفتند

  بزرگنمايي:

خبر یزد - یزد - بانوان میبدی بر اساس یک سنت هرساله با پخت سمنوی نذری در آخرین روزهای زمستان به پیشباز نوروز رفتند.
به گزارش ایرنا، پخت سمنو که یکی از هفت سین سفره نوروز و از آئین های سنتی ایرانیان است هر ساله با نزدیک شدن به شروع سال نو در شهرهای مختلف ایران رونق می گیرد.
سمنوی پخته شده به دست بانوان در خانه ها زینت بخش سفره های هفت سین و به عنوان یکی از سین های این سفره سمبل خیر و برکت است.
این غذای خوشمزه و مقوی از جوانه گندم و آرد تهیه می شود و بدون اینکه شکر یا ماده شیرین دیگری به آن اضافه شود، طعمی شیرینی دارد و پخت آن زمان و زحمت زیادی می طلبد.
اعظم موحدی از بانوان ورزشکار میبد که هر سال با همکاری بانوان دیگر و خواهرش پخت سمنوی نذری درخانه آنها انجام می گیرد به گزارشگر ایرنا گفت: برای پخت سمنو به ازای هر کیلو جوانه گندم چهار کیلو آرد سفید استفاده می شود تا سمنو طعم شیرینی و مناسبی داشته باشد.
وی با توجه به تجربه ای که در 15 سال سمنو پزی به دست آورده، افزود: در ابتدا جوانه گندم را در آب می ریزند تا خیس شود و بعد از آن با گذاشتن سبد بر روی یک قابلمه و توری روی آن جوانه گندم را صاف می کند این عمل دو تا سه بار تکرار می شود تا شیره جوانه گندم بدون پوست به دست بیاید.
موحدی ادامه داد: آرد هم در آب ریخته و صاف می شود و بعد از ریختن شیره جوانه و آرد گندم در دیگ بزرگ مسی، شعله گاز را روشن می کنیم، شعله باید به اندازه ای باشد که دیگ ته نگیرد.
وی گفت: در زمان پخت که 24 ساعت طول می کشد در ابتدا باید مرتب مواد را هم زد تا به جوش آید که اگر هم زده نشود مواد ته می گیرد و بعد از جوش آمدن، هم زدن کمتری نیاز دارد اما باید مواظب بود تا ته نگیرد.
موحدی در ادامه اظهار داشت : بعد از هفت تا هشت ساعت، مواد سمنو تغییر رنگ می دهد و آب آن کم می شود که باید آب به آن اضافه کرد تا بجوشد و این آب اضافه کردن تا اتمام مرحله پخت که تقریبا 24 ساعت طول می کشد به طور مرتب انجام می گیرد و با جوشیدن به خودی خود شیرین می شود.
وی با اشاره به اینکه سمنو را بعد از خاموش کردن شعله آتش به مدت 4 تا 5 ساعت دم می گذارند گفت: شکر یا سایر مواد افزودنی شیرین به سمنو افزوده نمی شود و تنها بادام به مواد اضافه می شود که افزودن آن به مواد هم سه تا چهار ساعت مانده به اتمام زمان پخت است.
لیلا موحدی دیگر بانوی مشارکت کننده در پخت سمنو نیز توضیح داد: در پخت سمنو که به نذری حضرت زهرا(س) معروف است، دعا برای برکت و شفای بیماران انجام می گیرد و رعایت نکاتی مانند پختن سمنو زیر نور مهتاب، نیامدن افراد دارای عذرشرعی به خصوص جنابت بر سر پخت آن و به صدا در آمدن سه اذان در هنگام پخت و .... ضروری است.
وی افزود: پخت سمنوی نذری را از سالها قبل خواهرم به تنهایی انجام می داد که با افزایش مشارکت و استقبالی که از آن صورت گرفت میزان مواد برای پخت هر سال افزایش یافته و بانوانی دیگری نیز در پخت آن مشارکت می کنند.
در شهرستان میبد در سالهای اخیر پخت سمنو رواج خاصی دارد به گونه ای که برخی بانوان با پخت آن به عنوان یک ماده مقوی و سرشار از ویتامین در ایام سال به درآمد زایی می پردازند .
مرکز شهرستان 104هزار نفری میبد در 50 کیلومتری شمال غرب شهر یزد مرکز این استان قرار دارد.
9934/ 6014/





نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

بازارچه خیریه برای کمک به سیل زدگان در یزد دایر شد

دستگاه های اجرایی مهریز برای ترویج فرهنگ کتابخوانی کمک کنند

بانوان تحصیل‌کرده با برند زیلو به رونق تولید کمک کنند

جشن میلاد امام مهدی ( عج) در شهر ابرکوه برگزار شد

امام جمعه مهریز همکاری در تکمیل طرح حوزه علمیه را خواستار شد

40 خادم امامزاده سیدجعفر یزد به مناطق سیل زده اعزام شدند

نمایشگاه دانش آموزی جابربن حیان در مهریز افتتاح شد

تاکید امام جمعه یزد بر تشکیل اتاق فکر برای حفظ ارزش های دفاع مقدس

نمایشگاه عکس استانبول ترکیه در یزد گشایش یافت

کتاب بازی‌های محلی ابرکوه منتشر شد

آیا بقعه «سید رکن الدین» از حصار داربست‌ها رها می‌شود؟

برگزاری مسابقه تماشای فیلم «یتیم‌خانه ایران» در یزد

صدرنشینی دوباره بافق در ویژه‌برنامه‌های نوروز 98

بازارچه خیریه با هدف کمک به سیلزدگان در یزد دایر شد

اجرایی شدن برنامه‌های فرهنگی هنری یزد با برند وحشی بافقی

ماجرای داوطلب شدن ابرکوهی‌ها برای گشودن معبر مین عملیات رمضان

برگزاری همایشی در یزد برای گرامیداشت همسر امیرچخماق

هنرمندان برگزیده استان یزد در سال 97 تجلیل شدند

تنها گنبد چین خورده‌‌ی تیموری ایران؛ پیدای پنهان یزد

مرمت اساسی خانه وحشی بافقی زمانبر است

نگران خانه‌های بدون سکونت بافت‌های تاریخی هستیم

رونمایی از دو کتاب در دانشگاه علوم قرآنی میبد

اهدای بیش از 1000 نسخه کتاب و نشریه به کانون‌های مساجد یزد

ارسال 83 مقاله به دبیرخانه همایش فخر چهلم در استان یزد

تنها بنای باقیمانده ایران از عهد تیموری در یزد، موریانه‌زدایی شد

یزد مظهر هنر اصیل ایرانی و اسلامی است

ارسال بسته‌های کتاب و اسباب بازی مهریزی‌ها به مناطق سیل زده

ریزش بخشی از قلعه فهرج در بارندگی اخیر یزد

ارسال کمک‌های نهاد کتابخانه‌های یزد به مناطق سیل زده

همایش ملی «فرهنگ رضوی، بانوان فرهیخته» در یزد برگزار می‌شود

ایجاد اشتغال پایدار برای زندانیان یزد با ترویج صنایع دستی

«تمدن کاریزی» اساس زندگی مسالمت‎‎آمیز ادیان در ایران و یزد

خانه تاریخی صغیره اردکان ثبت ملی شد

برپایی نمایشگاه عکاس فرانسوی در خانه تاریخی آقازاده ابرکوه + تصاویر

«انتظار» یعنی مدیریت درست دشواری‌ها

برنامه‌های فرهنگی کانون اصلاح و تربیت یزد در کشور شاخص است

پرونده سرقت هویت مسجد جامع یزد همچنان باز است

سامانه گردشگری الکترونیک باغ جهانی دولت‌آباد رونمایی شد

سه میلیارد ریال صرف ساماندهی گلزارهای شهدا مهریز شد

اغلب کاروانسراهای اردکان شرایط مناسبی ندارد

ضرورت تامین زمین برای توسعه فضای آموزشی در یزد

مهلت ثبت نام مدارس تیزهوشان و نمونه، تمدید شد

یزد مظهر هنر اصیل ایرانی و اسلامی است

ریزش بخشی از قلعه فهرج در بارندگی اخیر یزد

ارسال بسته‌های کتاب و اسباب بازی مهریزی‌ها به مناطق سیل زده

تحلیل نمایش کاکوتی در حوزه هنری یزد

حرکت خودجوش هنرمندان یزدی برای کمک به سیل‌زدگان کشور

ارسال 83 مقاله به دبیرخانه همایش فخر چهلم در استان یزد

مرمت اساسی خانه وحشی بافقی زمانبر است

تعدادی از مدارس استان یزد تعطیل شد