خبر یزد

آخرين مطالب

نکوداشت دکتر سلطانی گردفرامرزی در دانشگاه یزد برگزار شد علمي

نکوداشت دکتر سلطانی گردفرامرزی در دانشگاه یزد برگزار شد
  بزرگنمايي:

خبر یزد - مراسم نکوداشت دکتر «علی سلطانی گردفرامرزی» مولف کتب درسی زبان و ادبیات فارسی وزارت آموزش و پرورش، عضو یزدی دائره المعارف بزرگ اسلامی و استاد ممتاز دانشگاه تربیت معلم به میزبانی دانشگاه یزد برگزار شد.
به گزارش ایسنا – منطقه یزد، دکتر سلطانی در این مراسم که به همت بنیاد فرهنگی شاهدیه و همکاری شهرداری و شورای اسلامی شاهدیه و دیگر دستگاه‌های فرهنگی استان به میزبانی دانشگاه یزد برگزار شد، ضمن حمد الهی برای داشتن قدرت بیان خود، افزود: خداوند را شاکر هستم که از همان روز اول و هنگامی که توانایی پزشک شدن را نیز در خود می‌دیدم، به سراغ زبان و ادبیات فارسی رفتم و توانستم هر چه توان دارم را برای آموزش و پرورش کودکان این مرز و بوم صرف کنم.
وی به آثار در دست چاپ خود نیز اشاره و تصریح کرد: کتابی پیرامون مقایسه داستان‌های عاشقانه در ادبیات و نیز کتابی نیز با مضمون سرگذشت اسب‌های معروف در ادبیات، داستان‌ها، ادیان و اساطیر در حال چاپ دارم و علاوه بر اینها در حال ادامه فعالیت‌های قران پژوهی نیز هستم.
دکتر سلطانی در مورد پژوهش‌های قرانی اخیر خود ضمن اشاره به زیبایی ادبی سوره الرحمن در قران کریم، اظههار کرد: با سند و مدرک می‌توانم مدعی شوم که اولین مبدع شعر نو پیامبر اکرم(ص) بوده و همچنین این که برخی بیان می‌کنند که اعراب عصر جاهلیت شاعرانی توانمند بوده‌اند اشتباه است و بنا بر روایات محققان عرب، پس از ظهور اسلام شعر به میان اعراب آمده است.
وی به برخی دیگر از افتخارات و آثار خود نیز اشاره کرد و گفت: در کتاب «رمزهایی از اساطیر ایران در شاهنامه» نیز ثابت کردم که نه تنها انوشیروان حاکمی عادل نبوده بلکه از ظالمترین پادشاهان در ایران بوده است.
این ادیب فرهیخته که اکنون 80 ساله است، در پایان نیز با بیان این که فعالیت‌هایش درک می‌شود ابراز خرسندی و قدردانی کرد و گفت: مصاف با 60 سالگی‌ام در خواب از پدرم سکه‌ای 25 تومانی هدیه گرفتم و به نظرم آمد که تا 85 سالگی بیشتر عمر نخواهم کرد لذا از خداوند متعال می‌خواهم تا در باقمانده عمرم نیز بتوانم خدماتی شایسته به مردم و ادبیات کشورم ارائه کنم.
در این همایش که بخش دوم آن امشب از ساعت 8 شب در سالن همایش‌های هلال‌احمر در قاسم آباد یزد برگزار خواهد شد، «عباسعلی دانافر» مدیر کل آموزش و پرورش استان پیام وزیر متبوع خود دکتر «سید محمد بطحائی» به این آیین نکوداشت را قرائت کرد.
وزیر آموزش و پرورش در این پیام آورده است؛ «بزرگداشت مفاخر فرهنگ و اندیشه ایران، بزرگداشت ادب، عشق و انسانیت است و اهتمام به این مهم وجهه همت کسانی است که خود به ضرورت پاسداشت مفاخر این مرز و بوم اعتقاد دارند و بدان عشق می‌وزرند.
این گونه بزرگداشت‌ها حلقه اتصالی است که نسل پویای امروز را به اصل ایمان، ادب و اصالت دیروز پیوند می‌دهد و این همبستگی‌ و پیوستگی از ضروریات روزگار ما است.
ادبیات فارسی سراسر ایمان، ادب، عرفان و معنویت است و ادیبان، هر یک دریایی هستند خروشان و لبریز از طراوت، عشق و ایمان.بسیار خوشحالم که می‌بینم در عصر درخشان حاکمیت جمهوری اسلامی در ایران نه تنها بزرگان فضل و دانش ادوار پیشین بلکه عالمان و دانشمندان حاضر نیز از سوی ارادتمندان و حق شناسان تکریم و تجلیل می‌شوند و این پدیده، سنتی حسنه و شایان تحسین است.
مراسم نکوداشت فرهیخته ادیب و پژوهشگر توانا، جناب آقای علی سلطانی گرد فرامرزی در استان دارالعباده و دارالعلم یزد که به پیشنهاد مدیر کل محترم آموزش و پرورش آن استان برگزار می‌شود، چنان خجسته است که برکات و فواید ان نصیب جامعه و مراکز علمی و اموزشی سطح کشور خواهد شد و مصدر و محور حرکت‌های سازنده و موثری قرار خواهد گرفت.
لازم می‌دانم به نوبه خود از همت برگزار کنندگان این همایش تشکر نمایم. امیدوارم جامعه پویای فرهنگی ما، بخصوص جوانان با الگو گرفتن از این اسوه‌ها به این باور برسند که با تلاش پیگیر و پشتکار آمیخته با تدبیر، می‌توان درخشید و به چهره‌ای سرشناس در علم، ادب و فرهنگ و خدمت به جامعه تبدیل شد.
در گام دوم انقلاب آینده از آن جوانانی است که ایمان، عرفان و علم با همت بلند خود در هم می‌آمیزند.»
دکتر « قاسم برید لقمانی» معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه یزد نیز در این مراسم به برخی ویژگی‌های دکتر سلطانی پرداخت و گفت: پیوسته آموختن و اموزش دادن از مقطع دبیرستان تا سطوح بالای دانشگاهی از ویژگی‌ها این استاد ممتاز دانشگاه است.
وی اهتمام دکتر سلطانی موضوعات متنوع از قران پژوهی تا عرفان و ادبیات را از دیگر مشخص‌های وی خواند و افزود: تلاش پیوسته و خستگی ناپذیر طولانی نیز از شاخص‌های این استاد فرهیخته است که آثار متعدد وی نیز موید همین موضوع است.
معاون دانشگاه یزد توجه به مسائل احتماعی در جامعه را نیز از ویژگی‌های دکتر سلطانی خواند در این باره به تاسیس بنیاد فرهنگی شاهدیه برای کمک به دانش‌اموزان محروم بازمانده از تحصیل تا سواداموزی به زندانیان اشاره کرد.
دکتر «علی رواقی» عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی و عضو بنیاد شاهنامه فردوسی نیز از دیگر سخنران این مراسم بود که به تشریح برخی از آثار استاد در حوزه قران پژوهی پرداخت.
در این مراسم که با سخنرانی دیگر اساتید زبان و ادبیات فارسی در مورد ویژگی‌های استاد سلطانی و آثارش همراه بود، دکتر «محمود الهام‌بخش» از اعضای هیات علمی دانشکده زبان و ادبیات فارسی دانشگاه یزد قصایدی را در شان دکتر سلطانی قرائت کرد.
پخش کلیپ معرفی شهر شاهدیه باغشهر تاریخی نمرکز استان یزد و زادگاه استاد سلطانی، شاهنامه خوانی و نمایش مستند «در سایه سار ادب» در مورد زندگی دکتر سلطانی و همچنین قرائت پیام دکتر «حسن بلخاری» رییس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور توسط دکتر «مجید پویان» دبیر علمی همایش از دیگر بخش‌های این برنامه بود.
در پایان نیز با حضور جمعی از اساتید دانشگاه و مدیران استان از خدمات متعدد و موثر دکتر «علی سلطانی گردفرامرزی» با اهدای دکتری افتخاری دانشگاه یزد، لوح سپاس و تندیس انجمن علمی زیان و ادبیات فارسی دانشگاه یزد و همچنین هدایایی قدردانی شد.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/84931/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عکس‌های عجیب از جشن روز دختر در یزد!

بارش‌های این استان کویری در 25 سال گذشته بی سابقه بود

صنعت نساجی یزد بازسازی ‌و نوسازی می‌شود

فرمانده انتظامی کیش: دی‌جی مجوز ندارد؛ نباید فعالیت غیرقانونی انجام شود

شرکت SpaceX از لباس فضانوردی جدید خود رونمایی کرد

قاتل در دام پلیس یزد

شب ماند و او دیگر نیامد

بنشین! مرو!

دیگر نیازی به نمونه خون نیست/ ابداع فناوری سنجش اکسیژن در تنفس

بهره‌برداری از 122 طرح مخابراتی یزد در هفته ارتباطات

آغاز برنامه‌های دهه کرامت با حضور سفیران کریمه اهل‌بیت(ع) در یزد

داستانک/ قرار بود من پزشک شوم

کتاب «کاربردهای مطالعات فرهنگی» در نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود

دکلمه خوانی زیبا با صدای خسرو شکیبایی

زنبورهایی که با همکاری هم لگو بازی می‌کنند

پایان عملیات بازپیرایی بوستان شهری کوچه بیوک در یزد

رونمایی از کتاب 10 جلدی آلبوم اسناد در یزد

جزئیات تازه از ماجرای خبرساز روغن های مسموم

معاون مددکاری و مشارکت‌های مردمی بنیاد شهید و امور ایثارگران با معاون قرارگاه مرکزی محرومیت‌زدایی سپاه دیدار کرد

منم که دیده به دیدارِ دوست کردم باز

ابداع نانوسیم‌هایی که از هوا برق تولید می‌کنند

برنامه‌های کاروان زیرسایه خورشید در استان یزد تشریح شد + فیلم

قتل مرد یزدی در خانه اش

حضورش برایم اهمیتی نداشت

ربات انسان‌نمای چری که در آینده به ایران می‌آید

شعری زیبا از مهدی اخوان ثالث

خورشید زیبا و طوفانی از پلاسما

ثبت 180 درخواست برای حضور خادمان رضوی در یزد

تصمیم جدید درباره مهاجران افغان حاضر در ایران

سردار رادان: کشف حجاب به خاطر مسائل اقتصادی نیست

نشست تعاملی مدیران کل بنیاد شهید و امور ایثارگران و حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان سمنان

چند اصل مهم برای انتخاب یک کتاب کار مناسب کودک

شعری زیبا از خیام

«اسپیس‌ایکس» چهل و ششمین ماموریت مداری امسال را انجام داد

ویدیویی جدید از optimus ربات شرکتِ Tesla

اهدای عضو زن 29ساله در یزد نجات‌بخش جان بیماران نیازمند شد

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد مازندران با 135 ایثارگر

تجلیل سرپرست اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان البرز از مدیران مدارس شاهد

«فیلمنامه‌نویسی در قرن 21» منتشر شد

روایتی متفاوت از مصطفی رحماندوست درباره ننه سرما

حیوان غول‌پیکری که پس پرده ردپای عظیم کشف شده قرار داشت

رتبه 13 ایران در تولید علم سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی دنیا

واژگونی یک مینی بوس در آزاد راه قزوین حادثه آفرید

توضیح قوه قضاییه درباره حکم اعدام محمود مهرابی

زحمات صادقانه و خالصانه زمینه ساز خدمت رسانی بهتر و کیفی تر به جامعه ایثارگری

عاشق‌تر ازین کنم که هستم

هوش مصنوعی توانمندی‌اش در علم نجوم را هم ثابت کرد

قاتل مرد 57 ساله در یزد دستگیر شد

دستگیری قاتل در عملیات کارآگاهان پلیس آگاهی یزد

ماجرای یک دخترکشی وحشتناک در تهران