خبر یزد
شهر تاریخی ابرکوه آماده استقبال از گردشگران در نوروز 98 است
پنجشنبه 23 اسفند 1397 - 23:28:28
خبر یزد - یزد - ابرکوه یکی از 14شهر نمونه گردشگری جمهوری اسلامی است که با داشتن 400 اثر تاریخی، طبیعی، سرو 4500 ساله و قرار داشتن در مسیر جاده قدیم ابریشم در ناحیه مرکزی ایران آماده پذیرایی و استقبال از مسافران و گردشگران در ایام نوروز 1398 خورشیدی است.
به گزارش ایرنا ، مسئولان ابرکوه از سه ماه قبل برنامه‌ریزی‌ها را برای پذیرایی از مسافران نوروزی آغاز کردند و در این ‌ارتباط علاوه بر 30 مرکز رفاهی برای اسکان که شامل 13 مدرسه توسط آموزش‌وپرورش است، خانه‌های بوم گردی ، مهمان‌سراهای اداره‌ها و نهادها و امامزادگان با ظرفیت 2 هزار نفر در شب مهیا کردند.
فرماندار ابرکوه در این ارتباط گفت: نوروز باستانی فرصت بسیار مناسبی برای معرفی ظرفیت‌های نهفته صنعت گردشگری منحصر به ‌فرد شهرستان به مسافران و گردشگران داخلی و خارجی است.
محمدکاظمی افزود: هرسال به‌ویژه در تعطیلات نوروزی و تابستان‌ها افزون بر 200 هزار نفر مسافر و گردشگر از این شهر نمونه گردشگری کشور دیدن می‌کنند، باید ظرفیت گردشگری منطقه بیشتر به مسافران معرفی شود.
وی بابیان اینکه این شهرستان یکی از قطب‌های مهم صنعت گردشگری استان یزد است، اظهار داشت: کمیته ستاد تسهیلات خدمات سفر نوروزی، تمهیدات لازم را برای پذیرایی از مسافران و گردشگران فراهم کرده است.
رئیس ستاد تسهیلات خدمات سفر ابرکوه خاطرنشان کرد: دراین‌ارتباط 10 کمیته تشکیل شد که از 25 اسفندماه جاری در خدمت مسافران است.
وی کمیته‌ها را حمل‌ونقل، امداد و نجات، انتظامی، امنیتی و ترافیک شهری، هماهنگی امور شهرداری‌ها و دهیاری‌ها، برنامه‌ریزی و آمار، اسکان و رفاه، نظارت و تنظیم بازار، ارزیابی عملکرد ، رسیدگی به شکایات و ... ذکر کرد.
رئیس ستاد خدمات سفر ابرکوه در ادامه تصریح کرد: برای راهنمایی مسافران نوروزی افزون بر 20 هزار نسخه نشریه محلی 15 دی ابرکوه ، بروشور، نقشه آثار و جاذبه‌های تاریخی، طبیعی و دیدنی با همکاری ستاد خدمات سفر آماده ‌شد که میان مسافران توزیع خواهد شد.
از مجموع آثار ابرکوه تاکنون 136 اثر در فهرست آثار ملی ثبت شد که می‌توان به سه اثر طبیعی، 2 موزه مردم‌شناسی و گنجینه عبرت، خانه آقازاده ، قلعه‌های تاریخی ، مسجد جامع ، کوه گنبد عالی ، بافت 162هکتاری تاریخی و ... اشاره کرد.
از میان 14 شهر نمونه گردشگری ایران ابرکوه ، میبد و تفت در استان یزد قرار دارد.
** سرو 4500ساله
ابرکوه چندین درخت دیر زیست هم دارد که معروف ترین آن سرو کهن‌سالی است که با عنوان مسن ترین موجود زنده ایران و دومین درخت کهن‌سال جهان و دومین اثر طبیعی ثبت ‌شده ایران در فهرست میراث ملی یاد می‌کنند.
دانشمندان قدمت سرو را چهار تا هشت هزار سال تخمین زده‌اند که تنه آن چهار و نیم متر قطر دارد، محیط ساقه آن 18 متر و ارتفاع درخت 25 متر است که همواره پذیرای هزاران مسافر و گردشگر داخلی و خارجی است.
** موزه مردم شناسی
از جمله دیگر آثار آن می‌توان به موزه مردم‌شناسی اشاره کرد که با 500 مترمربع مساحت و 800 قطعه اشیای تاریخی در خانه صولت دایر است.
از دیگر دیدنی‌های منطقه می‌توان به قلعه روستای « شهرسب» با 17 هزار مترمربع مساحت یادکرد که مصالح به‌کار رفته در آن خشت خام ، گل، سنگ ، چوب و آجر پخته است.
** مسجد جامع
مسجد جامع، محراب گچ‌بری بسیار عالی دارد که با شماره 197 ثبت شد و دارای گنبد عالی از قدیمی‌ترین و مستحکم‌ترین آثار تاریخی شهرستان ابرکوه است .
** گنبد عالی
گنبد عالی از دیگر جاذبه‌ها که در مسیر جاده یزد به شیراز قرار دارد، می‌توان به آرامگاه یکی از امرای دیالمه به نام امیر عمادالدین شمس الدوله دیلمی اشاره کرد که به دستور فرزندش فیروزان در سال 448 هجری ساخته شد،اشاره کرد.
این اثر با ارزش در سال 1312 هجری شمسی به شماره 195 به ‌عنوان نخستین اثر ثبتی استان یزد در فهرست آثار ملی ثبت شد.
مسجد بیرون ( منزلگاه امام رضا (ع)
یکی از منزلگاه های معروف هشتمین امام شیعیان حضرت رضا(ع) که در مسیر سفر آن حضرت از ایران به مرو در شهر تاریحی ابرکوه قرار دارد.
منزلگاه امام رضا (ع) درابرکوه مورد احترام مردم منطقه، دیگر شهرها و حتی شماری از گردشگران داخلی و خارجی است .
به گزارش بنیاد پژوهش های آستان قدس رضوی مسیر حرکت امام رضا (ع) از مدینه به مرو در سال 195 هجری شمسی برابر با هشتم ربیع الاخر سال 201 هجری قمری از مدینه به مرو، مسجد بیرون ابرکوه است که چند روز و حتی یک هفته منزلگاه آن امام بود.
مسجد بیرون منزلگاه امام رضا (ع) با شماره 2170 در فهرست آثار ملی به ثبت رسید .
** آثار تاریخی ابرکوه
دیگر بناهای تاریخی ابرکوه می‌توان به یخچال‌های تاریخی اشاره کرد که اغلب با 20 متر ارتفاع به شکل مخروط و به‌صورت پله‌ای ساخت شد و درگذشته به دلیل نبود یخچال محل نگهداری یخ بود.
از دیگر آثار فاخر آن را می توان از حمام خزینه ملاحیدر ، مقبره عزیزالدین نسفی مربوط به عصر سلجوقیان( قرن پنجم و ششم هجری)، گنبد سنگی هک مدفن حسن بن رئیس از سلسله آل اینجو و خانه گردشگری پردیسان نام برد.
مجموعه پردیسان با پنج هزار مترمربع مساحت شامل خانه‌های آقازاده ، موسوی، سید علی آقا، حسینی دوست و حاجی خان است که در هسته کهن شهر و در محله دروازه میدان واقع است.
این شهرستان هشت روستای هدف و نمونه گردشگری هم دارد که می‌توان شهرسب، هارونی، هک، بداف، فراغه و اسفند آباد ، کفه نصرت‌آباد و احمدآباد اشاره کرد که در فهرست آثار ملی ایران قرار دارند.
ضمناً بخشی از جمعیت 53 هزار نفری شهرستان ابرکوه را عشایر تشکیل می‌دهند، آنها در کنار یکجانشینان منطقه در خلق هنرهای دستی مشارکت دارند که آثار آنها علاوه بر عرضه در بازار شهرها و روستاهای استان یزد در جشنواره صنایع‌دستی سایر استان‌ها نیز عرضه می‌شود.
ازجمله تولیدات دستی می‌توان از نمدمالی، گیوه‌دوزی ،گلیم‌بافی ، قفل سازی ،چنته بافی ، پاپیه ماشه ،منبت چوب ، معرق چوب ، مشبک چوب ،حجم سازی ، نگارگری ، نقاشی روی شیشه ، نقاشی روی پارچه ،قلمزنی روی مس ،چهل‌تکه دوزی و چرم‌دوزی نام برد.
همچنین از جمله صنایع‌دستی آن گیوه‌ دوزی، قفل‌سازی و چنته بافی است که در فهرست آثار ناملموس ایران ثبت شد.
همچنین به گفته رئیس جمعیت هلال‌احمر ابرکوه این اداره در مبادی ورودی مسافران نوروزی مناطق مختلف کشور از جمله فارس به استان یزد 2 پایگاه امداد و نجات و 2 پایگاه ایمنی و سلامت مسافران نوروزی دایر کرده است.
خلیل اکرمی اظهار کرد: پایگاه امداد و نجات در مسجد امام خمینی (ره) واقع در کیلومتر 15 جاده ابرکوه – دهشیر تفت و پایگاه امداد و نجات موقت در مسجد خاتم الانبیا (ص) در جاده ابرکوه - سورمق مستقر کرد.
وی افزود: پایگاه‌های ایمنی و سلامت مسافران نوروزی هم در میدان‌ها شهدا شهر ابرکوه و همچنین در مجاورت سرو 4500 ساله مستقر شدند.
اکرمی ادامه داد: در این طرح نوروزی در مجموع 25 نفر از اعضای فعال شاخه جوانان جمعیت هلال‌احمر ابرکوه برای طرح ایمنی و سلامت و راهنمای مسافران نوروزی و 65 نفر از نجات گران نیز برای امدادرسانی همکاری دارند.
رئیس جمعیت هلال‌احمر ابرکوه اضافه کرد: در این پایگاه‌ها خیمه‌ها و چادرهای نماز در مبادی ورودی این شهرستان دایر شد و جوانان مستقر در این مکان‌ها، محصولات فرهنگی، بروشور و نقشه همچنین نشریه محلی ابرکوه و برای معرفی این شهرستان را به مردم هدیه می‌دهند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری ابرکوه هم گفت: با ایجاد هشت واحد بوم گردی که بیشتر در بخش مرکزی ابرکوه قرار دارد برای پذیرایی از مسافران نوروزی آماده است.
مجاهد کرباسی دبیر ستاد سفر نوروزی ابرکوه خاطرنشان کرد: هم‌اکنون 15 اقامتگاه ، سفر خانه سنتی ، مجتمع بین‌راهی و رستوران سنتی آماده پذیرایی از مسافران و گردشگران داخلی و خارجی است .
وی خاطرنشان کرد: ابرکوه در مجاورت استان‌های اصفهان، فارس و یزد که به مثلث طلایی گردشگری مرکز ایران شهرت دارد، قرار دارد که همه‌ساله مسافران و زائر امام رضا(ع) از طریق این شهرستان به مشهد مقدس سفر می‌کنند.
همچنین مسئول ستاد اسکان اداره آموزش‌ و پرورش ابرکوه گفت: 132 کلاس درس در 13 واحد آموزشی برای اسکان مسافرانی که در تعطیلات نوروز 98 به این شهرستان سفر می کنند، تجهیز و آماده ‌سازی شد.
علی ‌رضاییان افزود: مهمانان نوروزی از 28 اسفندماه جاری همزمان با آغاز تعطیلات رسمی مدارس و واحدهای فرهنگی مرتبط به این اداره پذیرش می‌شوند.
وی بابیان اینکه این تعداد کلاس درس در سه رده در گروه های ویژه ، الف و ب طبقه بندی شد، اظهار داشت: امسال برای رفاه حال مسافران نوروزی، رده‌های درجه ج حذف و رده‌های درجه بالاتر تجهیز و جایگزین شده است.
معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی اداره آموزش‌ و پرورش ابرکوه ظرفیت پذیرش روزانه ستاد اسکان مسافران نوروزی را 660 نفر ذکر کرد.
رضاییان بابیان اینکه ستاد تا پایان تعطیلات نوروز آماده ارائه خدمات به فرهنگیان و سایر مسافران است، یادآور شد: سال گذشته چهار هزار و 771 نفر روز شامل 820 خانوار از خدمات ستاد اسکان نوروزی این اداره بهره‌مند شدند.
مرکز شهرستان 53 هزار نفر ابرکوه در 140 کیلومتری جنوب غربی شهر یزد و در مسیر جاده اصلی یزد - شیراز قرار دارد و فاصله این شهر تا شیراز 300 کیلومتر و تا اصفهان 280 کیلومتر است.
7540/ 2047/

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/82794/شهر-تاریخی-ابرکوه-آماده-استقبال-از-گردشگران-در-نوروز-98-است
بستن   چاپ