خبر یزد
فرماندار یزد بررسی شرایط مسیر رودهای خشک را خواستار شد
چهارشنبه 7 فروردين 1398 - 23:03:02
خبر یزد - یزد - فرماندار یزد با اشاره به مسیر برخی رودخانه‌های خشک ( مسیل‌ها) در مرکز استان بر ضرورت مطالعه و بررسی وضعیت آن‌ها با همکاری دستگاه‌های مختلف تأکید کرد و افزود: باید بازنگری جدی در این خصوص برای پیشگیری از حوادث احتمالی هنگام جاری شدن سیلاب و رواناب انجام شود.
به گزارش ایرنا، سید محمد رستگاری روز چهارشنبه در نشست مشترکی که با حضور فرمانداران تفت، اشکذر و مدیرکل صدا و سیمای یزد با خبرنگاران برگزار شد با قدردانی از همکاری مردم و رسانه‌ها در کنار تلاش مسئولان در مدیریت مهار سیل و جلوگیری از وقوع حوادث ناگوار در شهر افزود: در برخی مسیر رودخانه‌ها موانعی وجود دارد که باید رفع شود.
وی ادامه داد: بازنگری، بررسی دقیق وضعیت کنونی ، برنامه‌ریزی و همکاری بین بخشی برای برداشتن موانع در مسیر جریان آب و سیل در شهرستان موضوع بسیار مهمی است که همه در قبال آن مسئول هستند.
فرماندار یزد با اشاره به اینکه بی‌توجهی به این موضوع قطعاً در آینده برای مردم و شهر یزد به‌عنوان مرکز استان و شهر تاریخی مشکل‌ساز است بر پیگیری مردم و رسانه‌های گروهی و همکاری در حل مشکلات تأکید کرد.
رستگاری به سیل اخیر و بی‌سابقه بودن آن در سال‌های اخیر اشاره کرد و علت عبور موفقیت‌آمیز استان از این بحران آن را به خاطر برنامه‌ریزی، تلاش مضاعف و همکاری و همراهی مردم و رسانه‌ها ذکر کرد.
فرماندار یزد اظهار داشت: دستگاه‌های عضو ستاد مدیریت بحران با برنامه‌ریزی و حرکت مثبت از بروز هرگونه حادثه جانی و مالی جلوگیری کردند که جای قدردانی فراوان دارد.
**نظارت برساخت و ساز در مسیر رودخانه‌ها
فرماندار تفت گفت: برای پیشگیری از وقوع هرگونه حادثه در هنگام جاری شدن سیل به‌خصوص در مناطق پرباران و این شهرستان باید بر نحوه ساخت و سازهایی که در ارتفاعات انجام می‌شود بیشتر دقت و نظارت شود.
محمد محامدی افزود: تاکنون برای جلوگیری از تجاوز به حریم برخی رودخانه‌های فصلی طول مسیر در شهرستان تفت فعالیت‌های خوبی انجام‌شده است.
وی تصریح کرد: جاری شدن سیل بی‌سابقه اخیر در استان و تفت درس عبرتی است که باید مردم و مسئولان با همکاری رسانه‌های گروهی برای پیشگیری آن اقدام کنند.
این مسئول تأکید کرد: اساسی‌ترین راه عملی برای پیشگیری از وقوع حوادث هنگام جاری شدن سیل آن است، موانعی در مسیر رودخانه‌های فصلی منطقه وجود دارد برداشته شود.
محامدی همچنین از فعالیت ستاد مدیریت بحران و مردم و رسانه‌های گروهی این شهرستان برای جلوگیری از بروز حادثه و اطلاع‌رسانی دقیق و شفاف قدردانی کرد.
** تجاوز به حریم رودخانه‌ها مشکل اصلی
همچنین فرماندار اشکذر گفت: تجاوز به حریم رودخانه‌های فصلی و مسیر سیل در شهرستان مشکل اساسی است که تاکنون برای جلوگیری از آن اقدام‌های خوبی انجام شد و این روند برای رفع تمامی موانع ادامه دارد.
محمدعلی شاه‌حسینی افزود: همکاری دستگاه‌های مسئول، همراهی مردم و پیگیری رسانه‌های گروهی همه در حل مسائل و نظارت بیشتر در منطقه مؤثر است.
وی ادامه داد: رفع موانع در مسیر رودخانه و محل جاری شدن سیل در این شهرستان جزو اولویت‌ها و برنامه‌های اصلی است که امسال با همکاری دیگران انجام می‌شود.
وی به همکاری مردم و ستاد مدیریت بحران منطقه در مهار سیل روزهای گذشته در اشکذر اشاره کرد و از همکاری و همت مردم و مسئولان قدردانی کرد.
** آموزش و تربیت خبرنگاران مخصوص شرایط بحرانی
همچنین مدیرکل صدا و سیمای جمهوری اسلامی مرکز یزد گفت: ازجمله کارهای مهمی که باید در این استان با همکاری دستگاه‌های مختلف انجام شود برگزاری دوره‌های آموزشی و تربیت خبرنگارانی است که در شرایط بحرانی به نحو مناسب اطلاع‌رسانی کنند.
احمد پهلوانیان افزود: اگر خبرنگاران متخصص این حوزه تربیت شوند با تهیه و انعکاس اخبار موثق و مستند از بروز برخی شایعات در فضای مجازی جلوگیری می‌کنند.
وی تصریح کرد: انعکاس دقیق و به‌موقع اخبار هنگام وقوع برخی حوادث به‌خصوص جاری شدن سیل نقش مهمی در ایجاد آرامش و امنیت در بین مردم دارد که باید در سال جاری برای تحقق آن اقدام کرد.
همچنین معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری یزد بابیان اینکه جاری شدن سیلاب روز سه‌شنبه در استان ، حادثه جانی نداشت، گفت: در مرکز استان پیش ‌از این 160 نقطه آبگیری وجود داشت که الآن به 27 مورد کاهش یافت، این محل ها توسط شهرداری‌ها اصلاح می شود و جای نگرانی هم ندارد.
محسن صادقیان روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران با اشاره به آمار بارندگی اخیر در استان اظهار داشت: از ساعت 30: 06 روز دوشنبه تا صبح امروز بیشترین بارندگی‌ها متعلق شهرستان‌های تفت و مهریز بود به‌گونه‌ای که در روستای منشاد 142 و در ده بالا 111 میلی‌متر بارندگی ثبت شد.
وی افزود: بارندگی‌ها در برخی نقاط استان منجر به جاری شدن سیلاب در مسیر رودخانه‌های فصلی شد ولی با وجودی که بارش‌ها نسبت به سال قبل و چند سال گذشته بی‌سابقه بود با حضور فعال همه دستگاه‌ها ، مدیریت شد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری یزد خاطرنشان کرد: یکی از فعالیت‌های بسیار خوب طی روزهای اخیر در شهرستان‌ها ، مدیریت میدانی و حضور فعال فرمانداران، دهیاران و مسئولان دستگاه‌های مختلف استان بود که مستقیماً اطلاع‌رسانی کردند و در میان مردم بودند.
صادقیان بابیان اینکه دهیاران ، آشنایی و اطلاعات خوبی درباره منطقه خود دارند تأکید کرد: آثار مثبت این حضور در زمان جاری شدن سیل در برخی شهرستان‌ها دیده و از سوی دیگر تجارب خوبی کسب و نتیجه برخی تلاش دستگاه‌ها در زمان بحران و سیل دیده شد.
یزد در ناحیه مرکزی ایران در منطقه‌ای گرم و خشک قرار دارد و به علت شرایط جغرافیایی میزان بارش در آن اندک است و علت آن دوری استان از دریاست که کمتر تحت تأثیر ابرهای باران‌زا از غرب و جنوب کشور قرار می‌گیرد.
با توجه به فقر پوشش گیاهی و وجود گسترده عرصه‌های بیابانی بارندگی‌ها عموماً در استان سبب جاری شدن سیلاب و رواناب می‌شود.
یزد در دوره های مختلف زمین شناسی زیر آب قرار داشت، وجود رودخانه های خشک یا فصلی که در اصطلاح مردم منطقه « مسیل »نام دارد ،گویای این مطلب است، بسیاری از این مسیل ها در نتیجه فعالیت های انسانی، اقتصادی، شهرسازی و فعالیت های عمرانی طی سال های گذشته تاکنون از بین رفت و یا مسدود شد.
جا دارد با عبور موج جدید ابرهای باران زا از استان یزد کارشناسنان، مدیران نهادهای ذی ربط، شهرداران و اعضای شورای اسلامی شهر ها، بخش ها و روستاها با راهنمایی و مشورت افراد سالخورده هر منطقه مسیر طبیعی و واقعی مسیل را مشخص و نسبت به بازگشایی آن اقدام کنند.
آنها می توانند از اطلاعات موجود در نقشه های هوایی مربوط به سال های گذشته نیز استفاده کنند.
در صورت اقدام عملی می توان از حوادث تلخ جاری شدن سیلاب و رواناب در تعدادی از 21 شهر استان و روستاها جلوگیری کرد.
همچنین نسبت به جدول کشی برخی خیابان بازنگری و اقدام کرد ؛ در شهر یزد برخی خیابان ها جدول دارد و تعدای از خیابان های جدید بدون جدول ساخته شد و با کوچکترین بارندگی مسیری برای عبور رواناب وجود ندارد.
بارندگی ، تگرگ و برف که از چند روز کشور نقاط مختلف کشور را در برگرفته بود از روز دوشنبه پنجم فروردین 1398 در برخی از استان‌ها و شهرها باعث تلفات، صدمات و خساراتی به هم‌وطنان شد.
بر اساس گزارش خبرنگاران ایرنا از سراسر کشور، با توجه به‌پیش بینی‌های سازمان هواشناسی در شماری از استان‌ها نیز برای مقابله با احتمال سیلاب و وضعیت نامساعد جوی وضعیت آماده‌باش اعلام شد و به همت مسئولان و گروه‌های امدادرسان تمهیداتی نیز برای کمک‌رسانی و کاهش آسیب‌ها اندیشیده شده است.
از ساعات نخست وقوع سیل در استان‌های مازندران، گلستان، فارس، لرستان، کرمانشاه و برخی دیگر از استان‌ها مسئولان و دستگاه‌های امدادرسان با حضور در مناطق سیل‌زده اقدام به بررسی جوانب و امدادرسانی کردند.
جاری شدن رواناب در استان یزد به‌خصوص در شهرستان مهریز و تفت موجب جاری شدن سیلاب شد.
7536/ 2047/

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/83286/فرماندار-یزد-بررسی-شرایط-مسیر-رودهای-خشک-را-خواستار-شد
بستن   چاپ