خبر یزد
وصل به دریا
سه شنبه 20 فروردين 1398 - 16:16:04
خبر یزد - هفته نامه محلی « پردیس یزد» در شماره 15 خود مطلبی با عنوان « وصل به دریا» به قلم حسین مسرت روایت گونه ای از تاریخچۀ کتابخانۀ وزیری مرکز استان چاپ و منتشر کرد.
در این مطلب آمده است: سیّد، کودکی بیش نبود که دور و برش را همه کتاب دید، پدر اهل علم بود و مشتاق کتاب و چون کودک پایش به مدرسه باز گردید، با دنیای علم آشنا گشت و عشق به کتاب در وجودش لانه کرد.
از آن روز دیگر دست از این یار وفادار نکشید و با اهل کتاب انسی دیگر گرفت، چه آن زمان که طلبه ای نو پا بود و چه آن زمان که خطیبی والا گردید.
هر آنچه را داشت، کتاب می خرید، تا روزی که بدین حقیقت رسید که تشنگان دانش و فرهنگ، چشم به راه جرعه ای از آب زلال معرفت هستند. به ویژه دانشجویان و طلاّبی که وقتشان تنگ است.
پس دست به کار شد و با این اندیشه که « اگر احتکار رزق جسم حرام است، احتکار رزق جان و روح نیز حرام است »، با اندوختۀ 2هزار و اندی از کتاب های خود و پدرش و با اندوخته ای از والاترین دارایی خود که همّت، عزم و اراده بود، به بنیان کتابخانه ای کوچک به سال 1334ش در دهلیز شمالی مسجد جامع کبیر یزد دست زد، که گفته اند:
همّت، بلند دار که مردان روزگار*** از همّت بلند به جایی رسیده اند
سیّد والاتبار که اکنون واعظی گران پایه و نامور و روحانی متنفّذی شده بود، دست یاری به سوی هر آن کس که دل در گرو دانش داشت، دراز کرد و کس نبود که او را لبیک نگوید، پس سیل کتاب روانه شد، آن هم در روزگاری که همه در پی لقمه ای نان بودند.
کتابخانه در 10 سال نخستین خود، 12 هزار جلد کتاب را در قفسه های چوبین خود دید، پس از آن یکی از بازرگانان یزدی به یاری سیّد نیک نهاده شتابید و ساختمان آبرومندی را در سال ش 1344ساخت و فرهنگ دوستی دیگر، تالار مخزن خطّی را بر آن افزود. دیگر، کتابخانۀ وزیری یزد، به رغم آن که وابسته به هیچ سازمان دولتی نبود، شهرۀ مراکز فرهنگی ایران گشته بود.
دم مسیحایی سیّد، نه تنها باعث سرازیر شدن هزاران جلد کتاب چاپی، بلکه صدها نسخۀ خطّی ارزنده و ناب بدان گردید و چه نهادی بود که دوست نداشته باشد،کتابخانۀ وزیری را ازآن خود بداند.
چند سازمان دولتی از جمله دانشگاه تهران، پیشگام این پیوند شدند، امّا واعظ شهر، دل در گرو جای دیگری نهاده بود، در نهان خانۀ دل او عشق اهل بیت جای داشت و مرغ دل او هوس پرواز به سوی آنان را داشت.
پس با نیّتی پاک، روحی سرشار از ذوق و دلی مالامال از شوق به هشتمین سلالۀ پاک خاندان پیامبر، دل را بدان جا گره زد و زیر چتر رفیع ثامن الائمّه جای گرفت.
آن روز که سیّد این تصمیم را گرفت، پس از سال ها نگرانی، نفسی به راحتی کشید و شب را به آسودگی سر بر بالین گذارد و شبانگاه روز دیگر که تقویم 12تیر 1348 را نشان می داد، در دفتر خانۀ اسناد رسمی آرمید تا سند چاکری و ارادت خود به امام رضا را ببیند و امضاء کند.
تابستان گرم و تفتیدۀ یزد، در آن روزگار، شاهد اتّصال حلقه ای دیگر به حلقه های موقوفات آستان قدس رضوی شد و از برکت این پیوند، سال هاست که دوستداران امام رضا (ع) به پیروی از آن پیر روشن ضمیر و سیّد والامنیر ، مرحوم حجّت الاسلام والمسلمین حاج سید علی محمّد وزیری ،هر آن چه را دارند در طبق اخلاص نهاده و پیشکش آقا می کنند.
اکنون کتابخانۀ وزیری متّصل به دریایی است که از یک سو زیر سایۀ گستردۀ عنایت امام رضا (ع) است و از سویی وابسته به کتابخانه ای است که هفت قرن، پیشینۀ تاریخ و فرهنگ دارد.
قطره دریاست، اگر با دریاست *** ورنه او قطره و دریا، دریاست
امروز هر آن پژوهنده و خواننده ای که پای بدین مکان می گذارد، گویی پای در یکی از رواق های حرم مطهّر امام ثامن نهاده است، چرا که این جایگه نیز به نام او متبرک است و مصداق این سخن زیباست:
گرچه دوریم به یاد تو قدح می گیریم *** بُعد منزل نبود سفر روحانی
هفته نامه پردیس یزد به صاحب امتیازی و مدیرمسئولی علی احمدیان در گستره استان یزد منتشر و توزیع می شود.
183 رسانه در استان یزد مجوز دارند که از این تعداد 132 مجوز متعلق به نشریات چاپی، 33 مورد متعلق به رسانه های برخط (خبرگزاری و پایگاه خبری) و ١8 مجوز هم مربوط به رسانه های الکترونیک غیر برخط است.
7532/ 2047/

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/84707/وصل-به-دریا
بستن   چاپ