خبر یزد
رونق اقتصادی در روستای هدف گردشگری « مرور» میبد
شنبه 31 فروردین 1398 - 1:11:32 PM
ایرنا
خبریزد- این روستای زیبا و دیدنی در 21 کیلومتری میبد و در انتهای جاده خاکی و در کوه های غرب این شهر قرار دارد که هر سال به ویژه در ایام نوروز و تابستان پذیرای مردم محلی و گردشگران سایر نقاط استان یزد است.
مدیر گروه فرهنگی، مذهبی و اجتماعی هلال غم میبد در حاشیه این سفر به ایرنا گفت: سفرهای روستایی این تشکل از سال 1393 به مناسبت شهادت حضرت فاطمه (س) با سفر به روستای « هفتهر» در نزدیکی شهر ندوشن شروع شد.
وی اضافه کرد: بعد از آن به مناسبت های مختلفی مانند شهادت امام جواد (ع) در « اشنیز» ، شهادت موسی بن جعفر (ع) در « درین» و ... سفرهای به روستاهای اطراف برگزار کردیم.
مهدی دهقانی افزود: هزینه های سفر از جمله کرایه حمل و نقل را مردم و هزینه های پذیرایی نیز از سوی خیرین و شورای روستاها تامین و پرداخت شد.
وی با اشاره به دیگر فعالیت های این تشکل مردمی مانند چاپ نشریه هلال غم به مناسبت حلول ماه محرم و با هدف بیان سنت های عزاداری در محلات مختلف، ساخت فیلم با موضوع محرم ، آموزش مداحی و... هدف از سفرهای روستایی را که با همکاری حدود 40 نفر و نیز با ثبت نام 500 تا 2 هزار نفر نفر انجام می شود آشنایی مردم با روستاهای هدف گردشگری و رونق بخشیدن به آن و نیز معرفی مداحان، هنرمندان و تعزیه خوانان شهر بیان کرد.
به گفته معتمد مرور، 6 خانوار ساکن دائمی روستا هستند و در فصل تابستان جمعیت 40 نفری به حدود 400 نفر می رسد.
جلیل فلاح افزود: در روستا علاوه بر یک واحد بومگردی، رستوران سنتی ، باغ ، فروشگاه و یک واحد پرورش بز نژاد « سانن» ، یک واحد پرورش مرغ و نیز یک کلنی زنبور عسل و ... وجود دارد که مردم از این طریق هزینه های زندگی خود را تامین می کنند.
به گفته مدیر بومگردی روستای مرور، فعالیت های این واحد از اواسط سال 94 شروع شد و پس از بازسازی خانه قدیمی آبا و اجدادی به احترام یکی از بانوان روستا که بزرگ فامیل هست به عمه رباب نامگذاری شد.
به گفته ابوالفضل طاهرنیا، در این بومگردی به عنوان جاذبه تاریخی، طبیعی، فرهنگی و حتی اجتماعی از میهمانان با غداهای سنتی مانند اشکنه ، کالجوش، قرمه و ... پذیرایی می شود و با داشتن امکانات رفاهی اقامتی و پذیرایی برای چند ساعته و چند روزه ویژه مسافرین و گردشگرانی است که می خواهند از روستاهای اطراف و شهرهای استان یزد بازدید کند.
طاهرنیا ظرفیت بومگردی را که دارای محیطی سنتی، دلنشین و اتاق هایی با سقف ضربی و نمادهای یک زندگی سنتی است به صورت استاندارد 25 نفر عنوان کرد و افزود: گاهی با وسایل و امکانات بهداشتی و رفاهی موجود پذیرای حدود 40 نفر هم بودیم.
آوازهای عمه رباب که تمام عمر خود را به چوپانی در روستای مرور سپری کرد و به دلیل نگهداری از مادر پیر بیمارش هرگز ازدواج نکرد، و از وقتی که به یاد دارد، او را عمه صدا کردند زینت بخش و نوازش دهنده روح مسافران در این واحد که محل اقامت وی نیز می باشد ، است.

** پرورش بز سانن، مرغداری و زنبورداری
همچنین مدیر واحد پرورش بز سانن، مرغداری و زنبورداری روستای مرور میبد اظهار داشت : از کودکی علاقه خاصی به دامداری و پرورش مرغ و زنبور عسل داشت و علاقه اش باعث شد که آن را به عنوان حرفه انتخاب کند.
جمال اکبری پور، این واحدهای تولیدی را که با کمک فرزندانش تا دوره کارشناسی ارشد تحصیل کرد، اداره می کند که در بدو امر دامداری را به عنوان شغل دوم انتخاب کرد.
وی در ادامه به صورت تخصصی با 2 هزار جوجه کار خود را شروع کرد و مجوز یک واحدمرغداری به ظرفیت 15 هزار را اخذ کرد و در حال حاضر قادر به پرورش 18 هزار جوجه در هر دوره است.
وی در کنار مرغداری، پرورش زنبور عسل و بز سانن را ادامه داد و پرورش این حیوان را از سال 91 با سه راس بزغاله ماده و یک بز نر شروع کرد و با تکثیر آنها به رونق این واحد زیر نظر مدیریت جهاد کشاورزی میبد پرداخت.
وی تعداد کندوهای زنبور عسل خود را نیز در حال حاضر 20 کلنی عنوان کرد .
اکبری پور با سرمایه ای اندک و به مرور زمان با ساخت فضا و مهیا کردن امکانات واحدهای تحت مدیریت خود را توسعه داد و درصدد است در صورت حمایت مسئولا همچنان کارش را توسعه دهد.
محمدرضا فرزند آقای اکبری پور که فوق لیسانس رشته معماری است، به دلیل علاقه زیاد ، حرفه پدر را انتخاب کرد، از جمله مشکلات حوزه فعالیت خود را گرانی و کمیابی سویا ، به صرفه نبودن سود حاصل از کار با وجود خطر ریسکی که دارد در صورت تلفات دام و مرغ ها عنوان کرد.
این فعال صنعت مرغداری، از فعالیت دلالان به عنوان یک چالش در این حوزه یاد کرد و یادآور شد: درآمد واسطه ها بیش از تولید کننده است و نظارت بیشتر بر شغل دامداری و مرغداری ضرروی است.
فرزند دیگر اکبری پور که تا مقطع دیپلم تحصیل کرد، با تایید اظهارات برادرش گفت: سالانه می توان در هر واحد مرعداری، 6 دوره جوجه ریزی کرد، اما به دلیل مشکلات یادشده، دوره جوجه ریزی کمتر شده است.
وی ادامه داد: رونق فعالیت های اقتصادی، مهاجران روستایی را تشویق به بازگشت به زادگاه و ماندن می کند.
به گفته وی با حمایت مسئولان می توان با کاهش هزینه ها مواد اولیه دامداری و مرغداری را فراهم کرد، راه روستا را آسفالت کرد و به دلیل خاکی بودن جاده حمل مصالح و مواد غذایی به روستا را تسهیل کرد.
وی اضافه کرد: جاده روستا خاکی است، رانندگان کمتر حاضر به حمل بار هستند و در صورت حمایت مسئولان می توان روستاها را آباد و اشتغال زایی کرد.
شهرستان میبد حدود 25 روستا و آبادی دارای سکنه در بخش های مرکزی، بفروئیه و ندوشن است.
این شهرستان چهار روستای هدف گردشگری مرور، مزرعه کلانتر،
ندوشن و بنستان دارد.
مرکز شهرستان 104هزار نفری میبد در 50 کیلومتری شمال غرب شهر یزد مرکز این استان قرار دارد.

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/84802/رونق-اقتصادی-در-روستای-هدف-گردشگری-«-مرور»-میبد
بستن   چاپ