خبر یزد
در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بررسی شد؛
ظرفیت‌های یزد شهر میراث جهانی برای پایتختی کتاب جهان
چهارشنبه 11 ارديبهشت 1398 - 13:03:43
خبر یزد - نشست بررسی ظرفیت‌های یزد شهر میراث جهانی برای کسب عنوان پایتختی کتاب جهان همزمان با روزی که به نام یزد نامگذاری شده بود، در محل نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایسنا – منطقه یزد، «مجید جوادیان‌زاده » مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد با بیان این که تبدیل پایتخت کتاب ایران به پایتخت کتاب جهان از سال 2022 میلادی کلید خواهد خورد، اظهار کرد: هر چند برای تبدیل شدن به پایتخت کتاب جهان بسترگذاری‌های لازم انجام شده اما از سال 2022 میلادی که کشورهای آسیایی وارد دور رقابت‌ برای کسب عنوان پایتخت کتاب ایران می‌شوند، یزد نیز در این مسیر گام برخواهد داشت.
وی در مورد نقش کتاب در احیای بسیار از سنت‌ها، بیان کرد: برخی سنت‌های اصیل یزدی‌ها مانند دوچرخه‌سواری دیگر به شکل گذشته وجود ندارند یا این که کاملاً از بین رفته‌اند ولی معتقدیم که برای احیای مجدد آن‌ها می‌توان از کتاب، توسعه و ترویج کتابخوانی استفاده کرد.
«رضا راعی» رییس گنجینه ملی آب ایران نیز در این نشست از آمادگی این موسسه برای راه‌اندازی اولین کتابخانه تخصصی آب در استان یزد خبر داد و گفت: در تمام استان‌ها با توجه به ظرفیت‌های موجود، مراکزی ملی راه‌اندازی می‌شود و به نظر می‌رسد یزد دارای چنین ظرفیت در حوزه آب است.
وی در این مورد افزود: علاقمندی فراوان محققان و گردشگران جهان به تاریخ آب ایران از یک سو و بازدید بیش از 16 هزار گردشگر از موزه ملی آب ایران تنها در ایام نوروز از سوی دیگر، گویای این حقیقت است که باید موضوع تاریخ آب ایران با نگاهی جهانی همراه شود لذا ایجاد کتابخانه تخصصی آب در یزد می‌تواند به تحقق این مهم کمک کند.
این مسئول در رابطه با طراحی یک باغ موزه آب در ایران نیز تصریح کرد: در حال حاضر طرح اولیه این موزه در قالب باغ موزه آب ایران در یزد آماده است و آن را در اختیار متولیان یزدی خواهیم گذاشت تا تاریخ آب ایران را در قالب این باغ موزه نیز ارائه کنند.
وی با بیان این که برای ایجاد این کتابخانه می‌توان از ظرفیت طولانی‌ترین قنات ایران یعنی قنات زارچ در این استان استفاده کرد، گفت: می‌توان کتابخانه تخصصی آب یزد را با استفاده از ظرفیت قنات زارچ حتی با استقرار آن در محل این قنات نیز راه‌اندازی کرد تا نگاه جامعه بین‌المللی را بیشتر به خود جلب کند.
راعی از ایجاد کارگروه سازه‌های آبی در ذیل مجموعه ستاد بازآفرینی شهری وزارت راه و شهرسازی و فعالیت آن در تمام استان‌های کشور یاد و تصریح کرد: بر این اساس، شهر‌ها و محلات قدیمی به همان سبک قدیم بازسازی شود به طوری که آب انبار، سقاخانه و قنوات که سازه‌های آبی قدیمی محسوب می‌شوند نیز مجدداً در این بافت‌ها ایجاد شوند.
وی اضافه کرد: در همین راستا می‌توان حتی کتابخانه تخصصی آب یزد را در یکی از خانه‌های قدیمی بازسازی شده در بافت تاریخی یزد دایر کرد.
این مسئول تاکید کرد: طرح ایجاد این کتابخانه برای اولین بار در حال اجراست و قطعاً نگاه‌های جهانی را به خود جلب خواهد کرد لذا لازم است که شرکت آب منطقه‌ای یزد نیز برای اجرای آن اعلام آمادگی کند.
«عباس زارع» رییس شورای اسلامی شهر کرج هم با اشاره به این که جهانی شدن یزد گویای اقدامات بزرگ نیاکان ماست، گفت: برنامه‌هایی که منجر به کسب عنوان پایتخت جهانی کتاب می‌شود، باید به گونه‌ای باشد که فرهنگ یزد که ناشی از رفتار مردم گذشته این دیار است را به فرهنگی بسیار اثرگذار در کشور تبدیل کند.
وی از توسعه شهرنشینی و فعالیت‌های فرهنگی صورت گرفته در شهر کرج به واسطه شخصیت‌های بزرگ یزدی تبار یاد کرد و گفت: باید قدر این میراث باقیمانده از گذشتگان را بدانیم و درون شهر یزد نیز برای پرداختن به فرهنگ‌های کهن و پایدار آن، همبستگی و مبانی توسعه‌ای پایدار تقویت شود.
زارع افزود: باید تبعات حضور فرهنگ یزدی‌ها به گامی موثر برای تمام شهرهای ایران به ویژه شهرهایی با مردمان یزدی، تبدیل شود.
«مریم بهجتی اردکانی» معاون برنامه‌ریزی معاونت فرهنگی شهرداری تهران نیز در بخشی از این نشست از پایه‌گذاری طرح کتابخوانی در وزارت ارشاد یاد کرد و گفت: این طرح از ظرفیت‌هایی است که می‌توان برای جهانی شدن یزد در زمینه کتاب و کتابخوانی مورد استفاده قرار داد و شهرداری می‌تواند در این موضوع از سرای محلات نیز استفاده کند.
وی افزود: یزد می‌تواند از ظرفیت دیپلمات‌ها و فضاهایی به نام «شهربانو» ویژه‌ی بانوان و همسران دیپلمات‌ها و سفرا نیز در جهت اشاعه‌ و انتقال فرهنگ مردمان یزد بهره گیرد.
«رضا دستجردی» مدیر موسسه مردم‌نهاد گردشگری «شمیم یزدان پاک» و صاحب امتیاز مجله‌ای با همین نام هم در رابطه با یزد؛ پایتخت کتاب ایران، اظهار کرد: با برگزاری برنامه‌های فرهنگی مانند شب‌های فرهنگی یزد ساختار آینده تحولات سیاسی و مرزهای حوزه جهانی را با فرآیند جدیدی روبرو خواهد بود.
وی افزود: بوم‌گرایی و حس وطن‌دوستی بحث جامعی است که با ایجاد کردن 10تا 12 کمیته تخصصی مرتبط با این حوزه، می‌تواند منجر به شناسایی ظرفیت‌های ناشناخته داخلی و خارجی در مباحث فرهنگی شود.
انتهای پیام

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/85630/ظرفیت‌های-یزد-شهر-میراث-جهانی-برای-پایتختی-کتاب-جهان
بستن   چاپ