خبر یزد
خرما قند ایمن دیابتی‌ها نیست!
جمعه 27 ارديبهشت 1398 - 23:17:06
خبر یزد - عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد با اشاره به این که ترکیبات موجود در خرما مصرف آن را برای مبتلایان دیابت محدود می‌کند، گفت: تصور ایمن بودن قند گیاهی خرما به وی‍ژه از منظر بیماران دیابتی، اشتباه است.
دکتر «کاظم کاظمینی» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا – منطقه یزد، با تاکید بر فواید فوق‌العاده مصرف خرما، تصور ایمن بودن قند گیاهی خرما در مورد بیماران دیابتی را اشتباه خواند و اظهار کرد: این میوه به دلیل داشتن شاخصی چون گلیسمیک ایندکس بالا برای بیماران دیابتی به صورت کم و بسیار محدود توصیه می‌شود.
وی بهترین فایده مصرف خرما را مختص مردمان ساکن مناطقی که خرما در آن کشت شده و حاصل می‌دهد، عنوان کرد و افزود: میوه خرما اگر نارس باشد، دارای مزاجی سرد و خشک و دیر هضم است اما میوه رسیده آن با عنوان رطب از نظر مزاجی گرم و خشک است و منجر به چاقی و تضعیف کبد می‌شود.
این متخصص طب ایرانی با اشاره به مطالب کتاب معتبر «مخزن‌الادویه»، تصریح کرد: براساس مطالب این کتاب، در مناطقی که خرما در آن حاصل نمی‌شود، اگر خرما به میزان زیاد مصرف شود باعث ایجاد بیماری‌های سوداوی و انسدادهای کبدی و طحال می‌شود.
وی از برخی عوارض دیگر مصرف خرما به بروز سردرد و آفت‌های دهانی نیز اشاره و در این موارد آب انار و سکنجبین را به عنوان راهکار رفع تاثیرات سوء آن پیشنهاد کرد.
کاظمینی مصرف خرما با دارچین را موثر در تقویت قوای جنسی عنوان کرد و افزود: از آنجایی که خرما حرارت بدن را بالا می‌برد، مصرف زیاد آن می‌تواند موجب ایجاد جوش‌هایی در بدن به ویژه در صورت شود.
انتهای پیام

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/86218/خرما-قند-ایمن-دیابتی‌ها-نیست!
بستن   چاپ