خبر یزد
شهر جهانی یزد مهجور از هنر جهانی سینما
سه شنبه 21 خرداد 1398 - 11:13:35
خبر یزد - مدیر عامل خانه سینماگران استان یزد با اشاره به این که تاکنون فیلمسازی از شهر جهانی مورد حمایت تولیدی قرار نگرفته است، تاکید کرد: در حالی حمایت از تولید فیلم‌های کوتاه و بلند مستند و داستانی در یزد مهجور مانده که کاربرد یک فیلم بسیار گسترده‌تر از برنامه‌های جشن و جُنگ، گردهمآیی‌های بی‌هدف و غیرتخصصی و اجراهای تئاتر خیابانی است.
«سید مجتبی حسینی» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا – منطقه یزد، با گلایه از جدی نگرفتن هنر سینما و تصویر از سوی مسئولان استان، اظهار کرد: سینما یکی از پرمخاطب‌ترین رسانه‌های دنیاست و مورد توجه بسیاری از کشورها قرار گرفته اما هنوز به این رسانه که طیف وسیعی از دنبال‌کننده را داراست، توجه قابل قبولی نمی‌شود.
وی با اشاره به ظرفیت گسترده فیلم و سینما در معرفی شهر جهانی یزد، تصریح کرد: پس از جهانی شدن شهر یزد و اهمیت معرفی این شهر به مردم دنیا، این رسانه به عنوان رسانه‌ای فراتر از مرزها و با رویکرد گسترده تبلیغاتی، تا حدودی بیشتر شناخته شد اما تاکنون فیلم‌سازی از شهر جهانی مورد حمایت تولیدی قرار نگرفته و هنوز ظرفیت این رسانه در میان مسئولان به رسمیت شناخته نشده است.
این مسئول با اشاره به هزینه‌های اختصاص داده شده و حمایت‌های تبلیغات شهری برای اجرای برنامه‌های جُنگ و تئاتر خیابانی، بیان کرد: در حالی حمایت از تولید فیلم‌های کوتاه و بلند مستند و داستانی در یزد مهجور مانده که کاربرد یک فیلم بسیار گسترده‌تر از برنامه‌های جشن و جُنگ، گردهمآیی‌های بی‌هدف و غیرتخصصی و اجراهای تئاتر خیابانی است و در این راستا استفاده از ظرفیت فیلم‌سازان یزدی نیز مغفول مانده چرا که هر گاه پای ساخت فیلم فاخر به میان می‌آید، مسئولان به دنبال استفاده از سینماگران پایتخت و دیگر شهرها هستند.
وی راه‌یابی آثار تولیدی فیلم‌سازان یزدی در کشورهای دیگر را یکی از مهمترین افتخارات استان برشمرد و گفت: بازتاب این افتخارات در مجامع سینمایی کشور پررنگ‌تر از رسانه‌های داخل استان است و نکته قابل تامل این است که شرایط اکران آن‌ها نیز در خارج از استان بیشتر فراهم است.
حسینی حمایت از سینماگران استان را از مهمترین ملزومات حفظ و بهره‌برداری از این حوزه به ویژه در بخش‌های فیلم کوتاه، کلیپ و حتی فیلم‌های بلند برشمرد و گفت: متاسفانه استان یزد از نظر تجهیزات مرتبط با این حوزه هم دچار کمبود است و فیلمسازان یزدی با مشکل تهیه و استفاده از تجهیزات پیشرفته و بروز سینمایی مواجه هستند.
خانه سینما‌گران انسجام‌بخش فعالیت‌های سینمایی استان
مدیر عامل خانه سینماگران استان در ادامه راجع به تشکیل خانه سینماگران استان افزود: مراحل ثبتی این تشکل با هدف حمایت از جامعه فیلمسازان یزد و کمک به رشد و ارتقای هنر فیلمسازی در سطح استان با همکاری و مساعدت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی رو به پایان است.
این مسئول تهیه بانک اطلاعاتی و آرشیو از سوابق هنری فیلمسازان، ارائه تسهیلات رفاهی، برگزاری کارگاه‌های آموزشی پیشرفته همسو با کلاس‌های آموزشی انجمن سینمای جوانان استان یزد و برگزاری نشست، اکران و نقد فیلم را از برنامه‌های اصلی این تشکل سینمایی برشمرد.
وی ایجاد خانه سینماگران استان را زمینه‌ای به منظور شکل‌گیری مطالبات عنوان کرد و گفت: ایجاد تشکل شامل سینماگران می‌تواند ضمن شناسایی کمبودها، مطالباتی مانند سایر گوشزد ورود غیرتخصصی برخی از افراد و ادارات انجمن‌های هنری به صورت موازی با ارشاد و حوزه‌ هنری با استفاده از قانونمند کردن فعالیت‌های سینمایی در استان را منسجم‌تر کند.
حسینی در رابطه با کم بودن مخاطب سینمای هنر و تجربه نیز اظهار کرد: گاهی نبود مخاطب به ابزاری برای گریز از تامین زیرساخت‌های مهم فرهنگی تبدیل می ‎ شود اما مانند هر جریان اندیشمندانه فرهنگی، تا زمانی که هنر و تجربه وجود نداشته باشد و شناخته نشود، نمی‌تواند مخاطبان خود را پیدا کند هر چند که سینمای هنر و تجربه مخاطبان خاص خود در این حوزه را دارد.
قربانیان تعطیلی دانشگاه علمی کاربردی ارشاد در یزد
مدیر عامل خانه سینماگران استان از ضرورت توجه به دانش‌ ‎ آموزان و دانش‌جویان رشته‌های سینمای استان نیز یاد کرد و گفت: این نسل، آینده‌ساز رشته سینمای استان است لذا نباید مورد غفلت قرار گیرد، از طرفی این قشر نیز باید به مطالب تئوری مسلط شوند چرا که سینما هم مانند بسیاری از رشته‌ها متشکل از مطالب تئوری و عملی است.
وی اضافه کرد: تعطیلی دانشگاه علمی کاربردی ارشاد در یزد می‌تواند عواقب ناگوار جبران‌ناپذیری را برای این هنر در استان به دنبال داشته باشد و در حال حاضر تنها امیدوار هستیم به زودی تمهیداتی برای یک دانشکده‌ سینمایی معتبر در استان اندیشیده شود.
حسینی سینما را بیلبوردهایی بر پرده‌های جهانی عنوان کرد و گفت: گاهاً برخی از آثار تولیدی که مورد حمایت قرار می‌گیرند و از نظر برخی مسئولان بسیار خوب هستند، به لحاظ فنی و تخصصی کیفیت و کارایی مناسبی ندارند لذا باید معیار انتخاب، حمایت و توجه به آثار نیز از سوی متخصصان امر تعیین شود تا ضمن مقابله با تضییع حقوق فیلم‌سازان، این آثار بتوانند افتخارآفرینی کنند.
وی با بیان این که تقویت حوزه سینما به منزله ثبت تصاویری از هویت ملی برای نسل‌های بعدی است، گفت: سینما و جریان فیلم‌سازی کوتاه با استفاده از این ظرفیت نیازمند عزمی ملی و حمایت تمام دستگاه‌های استان است و محدود به حمایت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی نمی‌شود.
حسینی در پایان برگزاری جشنواره‌هایی در زمینه سینما را اقدامی شایسته در رشد و ارتقای این حوزه دانست و خاطرنشان کرد: برگزاری نخستین جشنواره ملی فیلم کوتاه «ساباط یزد» با موضوع میراث فرهنگی و شهر جهانی در صورت تداوم و همچنین حمایت تمام مجموعه ‎ ‌ ها از آن، نتایج بسیار خوبی را به دنبال خواهد داشت و در صورت برگزاری اصولی و صحیح، نقطه عطفی برای برندسازی شهر جهانی یزد خواهد شد.
انتهای پیام

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/88712/شهر-جهانی-یزد-مهجور-از-هنر-جهانی-سینما
بستن   چاپ