خبر یزد
در گفت و با ایسنا اعلام شد؛
شناسایی بیش از 100 نقطه خطرآفرین در استان یزد
يکشنبه 9 تير 1398 - 12:45:56
خبر یزد - مدیر دفتر رودخانه‌ها و سواحل شرکت آب منطقه‌ای یزد با اشاره به این‌که تاکنون بیش از 100 نقطه خطر آفرین در استان شناسایی شده است، گفت: نتایج مطالعات پژوهشگران نشان می دهد که احتمال وقوع سیل های مرگبار بین سال های 2006 و 2050 افزایش پیدا می‌کند . «محمدرضا عارف» در گفت وگو با خبرنگار ایسنا-منطقه یزد، با تاکید بر لزوم اجرای طرح جامع سیلاب‌ها در استان یزد، اظهار کرد: با توجه به این‌که ایران همواره در معرض خطرات حاصل از وقوع سیل است، جمع آوری صحیح و به موقع اطلاعات ابزار موثری در تجزیه و تحلیل سیل، شناسایی عوامل ایجاد کننده و تشدید کننده آن محسوب می‌شود.
وی با بیان این‌که بررسی خسارات وارده، پیشگیری و کاهش خسارت از دیگر مزیت‌های اجرای این طرح است، افزود: چگونگی انجام این مراحل در قالب طرح جامع سیلاب استان، می‌تواند مسئولان و کارشناسان مرتبط با این پدیده را به طور مناسب به سوی این هدف سوق دهد .
مدیر دفتر رودخانه‌ها و سواحل شرکت آب منطقه‌ای یزد در ادامه با اشاره به این‌که پدیده سیل و رابطه آن با تغییر اقلیم موضوعی است که در چندسال گذشته مورد بحث قرار گرفته، گفت: نتایج مطالعات پژوهشگران نشان می دهد که احتمال وقوع سیل های مرگبار بین سال های 2006 و 2050 افزایش پیدا می‌کند .
عارف با بیان این‌که به طور کلی تغییرات اقلیم در ایران و جهان ملموس و خود این تغییرات زمینه ساز بارش است، تصریح کرد: خشکسالی و تغییر اقلیم اصلی‌ترین موضوعاتی دانست که باعث جاری شدن سیل روی زمین می‌شود .
این مسئول با بیان این‌که نبود منابع آبی باعث از بین رفتن پوشش‌های گیاهی و نبود پوشش گیاهی منجر به فرسایش خاک می‌شود، خاطرنشان کرد: مجموعا در خشکسالی آب کمتری توسط خاک جذب می گردد که با یک بار بارش باران ساده سیل در مناطق مختلف جاری می‌شود .
وی با اشاره به این‌که تاکنون 121 نقطه خطر آفرین در استان شناسایی شده است، افزود: برآورد اعتبارات اولیه برای اجرای این طرح و جلوگیری از خطرات سیل در استان 10 میلیارد ریال دانست که از محل طرح‌های استانی درحال پیگیری است و در صورت تخصیص اعتبار، نظارت بر اجرای طرح جامع سیلاب‌ها بر عهده شرکت آب منطقه‌ای یزد است .
عارف در پایان در خصوص آزادسازی رودخانه ها و وضعیت کنونی استان گفت: تاکنون آزادسازی بستر و حریم رودخانه‌ها به صورت نقطه‌ای بوده، ولی با توجه به مطالعات صورت گرفته آزادسازی بستر و حریم برخی رودخانه ها به صورت سراسری در دستور کار دفتر رودخانه ها و سواحل شرکت آب منطقه ای قرار دارد که در این رابطه رودخانه ده بالا جهت آزادسازی سراسری به عنوان اولویت اول این شرکت در دست اقدام است .
انتهای پیام

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/91624/شناسایی-بیش-از-100-نقطه-خطرآفرین-در-استان-یزد
بستن   چاپ