خبر یزد
دفتر مرجعیت آیت الله العظمی جوادی آملی در یزد افتتاح شد
پنجشنبه 13 تير 1398 - 14:55:10
خبر یزد - همزمان با سالروز ولادت کریمه اهل بیت حضرت فاطمه معصومه، آیین گشایش و افتتاح دفتر مرجعیت علمی و دینی آیت الله العظمی جوادی آملی با حضور حجت الاسلام و المسلمین مرتضی جوادی آملی و جمعی از علما، فضلا و اندیشمندان حوزه علمیه یزد و تعدادی از مسئولان استانی در مسجد بیت الاحزان یزد برگزار شد.
به گزارش ایسنا – منطقه یزد، حجت الاسلام و المسلمین «مرتضی جوادی آملی» در این مراسم طی سخنانی به تشریح جایگاه رفیع مرجعیت پرداخت و اظهار کرد: دین یک حقیقت فوق العاده سنگین است چرا که خداوند از آن به عنوان سخنی عظیم و سنگین یاد می‏‎کند.
وی این قول و سخن را القائی خواند و گفت: قلب پیامبر نیز برای دریافت این سخن و القای وحی الهی به لحاظ بزرگی آن نیازمند شرح صدری بود که خداوند آن را به پیامبر عنایت کرد.
وی خاطرنشان کرد: آنچه اکنون به عنوان دین با آن مواجه‏ ایم پوسته ‎ ای از دین بیش نیست و اصل آن براساس آیات قرانی در یوم الدین و روز جزا مشخص خواهد شد و در واقع باید از این پوسته، مغز آن را بپروانیم که این ملزم به غوص در دین است.
حجت الاسلام و المسلمین جوادی آملی با بیان این که اکنون میلیاردها نفر در دنیا بی دین هستند و از اوصاف الهی خبری ندارند، بیان کرد: نه تنها آنها از احکام و حقوق و اخلاق الهی برخوردار نیستند بلکه شناختی نیز با اصل توحید ندارند و انسان موش‏ پرست، سگ پرست و گاو پرست تا خداپرستی نیاز به کار فراوانی دارد و رسالت عمیقی در این باره با این حمومت اسلامی همراه است.
وی با بیان این که علم سکولار و جدای از علم دینی به تنهایی نمی‏ تواند جامعه را به هدف مقدس خود برساند، بر اهمیت ایجاد هماهنگی علمی در توحید بین معارف، فقه، حکمت و احکامش از طریق مرجعیت علمی و دینی تاکید کرد.
وی در ابن باره به آسیب‎های ناشی از خرده فرهنگ‎‎ها در جامعه اشاره و تصریح کرد: امروزه خرد فرهنگ‎ها در جامعه نه تنها مایه رشد است بلکه آسیب‎‎های فراوانی را به علت افراط و تفریط در دین به جامعه اسلامی وارد می‎کند و این موضوع ناشی از جدایی و بی بهره بودن آنها از مرجعیت علمی و دینی است به عبارتی مرجعیت نهادی برای صیانت دین از انحرافات این حوزه است.
مسئول دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی در بخش دیگری از سخنانش به مفاخر و پیشروان دینی استان یزد اشاره و عنوان کرد: آیت الله العظمی جوادی آملی که با انتشار قریب 170 اثر و جلد کتاب پیش هیچ کسی زانو نمی‏زنند با 14 سال تلمذ در درس آیت الله سید محمد محقق داماد یزدی، تاکنون در این باره 10 جلد کتاب عمیق از این شخصیت نگاشته‎اند.
وی یزد را استانی بزرگ و دارای شخصیت های ممتاز خواند که از بسط بالایی به لحاظ مالی و فکری، روحی و بینش های سیاسی و اجتماعی عمیق و خدمات والا برخوردار است.
حجت الاسلام جوادی آملی در پایان نیز ضمن تشریح اهداف دفتر مرجعیت علمی و دینی آیت الله العظمی جوادی آملی در شهر یزد، مفاتیح الجنان را کتابی برای توشه برداشتن جهت دوران پس از مرگ خواند و افزود: کتاب مفاتیح الحیات نقشه راهی برای دوران حیات و زندگی انسانها و همان سلوک الهی در روش بندگی است که امروزه از آن به عنوان سبک زندگی یاد می‏شود و انتظار ما از دفتر یزد حرکت در این مسیر است.
آیت الله «محمدرضا ناصری» نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد نیز در این مراسم جدایی علوم الهی از علوم نوین را خدعه دشمن عنوان و اضافه کرد: هرچند علوم نوین نیز به صورت سطحی در کشورمان دنبال می‏شود و بیشترین نرخ بیکاری مربوط به فارغ التحصیلان دانشگاهی است، ولی لازم است تا تعاملی در سیره علمی از ابتدایی تا دانشگاه در کشورمان صورت گیرد تا حلقه‎ای مفقوده در این حوزه را بیابیم.
وی افزود: جامعه امروز سیاسی و علمی کشورمان به دلیل جدایی علوم اسلامی از علوم روز کمتر با افکار دینی و عقلی آشنایی دارند و همین موضوع نیز باعث افول اخلاقیات و خسران فراوانی به جامعه اسلامی ما شده است.
آیت الله ناصری دو قطبی شدن جامعه و دور شدن بشریت از انسانیت و فطرت الهی را از دیگر اثرات جدایی علوم دینی از علوم روز خواند و تاکید کرد: البته بخشی از این مشکل به توطئه دشمن و بخشی نیز به غفلت و کوتاهی خودمان بازمی‏گردد.
وی گفت: اکنون که چشم جهانیان به ما مسلمانان به ویژه شیعیان و بخصوص انقلاب اسلامی دوخته شده، نباید دیگر آرام بگیریم و به خودمان مشغول و از رسالت خود غافل شویم بلکه باید به هر نحوی خودمان را به دنیا عرضه کنیم.
وی به تلاش‎‎های شبانه روزی بزرگان دینی در این جهت اشاره و رسالت جامعه در قبال این تلاش‎‎ها را نشر و به ثمر رساندن آنها ذکر کرد و گفت: با بازگشایی این دفتر نیز باید زحمات و منویات بزرگانی چون آیت الله جوادی آملی به جهان اسلام و عموم جامعه به ویژه جوانان نشر داده شود.
«محمدعلی طالبی» استاندار یزد نیز حضور مراجع در عرصه‏‏‎های مختلف سیاسی و اجتماعی و متن مبارزان انقلاب اسلامی و حساسیت و درک درست علما دینی کشورمان را از اتفاقات خوب دهه های اخیر خواند و با به فال نیک گرفتن این دفتر مرجعیت در استان، ابراز امیدواری کرد که در گسترش هر چه بیشتر معارف اسلامی و سوق دادن جوانان به سمت مرجعیت و این معارف موفق عمل کند.
استاندار به ظرفیت‏‏های دینی استان یزد نیز اشاره کرد و گفت: استان یزد این ظرفیت را دارد که از وجود تمام مراجع نظام در کشورمان بهره لازم را ببرد.
حجت السلام و المسلمین «محمد کاظم مدرسی» امام جمعه بخش مرکزی یزد هم با برشمردن ویژگی‎‎های اخلاقی و عملکردی آیت الله العظمی جوادی آملی به عنوان یکی از الگوهای جامعه اسلامی، سه وظیفه ‎ ی هدایت دینی، هدایت سیاسی و ارائه یکسری خدمات اجتماعی در جامعه را مهمترین وظایف روحانیت برشمرد.
وی همچنین با اشاره به فعالیت‏ های مراجع عظامی همچون آیت الله حائری موسس حوزه علمیه قم و آیت الله العظمی طباطبایی، استان یزد را به مدت 40 سال جلودار جامعه تشیع در سال های گذشته خواند.
گفتنی است؛ در این مراسم حجت الاسلام میر رحیمی به عنوان مسئول دفتر حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در یزد معرفی شد.
انتهای پیام

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/92048/دفتر-مرجعیت-آیت-الله-العظمی-جوادی-آملی-در-یزد-افتتاح-شد
بستن   چاپ