خبر یزد
نذورات 200 میلیارد تومانی یزدی‌‏ها در دهه اول محرم
يکشنبه 17 شهريور 1398 - 12:50:43
خبر یزد - مسئول هماهنگی هیات‌های مذهبی استان یزد کمک‌‏های مالی و نذورات دهه اول ماه محرم در استان از سوی هیات‏‌های مذهبی را بیش از 200 میلیارد تومان برآورد و تاکید کرد: فعالیت هیات‌های مذهبی استان یزد تنها محدود به ایام عزاداری ماه محرم نیست و در طول سال تداوم دارد.
«سیدعلی فقیه‌زاده» در گفت و گو با خبرنگار ایسنا – منطقه یزد، با بیان این که در حال حاضر بیش از یک هزار حسینیه و بیش از 1495 هیات مذهبی در استان یزد فعال هستند، اظهار کرد: کمک و نذورات هیات‌های مذهبی در شرایط فعلی اقتصادی تنها در دهه اول محرم بسیار بالاست به طوری که به صورت دقیق قابل برآورد نیست ولی تقریباً بیش از 200 میلیارد تومان پیش بینی می‏شود.
وی با بیان این که فعالیت هیات‌های مذهبی استان محدود به ایام عزاداری ماه محرم نیست، تصریح کرد: هیات‌های مذهبی استان در طول سال در مسائل فرهنگی، اجتماعی، خانوادگی، آسیب‌های اجتماعی و حتی کمک‌های خیری و حوادث طبیعی مانند سیل نیز فعال هستند.
این مسئول در همین رابطه اعلام کرد: تنها در سال جاری بیش از دو میلیارد تومان کمک‌ مالی از جانب هیات‌های مذهبی استان شامل حال مناطق سیل زده کشورمان شد.
وی با بیان این که یکی از هیات‏های مذهبی یزد علاوه بر فعالیت‌های مذهبی، مسئولیت سرپرستی و حمایت از 10 کودک یتیم را نیز برعهده دارد، خاطرنشان کرد: امسال آزادی 14 زندانی نیز از جانب هیات‌های مذهبی انجام شد.
تامین 80 درصد بودجه اجلاس پیرغلامان توسط هیئات
به گفته فقیه زاده، امسال خدمات دیگری مانند حمایت و کمک به خانه‌های سالمندان تفت و مهریز و تامین بیش از 80 درصد بودجه اجلاس پیرغلامان یزد نیز از جانب هیات‌های مذهبی انجام شد.
وی با اشاره به اهمیت برگزاری هفدهمین اجلاس پیرغلامان حسینی در یزد، اظهار کرد: امسال این اجلاس با شور و حال متفاوت ‎ تری از سوی هیات های مذهبی استان برگزار شد و با برگزاری این رویداد، یزد به عنوان حسینیه ایران در جهان نیز درخشید.
فقیه‏زاده در ادامه برگزاری سفرهای زیارتی مانند پیاده‌روی اربعین را یکی از دیگر خدمات هیات ‎ های مذهبی استان عنوان کرد و گفت: تمام هیات‌های مذهبی در سال گذشته در پیاده‌روی اربعین حسینی شرکت کردند و حدود 250 زائر نیز به صورت رایگان و با حمایت کامل همین هیات‌ها راهی کربلای معلی شدند.
تامین درآمد اکثر هیئات از سوی خیرین و مردم
فقیه‌زاده با اشاره به این که اکثر درآمد هیات‌ها‌ی مذهبی استان یزد به صورت خیری و با مشارکت ‎ های مردمی تامین می‏‌شود، تصریح کرد: بعضی از هیات‌های مذهبی در مشهد صاحب هتل و مهمانسرا هستند و از درآمد حاصل از آنها در مراسم های مذهبی و سایر فعالیت های خود استفاده می‌کنند.
وی افزود: برخی دیگر از هیا‌ت‏های مذهبی دارای درآمدهای موقوفاتی هستند و برخی دیگر نیز در مجاورت و نزدیکی حسینیه‌های محله‌ی خود، تعدادی مغازه ایجاد و از درآمد حاصل آنها بهره‌مند می‌شوند.
وی از حمایت دولت به هیات‌های مذهبی نیز یاد کرد و گفت: خوشبختانه در زمینه تامین کالاهای اساسی هیات‌های مذهبی، حمایت‌های خوبی از سوی دولت به صورت تامین کالاهای مورد نیاز هیات ها مانند برنج، گوشت قرمز، گوشت مرغ انجام شده است.
وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه هیچ کدام از هیات‌های مذهبی مشکلی در زمینه تامین کالاهای اساسی ندارند و جدای از حمایت دولت، کمک‌های مردمی و خیری نیز نسبت به سال‌های قبل افزایش داشته است.
تایید 95 درصد نوحه‎ها و مداحان استان یزد
مسئول هماهنگی هیات‌های مذهبی استان با اشاره به فعالیت 840 مداح در هیات‌های استان، از برگزاری جلسات متعددی پیرامون صیانت از اصل فلسفه عاشورا و پیشگیری از نفوذ دشمن در این حوزه خبر داد.
وی در این باره اظهار کرد: جلساتی با دادگستری، سپاه الغدیر، اداره کل اطلاعات، نیروی انتظامی و دفتر نمایندگی ولایت فقیه در استان یزد برگزار کردیم که در آنها توجه به مضامین اشعار و شخصیت نوحه‌خوان‌ها و مداحان مورد تاکید قرار گرفت.
فقیه زاده از تایید 95 درصد نوحه‌ها و مداحان یزد خبر داد و اظهار کرد: طی بررسی‌های متعدد تنها تعداد انگشت شماری از نوحه خوانان و مداحان دارای مشکلاتی در اشعارشان بودند که به همین منظور محدودیتی دو ساله برای فعالیت آنها در نظر گفته شد تا در صورت رفع این مشکلات امکان ادامه فعالیت آنها فراهم شود.
منع پرداخت هزینه‌های از پیش تعیین شده به مداحان
این مسئول با بیان این که یزد تاکنون با مشکلی از سوی هیات‌های مذهبی روبرو نبوده است، افزود: برخی مداحان که عمدتاً نیز تنها در این ایام نوحه خوانی می‎کنند، گاهاً مبالغ بالایی را از بانیان مجالس مطالبه می‌کنند که در این باره به مردم توصیه می‏کنیم از پرداخت هزینه به مداحانی که قبل از برگزاری مراسم‌های مذهبی خواهان دریافت وجه نقد هستند، بپرهیزند.
وی افزود: البته برخی از شعرا نیز چنین تقاضایی دارند که سازمان تبلیغات در این باره شعرای خود را نیز در اختیار هیات ‎ های مذهبی گذاشته است.
فقیه زاده در پایان نیز با بیان این که یزد به عنوان حسینیه ایران در ابعاد جهانی مطرح است، اعلام کرد: در حال حاضر بیش از 250 مهمان خارجی در مراسم‌های مذهبی محرم یزد شرکت می‌کنند که به منظور احترام به این مهمانان جایگاه‌های ویژه‌ای را برای آن‌ها در مسجد حظیره و حسینیه خیرآباد که دارای برنامه زنده تلویزیونی است و همچنین سایر حسینیه‌های استان ایجاد شده است.
انتهای پیام

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/99091/نذورات-200-میلیارد-تومانی-یزدی‌‏ها-در-دهه-اول-محرم
بستن   چاپ