خبر یزد
یک کارشناس ارشد ادبیات نمایشی:
لهجه، نشانه هویت و پیشینه فرهنگی هنرمندان است
دوشنبه 25 شهريور 1398 - 12:04:46
خبر یزد - یک کارشناس ارشد ادبیات نمایشی معتقد است صحبت کردن با لهجه و گویش‌های مختلف نه تنها نشانه عقب‌افتادگی هنرمندان نمایشی نیست بلکه نشانه هویت، اصالت و پیشینه فرهنگی آنهاست و باید به آن افتخار کنند . به گزارش ایسنا-منطقه یزد،«اصغر گروسی» در حاشیه کارگاه آموزشی «ایده تا نمایشنامه» که با هدف تولید نمایشنامه‌های بومی و محلی در حوزه هنری یزد برگزار شد، اظهار کرد: ما باید در ادبیات و متون نمایشی به هویت و فرهنگ بومی خودمان که در حال کمرنگ شدن است توجه ویژه داشته باشیم .
وی افزود: باید فرهنگ‌ها، آداب و رسوم، سنن و لهجه‌ها را کنار ایده‌ها قرار داده و به نمایشنامه تبدیل کنیم و اگر چنین اتفاقی صورت گیرد هنرهای نمایشی لذت‌بخش‌‌‌‌ خواهد شد .
کارشناس ارشد ادبیات نمایشی با بیان این‌که صحبت کردن با لهجه و گویش‌های مختلف نه تنها نشانه عقب‌افتادگی هنرمندان نمایشی نیست بلکه نشانه هویت، اصالت و پیشینه فرهنگی آنهاست و باید به آن افتخار کنند گفت: نسل جوان امروز باید از لهجه‌ها و گویش‌های محلی و بومی خود حفاظت نموده و آن را تقویت کنند .
گروسی با تأکید بر این‌که هنرجویان در ایده‌پردازی باید از تفکر، هوش و مطالعات خود بیشتر استفاده کنند تصریح کرد: اگر به این عوامل توجه جدی داشته باشیم، طرح‌ها دوام و قوام بهتری خواهند داشت .
وی با بیان این‌که ایده یا طرح اصلی نمایش باید قابل نوشتار باشد خاطرنشان کرد: ایده خوب باید از مطالعات و پژوهش نویسنده سرچشمه بگیرد و بتواند آینه تمام نمای شرایط زیستی و اجتماعی وی باشد، درگیر احساسات و هیجانات آنی نشود و از همه لحاظ متنی با سیر داستانی کامل باشد و اتفاق را درست جلو ببرد .
این مدرس نمایشنامه‌نویسی افزود: اصولا 50 درصد یک نمایش، نمایشنامه آن است و نیمی از یک نمایشنامه نیز پلات یا طرح یا پیرنگ آن است و برای رسیدن به طرح اصلی شرایط زیستی، مطالعات و تفکر نویسنده خیلی تأثیر دارد. او باید موضوع‌های مبتلابه که بسامد همه اتفاقات تاریخی جامعه خودش است را بنویسد .
وی با بیان این‌که متون نمایشی نباید تاریخ مصرف داشته باشند خاطرنشان کرد: نمایشنامه باید قابل استناد و کارگشا باشد، همه جا قابلیت اجرا داشته باشد و هنرمندان و علاقه‌مندان تئاتر سراسر کشور بتوانند از آن استفاده کنند .
این نویسنده و کارگردان در بخش دیگر سخنان خود ظرفیت‌های استان یزد برای تولید نمایشنامه را کم‌نظیر دانست و بیان کرد: یزد از قدیمی‌ترین شهرهای ایران به شمار می‌آید و متل‌ها، مثل‌ها و آئین‌ها در این استان بیشمار است و نکته جالب‌تر اینکه ظرفیت‌های این استان بکر و تازه است .
گروسی افزود: می‌توان صدها نمایشنامه در زمینه آداب، سنن و فرهنگ و هویت مردم یزد تولید و اجرا کرد و امیدوارم این اتفاق بیفتد و ما به فرهنگ اصیل خودمان بازگردیم. باید به جوانان و نوجوانان بها داد و روی آنها سرمایه‌گذاری کرد تا اتفاقات بهتری در عرصه تئاتر این استان رقم بخورد .
این کارشناس ارشد ادبیات نمایشی تصریح کرد: باید نمایشنامه‌هایی تولید شود که بتواند از فرهنگ، هنر و آئین مردم بافرهنگ این دیار دفاع کند و آینه تمام نمای این فرهنگ اصیل باشد .
وی با اشاره به حضور استعدادهای خوب در این کارگاه آموزشی گفت: این جوانان می‌توانند با پویایی، تلاش، مطالعه و کوشش بیشتر آینده تئاتر یزد را بسازند .
انتهای پیام

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/99410/لهجه،-نشانه-هویت-و-پیشینه-فرهنگی-هنرمندان-است
بستن   چاپ