خبر یزد

آخرين مطالب

هوش مصنوعی فرازمینی‌ها را از وجود ما آگاه می‌کند علمي

هوش مصنوعی فرازمینی‌ها را از وجود ما آگاه می‌کند
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ایسنا /دو دانشمند ناسا و «موسسه ستی» در یک مقاله جدید به بررسی مزایا و خطرات فرستادن هوش مصنوعی به فضا پرداخته‌اند که می‌تواند اطلاعاتی را درباره انسان به موجودات فرازمینی بدهد.
هوش مصنوعی در حال حاضر جهان را می‌بلعد. فرقی نمی‌کند که تأثیر هوش مصنوعی به ظهور ماشین‌های فوق‌ هوشمند، پایان بشریت یا ترکیدن حباب منجر شود زیرا اثر آن در صنایع سراسر جهان قابل لمس است.
به نقل از کوین تلگراف، سلطه هوش مصنوعی در حال گسترش یافتن فراتر از سیاره کوچک آبی و سبز ماست. ماهواره‌ها به هوش مصنوعی مجهز هستند، سامانه رایانه‌ای «واتسون»(Watson) شرکت «آی‌بی‌ام»(IBM) از «ایستگاه فضایی بین‌المللی» دیدن کرده است و ناسا در حال حاضر برای ادغام فناوری‌های هوش مصنوعی در فضاپیماهای آینده تلاش می‌کند.
اگر دانشمندانی که در خط مقدم جستجوی حیات بیگانه هستند، راه خود را پیدا کنند، به زودی ما چت‌بات‌هایی مانندChatGPT شرکت «اوپن‌ای‌آی»(OpenAI) را برای توضیح دادن درباره بشریت و زندگی روی زمین برای فرازمینی‌ها به فضا خواهیم فرستاد.
جست‌وجوی فرازمینی‌ها
«فرانک مارکیس»(Franck Marchis) مدیر علوم شهروندی در «موسسه ستی»(SETI Institute) و «ایگناسیو لوپز فرانکوس»(Ignacio Lopez-Francos) مهندس ارشد پژوهش ناسا اخیرا یک مقاله نوشته‌اند و در آن، خطرات و مزایای احتمالی فرستادن یک هوش مصنوعی را به فضا برای برقراری ارتباط با حیات هوشمند شرح داده‌اند.
ایده بزرگ، ایجاد یک رایانه اندروید یا حساس نیست که بتواند از طرف ما صحبت کند، بلکه بیشتر شبیه به قرار دادن یک سیستم تعاملی روی یک دیسک است.
در سال 1977 زمانی که آمریکا فضاپیمای «وویجر 1»(Voyager 1) را پرتاب کرد، دانشمندان یک دیسک مسی 12 اینچی با روکش طلا را روی آن قرار دادند. آن دیسک حاوی داده‌هایی از جمله تصاویر، موسیقی و همچنین صداها و متن‌هایی بود که سیاره ما و تنوع زیستی آن را توصیف می‌کردند.
در سال 1998 فضاپیمای وویجر 1 از فضاپیمای «پایونیر 10»(Pioneer 10) عبور کرد تا به دورترین جسم ساخته‌شده توسط انسان تبدیل شود که از زمین پرتاب شده است. این فضاپیما در سال 2023 حدود 15 میلیارد مایل دورتر بود. تاکنون هیچکس به تماس پاسخ نداده است.
ارتباطات جدید
مارکیس و فرانکوس معتقدند اکنون که فناوری ما تکامل یافته، زمان به‌روزرسانی پیام فرا رسیده است. آنها معتقدند که به جای فرستادن بخش‌هایی از انسانیت در قالب تصاویر، آهنگ‌ها و نوشته‌ها، یک مدل زبانی بزرگ می‌تواند به بیگانگان امکان دهد تا سؤالات خود را بپرسند و اعماق دانش ثبت‌شده ما را بررسی کنند.
به گفته دانشمندان، این کار می‌تواند تمدن‌های فرازمینی را قادر ‌سازد تا به طور غیرمستقیم با ما گفت‌وگو کنند و درباره ما بیاموزند؛ بدون اینکه فواصل وسیع فضا و تأخیرهای مربوط به طول عمر انسان در ارتباطات مانع آنها شود.
آنها در ادامه خاطرنشان کردند که خطراتی در این زمینه وجود دارد. برای مثال، بیگانگان متخاصم ممکن است از این دانش علیه ما استفاده کنند. علاوه بر این، ما باید بفهمیم چگونه یک سیستم هوش مصنوعی قابل استفاده را برای بیگانگان بفرستیم که بدون اینترنت هم قادر به کار کردن باشد.
دانشمندان در ادامه مقاله خود نوشتند: ما توانستیم مسیر کاوشگر وویجر 1 را انتخاب کنیم، فناوری را در یک درایو قرار دهیم و آن را به مسیر برخورد با سرنوشت بفرستیم اما نزدیک به 50 سال طول کشید تا وویجر 1 به فاصله 15 میلیارد مایلی از خانه خود برسد. با این سرعت، تا سال 3084 طول می‌کشد تا فضاپیما به «آلفا قنطورس»(Alpha Centauri) نزدیک‌ترین همسایه کهکشانی ما برسد.
جایگزین این راه حل، ارسال یک سیگنال به فضا با داده‌های لازم برای انتقال یک مدل زبانی بزرگ به هر چیزی در جهان است که قادر به استفاده کردن از آن باشد. چالش‌هایی نیز در توانایی ما برای انتقال داده‌ها در فواصل وسیع با سرعت بالا نهفته شده‌اند.
ناسا در حال حاضر تاسیساتی را در نزدیکی قمر زمین دارد که قادر به انتقال در محدوده 100 مگابایت بر ثانیه هستند. این تا حدودی با کاری که می‌توان روی زمین انجام داد، برابری می‌کند اما همانطور که دانشمندان بیان کردند، ارتباط میان‌ستاره‌ای با فناوری کنونی احتمالا به 100 بیت در ثانیه کاهش می‌یابد.
این بدان معناست که ارسال یک مدل ​​مانند «Llama-3-70B» شرکت «متا»(Meta) به کهکشان بعدی قرن‌ها طول می‌کشد. با وجود این، دانشمندان باور دارند که با استفاده از روش‌های خاص کوچک کردن داده‌ها می‌توان زمان را به حدود 20 سال کاهش داد.
اگرچه همه این گزینه‌ها فرضی هستند و جزئیات فنی زیادی برای حل کردن باقی می‌مانند اما حداقل یک پرسش غیر علمی وجود دارد که باید خیلی زودتر به آن رسیدگی شود. پرسش این است که چه مدل هوش مصنوعی باید به فضا فرستاده شود.
این مقاله در مجله «Scientific American» به چاپ رسید.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/659804/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

انگاپت: در ایران طرفداران زیادی دارم

تیم فوتبال ساحلی مقاومت گلساپوش یزد بر دکتر تامین اصفهان غلبه کرد

شرایط برای برگزاری مسابقات والیبال آسیا در یزد مساعد است+فیلم

نالد به حال زار من!

تنهاترین تولد در مریخ

اولین واکنش بهترین بازیکن والیبال دنیا به حضور در ایران

جشنواره ملی غذاهای سنتی نیر ظرفیت بین‌المللی شدن دارد

امیرحسین مدرس مجری فصل جدید «سرزمین شعر» شد

مشاهده پرتوزایی اورانیوم در آزمایشگاه

اروین انگاپت برای شهداب گرم کرد(عکس)

پخش اذان در میدان‌ها و چهارراه‌های اصلی یزد

یزد از استان‌های پیشرو در والیبال کشور است

ثبت نام 29 هزار یزدی در سامانه سپند

تو شفا می دهی

سیستم‌های نیروی محرکه ی بادبان خورشیدی

محمدی‌راد: فقط در حد اسم رقبا را می‌شناسیم

سرمربی شهداب: قضاوت تیم‌ها زود است/4 مدعی قهرمانی هستند

راه اندازی مهدکودک بیمارستان شهید رهنمون یزد

اندوه از کتاب زمستان اخوان ثالث

ساده ترین تصویر سازی کندی زمان

توسعه بیش از 26 هزار متر شبکه توزیع آب در شهرستان مهریز

صدا کن مرا!

ماموریت آپولو 14 به هنگام برخواستن از ماه

ادعای بزرگ: برای قهرمانی به ایران آمدیم!

ثبت نام نمایندگان ایران در مسابقات والیبال جام باشگاه‌های آسیا 2024 نهایی شد

ثبت نام نهایی تیم‌های حاضر در والیبال باشگاه‌های آسیا

بازگشت نیروگاه سیکل ترکیبی یزد به مدار تولید

معرفی کتاب لطفا بگو لطفا!

هشدار هواشناسی؛ رگبار و رعد و برق در 12 استان

قیمت دیش ماهواره استارلینک نصف شد!

نابغه‌ای که از غزه به مریخ رسید

آغاز واکسیناسیون رایگان تب برفکی دام در اشکذر

محکومیت بیش از 280 میلیونی قاچاقچی سیگار در بهاباد

ثبت نام نمایندگان ایران نهایی شد

امام جمعه یزد: مدارس در ترویج نماز پیشگام باشند+فیلم

برنامه مسابقات والیبال قهرمانی باشگاه‌های آسیا در یزد اعلام شد

جانی ز قدم رسیده تا لب

خوش است خلوت اگر یار، یار من باشد

حذف بیش از یک تن فیله مرغ به دلیل انجماد غیربهداشتی از چرخه توزیع

5 چاه کشاورزی در شهرستان تفت از لیست خاموشی خارج شدند

برنامه مرحله مقدماتی رقابت‌های والیبال قهرمانی آسیا

برطرف کردن مشکلات ورزشگاه کار آسانی نبود/ صندلی ها شماره گذاری شد

اعزام اولین گروه از ایثارگران البرزی به مشهد و قم

ارتقا همکاری‌های سپاه و بنیاد شهید فرهنگ ایثار و شهادت را در جامعه تقویت می‌کند

عیبی نداره اگه حالت خوش نیست!

2 چالش زیست محیطی بحران ساز برای اقتصاد ایران

رادار چین یک حباب پلاسما بر فراز اهرام جیزه کشف کرد

اخباری به شهر مورد علاقه برمی‌گردد

13 مصدوم در دعوای بعد از تصادف

آغاز جشن عاطفه‌ها در استان یزد