خبر یزد

آخرين مطالب

جزئیات پرونده مربوط به رمز ارز با 2هزار شاکی گفتگو

جزئیات پرونده مربوط به رمز ارز با 2هزار شاکی
  بزرگنمايي:

خبر یزد - یک بازپرس دادسرای جرایم رایانه‌ای تهران در رابطه با پرونده‌های کثیرالشاکی مطرح در این مرجع قضایی گفت: در یکی از پرونده‌های مطروحه با حدود 2 هزار شاکی مواجه هستیم و چندین میلیون دلار از اموال مردم بر باد رفته است.

چندین میلیون دلار از اموال مردم بر باد رفته
محمد بیگی حبیب‌آبادی بازپرس دادسرای جرایم رایانه‌ای در تعریف رمزارز گفت: رمزارز به پولی گفته می‌شود که تایید تراکنش و تولید آن توسط یک سری الگوریتم‌های رمزنگاری شده انجام می‌شود و نامتمرکز است؛ یعنی بدون هیچ‌گونه تاییدی توسط مرجعیت مشخصی شکل می‌گیرند و جابه‌جا می‌شود.
در توضیح این مطلب می‌توان گفت تایید تراکنش‌های حساب‌های بانکی توسط بانک مرکزی انجام می‌شود، اما در حوزه رمزارزها، تولید آن‌ها و تایید تراکنش‌های آن‌ها توسط هیچ مرجع و نهادی صورت نمی‌گیرد. همین ویژگی جذابیت‌هایی را برای فعالان در این حوزه ایجاد کرده چرا که تولید این رمز ارز‌ها به راحتی صورت می‌گیرد و هر کسی می‌تواند رمزارز تولید کند و جابه‌جایی این رمزارز‌ها از جایی تایید نمی‌شود و مبدا و مقصد این رمزارز‌ها کاملاً مجهول است. این ویژگی‌ها باعث می‌شود که رمزارز‌ها ابزار خوبی برای ارتکاب جرم باشند. در این زمینه با انواع جرایم از قبیل پولشویی و بسیاری از جرایم مالی دیگر مواجه هستیم.
قانون مصوبی در حوزه رمزارز‌ها وجود ندارد
وی گفت: در حال حاضر قانون مصوبی که ویژه خود رمزارز باشد نداریم و تنها یک آیین‌نامه در حوزه استخراج رمزارز‌ها داریم و اخیراً نیز در قانون جدید بانک مرکزی تکالیفی بر عهده بانک مرکزی گذاشته شده که در حوزه ساماندهی صرافی‌های رمزارز ورود پیدا کند که این اشاره مستقیم نیز نبوده است؛ لذا در این زمینه هم با خلاء قانون‌گذاری و هم کمبود قضات و نیروی پلیس متخصص مواجه هستیم چرا که حوزه رمزارز‌ها بسیار پیچیده است و قضات و پلیس در این حوزه باید بسیار متخصص باشند و فعلاً در این موارد با کمبود مواجه هستیم.
این بازپرس دادسرای جرایم رایانه‌ای با بیان اینکه معضلات بسیار زیادی در این زمینه به دلیل عدم وجود قانون مصوب وجود دارد، گفت: صد‌ها صرافی رمزارز در داخل کشور در حال فعالیت هستند که هیچ‌گونه نظارت و ساماندهی درباره این صرافی‌ها وجود ندارد. چند سال پیش در دادسرای جرایم رایانه‌ای این تذکر را می‌دادیم که بحرانی که در موسسات مالی غیرمجاز در مقطعی رخ داد قطعاً در زمینه رمزارز‌ها نیز به وجود می‌آید که تبعات آن نیز در حال حاضر قابل مشاهده است و ده‌ها و صد‌ها پرونده رمزارز در دادسرای جرایم رایانه‌ای تشکیل شده و در حال رسیدگی است. علت آن نیز موضوع عدم ساماندهی و عدم وجود قانون مشخص در حوزه رمزارزهاست.
وی با بیان اینکه نظارتی بر فعالیت صرافی‌های رمزارز وجود ندارد، گفت: این صرافی‌ها مجوزی از ارگان خاصی ندارند. البته دادستانی و پلیس فتا تلاش‌هایی برای برقراری ارتباط با این صرافی‌ها انجام دادند تا تبادل اطلاعاتی به آن‌ها داشته باشند. باید توجه داشت که وقتی کسی در هر کجای کشور می‌تواند بدون مجوز یک صرافی رمزارز راه‌اندازی کند بالطبع نمی‌توان نظارت دقیق نیز در این زمینه انجام داد؛ بنابراین در وهله اول باید یک مرجع تخصصی برای این امر مشخص شود و به این افراد مجوز بدهد تا دادستانی و پلیس فتا نیز بتواند بر این مراکز نظارت داشته باشند. تاکنون هم اگر نظارتی از سوی دادستانی و پلیس فتا انجام شده به همت و پیگیری خود این نهاد‌ها بوده تا رسیدگی به پرونده‌های مربوطه سرعت عمل بیشتری داشته باشد.
این مقام قضایی در پاسخ به این سوال که دادگستری تهران چه اقداماتی برای آگاهی به مردم حوزه رمز ارز‌ها انجام داده است؟ گفت: دادسرای جرایم رایانه‌ای بزرگترین و تخصصی‌ترین دادسرای کل کشور در این زمینه است و فعالیت‌های بسیار خوبی را در این زمینه زیر نظر دادگستری استان تهران انجام داده است. در حال حاضر کارگروه پیشگیری را در دادسرای جرایم رایانه‌ای داریم که اقداماتی را در حوزه پیشگیری و در حد بضاعتمان انجام می‌دهیم. برگزاری کلاس‌ها و دوره‌های آموزشی با حضور قضات دادسرا و همراهی صدا و سیما با هدف آگاهی‌بخشی به مردم و دعوت از فعالان فضای مجازی در کارگروه پیشگیری دادسرای جرایم رایانه‌ای از مهمترین این اقدامات است، اما به نسبت فعالیتی که در حوزه رمز ارز وجود دارد فعالیت‌های آموزشی که انجام می‌شود قابل قیاس نیست.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه کلاهبرداری‌های حوزه رمز بیشتر در داخل کشور انجام می‌شود یا خارج از کشور؟ گفت: رمزارز‌ها بسیار شفاف هستند شما به راحتی می‌توانید سایت رمزارز مربوطه را بررسی کنید و ببینید که یک رمزارز از ابتدای تولید تا لحظه‌ای که در اختیار شما قرار می‌گیرد چه مسیری را طی کرده است. اما مشکل اصلی ما این است که ولت‌ها (کیف پول‌ها) قابل شناسایی نیستند؛ بنابراین تشخیص اینکه آیا کلاهبردار در داخل کشور است و یا در خارج کشور عملاً امکان‌پذیر نیست. در چندین پرونده‌ای که متهمین اصلی آن‌ها شناسایی شده‌اند متهم در خارج از کشور حضور داشتند و اعمال مجرمانه خود را از خارج از کشور هدایت می‌کردند.
این بازپرس دادسرای جرایم رایانه‌ای درباره جلسات نظارت بر این تراکنش‌ها با بانک مرکزی، گفت: در برخی جلسات یک نماینده از دادسرای جرایم رایانه‌ای در جهت ساختارنویسی در حوزه رمزارز‌ها حضور پیدا می‌کند، اما در حوزه جلوگیری از این تراکنش‌ها تاکنون اقدامی از سوی بانک مرکزی انجام نشده است. اقدامات پراکنده‌ای در دادسرای جرایم رایانه‌ای انجام شده است، اما به دلیل عدم همکاری بانک مرکزی به نتیجه نرسیده است. مدتی هم درگاه‌های ریالی صرافی‌های رمزارز را می‌بستیم، چون ابزار پولشویی و بستر جرم می‌شدند که آن هم به دلیل عدم همکاری متوقف شد، اما نظارت در حوزه رمزارز‌ها و تراکنش‌های آن به هیچ عنوان قابل رصد نیست.
منبع: isna.ir

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/671510/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سوپرشارژ کردن سلول‌های بدن به مقابله با سرطان کمک کرد

رتبه اول استان یزد در زمینه سند موقوفات

پایان مسابقات مهارت کارکنان وظیفه نیرو‌های مسلح

ثبت حدود 14 هزار موقوفه در استان یزد

افتتاح وآغاز عملیات اجرایی 26 طرح عمرانی وخدماتی در بخش مهردشت

کشف کالای قاچاق به ارزش 960 میلیون ریال در یزد

اجرای نمایش اقتدار نیرو‌های مسلح در یزد همزمان با هفته دفاع مقدس

همگرایی جریانات اصلاح طلب برای معرفی استاندار یزد

دعا کردن از دید مولانا

چرا وزارت بهداشت چشمانش را روی مصرف الکل را می‌بست؟

نخستین استخراج خودکار اکسیژن از خاک ماه رقم خورد

دانشمندان به یک روش برای بازیابی حافظه دست یافته‌اند!

مقدمات آغاز سال تحصیلی جدید آماده است

تشکیل 400 پرونده حقوقی مرتبط با موقوفات در استان یزد+فیلم

کشت موز در یزد، گامی نو در تولیدات گلخانه‌ای

نمایش اقتدار نیرو‌های مسلح در یزد همزمان با هفته دفاع مقدس

دیدار سرپرست بنیاد شهید آذربایجان شرقی با 5 خانواده شهید و 3 جانباز در تبریز

پیروی از مشی شهدا بهترین الگو برای جامعه به ویژه برای نسل جوان است

کارکنان بنیاد خدمت به جامعه ایثارگری را سرلوحه کارها قرار دهند

ریشه‌های واژگان زبان فارسی

سخنان جالب دکتر بهمن بنی هاشمی

چه قدر کتاب میخونی؟

8 نکته درباره ماموریت ناسا در اقیانوس سیاره مشتری

شناسایی 3600 ماده شیمیایی از بسته‌بندی‌های مواد غذایی در بدن انسان

ناکامی گروه های شکارچی غیر مجاز در بافق

کشف انبار نگهداری لوازم وتجهیزات آرایشی قاچاق در استان یزد

برگزاری سمینار بازآموزی مدرن انجمن دندانپزشکان در یزد

اردوی رقابتی شورا‌های برتر دانش آموزی استان یزد

تلاش مسئولان حراست برای تحقق اهداف دانشگاه آزاد براساس سند تحول

احیای سنت‌های کهن برای رفع نیازهای روز جامعه

علت اینکه حال بعضی ها تغییر نمیکنه چیه؟

به ساحل نگاه تو، شکوه موج میزند

یکی از عظیم‌ترین سیاه‌چاله‌های شناخته‌شده در کیهان را ببینید

ضرب‌وشتم مامور اداره دامپزشکی شهرستان مهریز

دادستان، مامور پیگیری ایستگاه آتش نشانی شهرک صنعتی

تدارک 200 ویژه برنامه هفته دفاع‌مقدس در بهاباد

اجرای بیش از 100 برنامه در هفته دفاع مقدس در بافق

اجرای بیش از 100 برنامه به مناسبت هفته دفاع مقدس در بافق

روش تهیه نرگسی اسفناج و قارچ در خانه

دستگیری دو گروه شکارچی غیر مجاز در بافق

هاکی‌بازان یزدی عازم فارس شدند

دستگیری 2 گروه شکارچی غیرمجاز در بافق

کشف 76 کیلو حشیش از یک نیسان در یزد

هرگز سه چیز را فدای هیچ چیز نکن

رونمایی عجیب صداوسیما از رباتی به نام رعنا خانم!

ضرب و شتم بازرس دامپزشکی مهریز یزد توسط قصابی که گوشت فاسد توزیع می‌کرد

برگزاری 230 برنامه هفته دفاع مقدس در مهریز

محله اسلامی با محوریت مسجد در شهرستان مهریز

تدوین سرفصل‌های آموزشی هوش مصنوعی توسط عضو هیات علمی دانشگاه علم‌وهنر یزد

آخرین وضعیت مصدومان اتوبوس زائران بوشهری