طرح پویش؛ الگویی موفق برای پیوند دانشگاه، صنعت و جامعه
اجتماعي
بزرگنمايي:
خبر یزد - به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از یزد، دکتر محمدرضا دهقانی اشکذری، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی یزد در گفتوگو با ایسکانیوز به تشریح طرح پویش و دستاوردهای آن پرداخت.
دهقانی اشکذری در ابتدای سخنان خود با اشاره به ماهیت طرح پویش گفت: طرح پویش، طرحی است که با هدف ایجاد پیوند میان دانشگاه، دانشجو، صنعت و جامعه طراحی شده و دارای چند بخش مختلف است.
یکی از بخشهای مهم آن، کارآموزی پویشی است که به همه دانشجویان در تمامی رشتهها امکان میدهد درسی به نام کارآموزی پویش را در سیستم آموزش عالی انتخاب کنند. این درس به صورت فرادانشگاهی و رایگان ارائه میشود و دانشگاه موظف است در زمینه مهارتافزایی و پیوند دانشجویان با صنعت و کارگاههای خارج از دانشگاه، برنامهریزی و اقدام نماید.
وی افزود: امسال 320 دانشجو در سامانه آموزشیار، درس کارآموزی پویش را انتخاب کردهاند و ما در حال برگزاری کارگاههای آموزشی با دعوت از کارآفرینان موفق کشور و استان، بازدیدهای صنعتی و بسترسازی برای اشتغال این دانشجویان هستیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی یزد در ادامه به تشریح بخش دیگری از طرح پویش پرداخت و گفت: بخش دوم این طرح، برنامهای به نام صدرا (صنعت و دانشگاه) است که بر اساس نمایشگاه کار در یزد شکل گرفته است. در این برنامه، از صنایع که به نیروی کار نیاز دارند دعوت میشود تا در دانشگاه حضور یابند و نیازهای شغلی خود را اعلام کنند. دانشجویان نیز با ارائه توانمندیها و مدارک خود، زمینه پیوند میان متقاضیان کار و صنعت را فراهم میآورند. این برنامه منافع زیادی دارد و قرار است امسال در سطح دانشآموزی و دانشگاهی در یزد برگزار شود.
دهقانی اشکذری تأکید کرد: تمامی واحدهای دانشگاهی در سطح کشور موظف هستند چنین برنامههایی را سازماندهی کنند تا صنایع بتوانند حضور فعال خود را نشان دهند و نیازهای شغلی خود را به دانشجویان اعلام نمایند. این امر به دانشجویان کمک میکند تا از مهارتهای مورد نیاز صنعت آگاه شوند، خود را تقویت کنند و در صورت دارا بودن مهارت لازم، آمادگی خود را برای اشتغال اعلام نمایند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به طرح کارگاههای معین یا طرح مهارتیار اشاره کرد و گفت: این طرح که برای اولین بار در یزد اجرا شده و همچنان پیشتاز است، به دانشجویان مقطع کاردانی یا کارشناسی (عمدتاً کاردانی) امکان میدهد اکثریت واحدهای درسی خود را در صنعت و محیط کار واقعی مانند کارخانه یا کارگاه بگذرانند. دانشجو با معرفی دانشگاه به مجموعه صنعتی مراجعه میکند و واحدهای درسی عملی خود را در طول ترم در آن کارگاه طی میکند. پیش از این، دانشگاه کارگاه را از نظر امکانات، زیرساختها، استاد درس و فضای فیزیکی بررسی و تأیید صلاحیت میکند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی یزد در پایان خاطرنشان کرد: این طرح برای اولین بار در سال 1401 در یزد آغاز شد و امسال اولین گروه از دانشجویان مهارتیار، فارغالتحصیل خواهند شد که اتفاقی بزرگ و قابل توجه است. بخشی از اساتید در این طرح، مدیران و متخصصان صنعت هستند که در کنار اساتید دانشگاه، عرصه مهارتورزی و یادگیری را برای دانشجویان فراهم میکنند. یزد در اجرای این طرح پیشتاز بوده و امیدواریم اولین گروه دانشآموختگان امسال مدرک خود را دریافت کنند.
خبرنگار: محمد مهدی داوری
انتهای خبر/
کد خبر: 1248595 برچسبها استان یزد طرح پویش اشتغال اشتغالزایی اشتغالزایی و کارآفرینی
-
شنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۱:۵۱
-
۱۰ بازديد
-
-
خبر یزد
لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/680426/