هزار و 290 رویداد در هفته کتاب، کتابخوانی و کتابدار برگزار میشود
مقالات
بزرگنمايي:
خبر یزد - ایسنا / امیر هلاکوئی، امروز چهارشنبه (23 آبانماه) در نشست خبری ویژه برنامههای گرامیداشت روز کتاب و کتابخوانی و کتابدار که در مجتمع فرهنگی مطبوعاتی برگزار شد، اظهار کرد: امسال سیودومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار خواندن برای همدلی برگزار میشود و به همین مناسبت برنامههایی متعدد و متنوعی با محوریت کتاب و کتابخوانی در هفته کتاب پیشبینی شده است.
وی ادامه داد: تعداد هزار و 290 فعالیت فرهنگی در 214 کتابخانه عمومی نهادی استان اصفهان پیشبینیشده و امیدوارم بتوانیم خدمترسانی بسیاری خوبی را به مردم و مخاطبان این عرصه ارائه دهیم.
معاون توسعه کتابخانهها و کتابخوانی ادارهکل کتابخانههای عمومی استان اصفهان با بیان اینکه در این استان تعداد 214 کتابخانه عمومی نهادی وجود دارد که زیر مجموعه نهادی کتابخانهها مدیریت میشوند، افزود: تعداد 79 باب کتابخانه مشارکتی و مستقل، همچنین 293 باب کتابخانه در استان اصفهان وجود دارد. حدود 700 هزار نفر عضو کتابخانهها هستند که 154 هزار نفر آنها عضو فعال کتابخانههای نهادی و 20 هزار نفر عضو فعال کتابخانههای مشارکتی محسوب میشوند؛ در مجموع 174 هزار نفر عضو فعال کتابخانه نهادی و مشارکتی هستند.
هلاکوئی با اشاره به اینکه تقریباً در یکسال گذشته آمار امانت کتابخانههای استان اصفهان 2میلیون و 700 هزار جلد کتاب بوده است، تصریح کرد: از میان 3 میلیون و 900 تعداد نسخ موجود در کتابخانههای نهادی، 756 هزار عدد در کتابخانههای مشارکتی نگهداری میشوند که در مجموع 4 میلیون و 656 هزار جلد کتاب در کتابخانههای عمومی نهادی و مشارکتی در استان اصفهان وجود دارد. درواقع بیشترین تعداد کتابخانهها و کتابهای موجود به استان اصفهان تعلق دارد.
او یادآور شد: بیستمین رویداد ملی کسب و کار در کتابخانههای عمومی، زنگ کتابخوانی در مدارس، کتاب درمانی، طرح شهروند آگاه، طرح نقاشان کوچک رضوی و شعرخوانی از جمله برنامههای شاخص استان در هفتۀ کتاب و کتابخوانی و کتابدار است؛ ضمن اینکه جشن ویژه بزرگسالان در روز 27 آبان در بهارستان و 30 آبانماه نیز در شهرستان خمینی شهر با محوریت کودکان و نوجوانان برگزار میشود.
هلاکوئی با تأکید بر اینکه یکی از راهکارهای جذب مردم در کتابخانههای عمومی، طیف وسیعی از فعالیتهای فرهنگی مرتبط با کتاب است، توضیح داد: از اول سال 1403 تا آبان ماه، 10هزار 554 فعالیت فرهنگی در کتابخانههای عمومی استان اصفهان برگزار شده که 4هزار و 263 فعالیت در بخش کودک بوده است. همچنین هزار و 238 جلسه مطالعاتی، 115 دوره آموزشی مرتبط با کتاب، 610 آموزشی کارگاه مرتبط با کتاب، 280مسابقه کتابخانهای و 48 مشاوره مرتبط با کتاب، هزار و 59 معرفی کتاب، هزار و 477 برنامه مناسبتی، 307 نشست کتابخوان، 27 نشیت کتابخانه مدرسهای و 911 نمایشگاه منابع کتابخانهای برگزار شده است.
معاون توسعه کتابخانهها و کتابخوانی ادارهکل کتابخانههای عمومی استان خاطرنشان کرد: در سال 1402 از 17هزار و 661 فعالیت، تعداد 8 هزار و 277 برنامه در بخش کودک، تعداد هزار و 879 برنامه مطالعاتی، تعداد 2 هزار معرفی کتاب، 2 هزار و 19 برنامه مناسبتی، و نیز هزار و 348 نمایشگاه کتاب برگزار شد.
همچنین محسن شمسنیا، رئیس اداره امور کتابخانهها و کتابخوانی اداره کل کتابخانههای عمومی استان اصفهان با بیان اینکه بانوان حتی در سن جوانی و نوجوانی نیز بیشترین مراجعه کننده به کتابخانهها هستند، افزود: تقریباً گروه سنی 7 تا 11 سال که در دوره ابتدایی قرار دارند به دلیل شوق و تجربۀ سواد خواندن و نوشتن بیشتر در کتابخانههای عمومی حضور دارند و مطالعه میکنند. سپس بیشترین مراجعین به کتابخانهها گروه سنی 14 تا 20سال یعنی معمولاً دانش آموزانی هستند که برای کنکور آماده میشوند.
وی یادآور شد: از بین رفتن کتاب علتهای بسیاری دارد، چراکه میتوان کلمه مفقودی را به چند معنی متفاوت به کار برد و هر موقع موجودی و محتوایی فرسوده و به صورت طبیعی از چرخه خارج میشود.
در این نشست همچنین سجاد کرم، سرپرست اداره کل کتابخانههای عمومی استان اصفهان گفت: برنامهریزی و کارشناسی در مجموعه نهاد کل کشور شکل گرفت تا حدود 60 فعالیت برای کتابخانهها تعریف شود. این مکان عمومی فقط برای امانت دادن و برگشتن کتاب نیست بلکه باید به یک باشگاه و عرصه فرهنگی در محلات تبدیل شوند؛ بنابراین 28 کتابخانه در استان اصفهان را مشخص شده تا در حد پیشرفته پیش روند و در اختیار مردم قرار گیرند.
وی با بیان اینکه در سند ملی، خواندن، تکلیف هر دستگاهی برای کتابخوان کردن مردم بوده و بهعنوان یک دستور ابلاغ شده است، افزود: تفاهمنامهای با آموزش و پرورش مبنی بر قرار دادن زنگ خواندن قرار دادهایم که در برنامه هفتگی دانش آموزان قرار گیرد تا بتوانند از آموزشهای نوع خواندن و انتخاب کتاب بهرهمند شوند. اگر معلمی تندخوانی را آموزش دیده میتواند این علم را به دانش آموزان خود بیاموزد. زنگ خواندن، معلمی تخصصی نیاز دارد که انشالله با برنامههای پیشرو این فرهنگسازی را انجام دهیم.
-
چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۳ - ۱۸:۰۸:۵۴
-
۱۸ بازديد
-
-
خبر یزد
لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/682623/