خبر یزد

آخرين مطالب

دانشمندان روش جدیدی برای ساخت شکلات کشف کردند علمي

دانشمندان روش جدیدی برای ساخت شکلات کشف کردند
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ایسنا / دانشمندان راهی کشف کرده‌اند که به حل مشکل پایداری شکلات کمک می‌کند. آنها از کل غلاف کاکائو برای کاهش ضایعات و بهبود جریان درآمد کشاورزان استفاده می‌کنند. اما آیا شکلات ساخته شده به این روش می‌تواند به همان شیرینی باشد؟
پشت ظاهر شیرین شکلات‌سازی، بخشی با مشکلات جدی وجود دارد. قیمت کاکائو در سالهای 2023/2024 به بالاترین حد خود رسید، زیرا شرایط آب و هوایی نامناسب و گسترش سریع بیماری غلاف سیاه، باعث کاهش شدید محصول در ساحل عاج و غنا که دو کشور بزرگ تامین کننده کاکائو هستند، شد و جهان شاهد کاهش عملکرد 14.2 درصدی در این بخش بود.
به نقل از وایرد، این کاهش 14.2 درصدی به معنای کمبود حدود 462 هزار تُن و کمترین میزان ذخایر کاکائو در 22 سال اخیر بوده است. این می‌تواند به معنای قیمت‌ بالاتر شکلات باشد که به بالاترین سطح خود یعنی 12 هزار دلار در هر تُن، در نیمه اول سال 2024 رسید. کشاورزی کاکائو در حال حاضر یک تجارت دشوار است و بدون اقدام تولیدکنندگان بزرگ، ممکن است غیرممکن شود اما خوشبختانه یک تیم در موسسه فناوری فدرال زوریخ فکر می‌کنند که راه حلی پیدا کرده‌اند.
در دستور العمل‌های سنتی، دانه‌های کاکائو تخمیر شده با شکر تصفیه شده که معمولا از چغندر قند تهیه می‌شود، ترکیب می‌شود تا طعم شیرین و غنی را ایجاد کنند. با این حال، گروه سوئیسی، به رهبری پروفسور اریک ویندهاب(Erich Windhab) به مواردی فراتر از دانه‌ها نگاه کردند تا ببینند با در نظر گرفتن غلاف کاکائو بسیار بزرگ‌تر، چه کاری می‌توان کرد.
کیم میشرا(Kim Mishra)، نویسنده اصلی این مطالعه توضیح می‌دهد: در اطراف دانه‌ها، پالپ وجود دارد که آب بسیار شیرینی تولید می‌کند، و اندوکارپ که پودر فیبری تولید می‌کند می‌تواند آن آب را به ژل تبدیل کند. سپس از آن ژل شیرین کننده به جای شکر تصفیه شده از چغندر قند استفاده می‌شود و شما یک شکلات جدید خواهید داشت.
میشرا آن را طوری بیان می‌کند که ساده به نظر می‌رسد، اما تکمیل آن فرآیندی دشوار بود، که تقریبا به سه سال کار در کنار تحقیقات اختصاصی نیاز داشت که سه پایان‌نامه کارشناسی ارشد او را تشکیل داد. استفاده از مقدار زیادی از ژل شیرین کننده باعث می‌شد شکلات خمیری شود و استفاده کم از آن باعث می‌شد که محصول فاقد طعم شود.

خبر یزد


اما آیا محصول جدید آزمون طعم را پشت سر می‌گذارد؟ میشا اینطور فکر می‌کند و توضیح می‌دهد که اگرچه طعم آن متفاوت است، اما همچنان جذاب است. او می‌گوید: قطعا تغییر در طعم ایجاد خواهد شد. شکلات همان حالت آب شدن، ظاهر یکسان و همان احساس را دارد، اما حس شیرینی متفاوتی ایجاد می‌کند.
میشا امیدوار است که با استفاده از کل غلاف کاکائو، پایداری تولید شکلات با کاهش قیمت برای اولین بار همراه باشد.
شکلاتی که فقط با استفاده از غلاف کاکائو ساخته می‌شود را می‌توان 100 درصد کاکائو در نظر گرفت، به این معنی که محصولات با درصد بالا را می‌توان با دانه‌های کمتری تولید کرد و راه حلی در برابر کمبودها ارائه کرد.
شرکت Voyage Foods مستقر در کالیفرنیا با انتخاب یک راه حل کاملا متضاد، شکلاتی کاملا بدون کاکائو تولید کرده است که از روغن خرما و هسته روغنی با گواهی RSPO، پروتئین دانه آفتابگردان و دانه انگور تهیه شده است.
شکلات بدون کاکائو ممکن است غیرقابل تصور به نظر برسد، اما گویا تا حدی موفق بوده است، و این شرکت به تازگی برنامه‌هایی را برای افتتاح یک کارخانه 284 هزار فوت مربعی در اوهایو به اشتراک گذاشته است.
در جای دیگر، شرکت مارس به دنبال یافتن ریشه واقعی مشکل با بهبود انعطاف پذیری گیاه بسیار مهم کاکائو است. این غول مواد غذایی بر روی توالی ژنوم عوامل بیماری‌زایی که عملکرد محصولات کشاورزی را ویران می‌کنند، از جمله بیماری غلاف سیاه کار می‌کند و امیدوار است که با درک مشکلات در سطح میکروسکوپی، بتواند درختان کاکائو انعطاف پذیر را انتخاب کند و به طور کلی از سردردهای عرضه این بخش عبور کند.
سوکانیا ناگ(Sukanya Nag) متخصص فناوری غذایی توضیح می‌دهد: فرآیند پردازش در دمای فوق بالا که شامل اعمال سطوح بالای فشار هیدرواستاتیک به محصولات کاکائو برای تثبیت ذرات کاکائو و جلوگیری از جدا شدن پودر کاکائو می‌شود، نیز می‌تواند موثر باشد.
این روش، طعم‌ها و مواد مغذی را حفظ می‌کند، عمر مفید را افزایش می‌دهد، بافت را اصلاح می‌کند و ایمنی غذا در محصولات کاکائو و شکلات را بدون تکیه بر حرارت یا نگهدارنده‌های شیمیایی تضمین می‌کند. در حالی که این روش هنوز تحت بررسی است، نویدبخش بهبود بافت محصولات شکلاتی، به ویژه در فرمولاسیون‌های جایگزین است.
به نظر می‌رسد که روح صنعت پذیرای ایده‌های جدید است، اما آیا عموم مردم از این شکلات جدید استقبال خواهند کرد و آیا روش منحصربه‌فرد ساخت شکلات موسسه فناوری فدرال زوریخ روزی از آزمایشگاه خارج خواهد شد؟

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/686266/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دیدار تیم‌های فوتبال تراکتور و چادرملو اردکان

پیش بینی وضعیت آب و هوا فردا پنجشنبه پانزدهم آذر ماه 1403 | هواشناسی ایران 24 ساعت آینده

تصاویر/ نمایش «بانوی بی‌نشان» در یزد

قیمت دلار هرات امروز چهارشنبه 14 آذر ماه 1403 | دلار چه گران شد!

دیدار مدیر عامل چادرملو با نماینده ولی فقیه در استان یزد

تصادف اتوبوس حامل کارگران در یزد با یک فوتی و 11 مصدوم

از سر گیری انتقال آب به شهرهای تفت و مهریز

شهید، بالاترین درجات ایمان، تقوا و انفاق را تجربه کرده است

دیدار مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان مرکزی با مدیرعامل جمعیت هلال احمر

ربات کوچکی که رکورد سوسک‌های واقعی را در سرعت شکست

ترامپ ممکن است جلوی موشک غول‌پیکر ناسا را بگیرد

اسکواش یزد حمایت می‌خواهد

محفل نورانی انس با قرآن در یزد+تصاویر

مناسبت روز/ چهارشنبه، 14 آذرماه

یک فوتی و 11 مصدوم بر اثر برخورد اتوبوس حامل کارگران با خودروی سواری

اجرای طرح جامع حفاظتی از گربه‌ای نادر و خجالتی در استان یزد

چاپ کتابی درباره نظریه اضطراب تاثیر در شعر انگلیسی و فارسی

شعرخوانی زیبا از سوگل مشایخی

ساخت بزرگ‌ترین شبیه‌سازی تکامل جهان با دومین ابررایانه سریع دنیا

افتتاح نمایشگاه کلمه و رنگ در هرات

تصاویر/ مراسم عزاداری ایام فاطمیه در نیر

تداوم سرما و یخبندان در یزد؛ ثبت دمای منفی 9/5 در بافق

«صدرنشین» به بازار نشر آمد؛ هوش مصنوعی و آینده مخابرات

دوپینگ روحی نماینده ایران برای جام باشگاه‌های جهان

تصویرسازی هوش مصنوعی از خیابان‌ها با گوش دادن به صدای آنها

ساخت نانوبلورهایی که قادر به از بین بردن باکتری‌ها هستند

چادرملو آماده مهاجرت از یزد می‌شود!

دیدار جداگانه مدیرعامل چادرملو با امامان جمعه یزد و اردکان

سخنان دلنشین دکتر قمشه ای

سعی کنید مهربان باشید!

تبلیغات به «چت‌جی‌پی‌تی» وارد می‌شود

چند ثانیه آفرود در سیاره ی مریخ با perseverance

ویدیویی از پرواز هلیکوتر (Ingenuity) متعلق به ناسا در مریخ

3 امتیاز خانگی و پیروزی تراکتور مقابل چادرملو/ صدرنشینی شاگردان اسکوچیچ در جدول رده‌بندی لیگ برتر + فیلم

تصادف در یزد یک فوتی و 11 مصدوم برجا گذاشت

تراکتور صدر جدول را پس گرفت

اصلاح و بازسازی خط انتقال مجتمع آبرسانی امام حسین(ع) انجام شد

عطایی: دوست داریم در اردکان بازی کنیم

دیدار جداگانه مدیرعامل چادرملو با امامان یزد و اردکان

43 درصد مبتلایان به ایدز در یزد شناسایی شدند

پیروزی پرگل سنگ آهن بافق مقابل نفت و گاز گچساران

تراکتور در ایستگاه یازدهم از پدیده لیگ میزبانی خواهد کرد

معاون درمان وزارت بهداشت: کودکان زیر هفت سال در بیمارستان‌های دولتی رایگان درمان می‌شوند

دوره «سواد رسانه‌ای برای سلامت زیست مجازی» برگزار شد

یار مردان خدا باش!

شعرخوانی دختر شیرین زبان برای خواهر

شعری زیبا از هوشنگ ابتهاج

ویدیویی از یک تکه سنگ در سیاره ی مریخ

ماهواره های استارلینک در فضا

یک سفر کیهانی به کهکشانِ sombrero (کلاه مکزیکی)