خبر یزد

آخرين مطالب

کاشت ایمپلنت مغزی زیر پوست بدون نیاز به جراحی مغز علمي

کاشت ایمپلنت مغزی زیر پوست بدون نیاز به جراحی مغز
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ایسنا / استارت‌آپ فانتوم نورو(Phantom Neuro) در حال ساخت ایمپلنتی است که به جای مغز، زیر پوست قرار می‌گیرد و به افراد قطع عضو امکان کنترل دقیق‌تر پروتزهای الکترونیکی را می‌دهد.
الکس اسمیت 11 ساله بود که در سال 2003 دست راست خود را از دست داد. یک سال بعد، او یک بازوی میوالکتریک دریافت کرد که نوعی پروتز است که توسط سیگنال‌های الکتریکی در عضلات باقی‌ مانده اندام او کار می‌کرد. اما اسمیت به سختی از آن استفاده می‌کرد زیرا «بسیار بسیار کُند» بود و دامنه حرکات محدودی داشت. او می‌توانست دست را باز و بسته کند، اما کار دیگری انجام نمی‌داد. او در طول سال‌ها بازوهای رباتیک دیگری را امتحان کرد، اما آنها مشکلات مشابهی داشتند.
او می‌گوید: آنها فوق‌العاده کاربردی نیستند. تاخیر زیادی بین اجرای یک عملکرد و سپس انجام عملی پروتز وجود دارد. در زندگی روزمره‌ام، کشف راه‌های دیگر برای انجام کارها باعث افزایش سرعتم شد.
به نقل از وایرد، به تازگی، او در حال آزمایش یک سیستم جدید توسط استارت‌آپ فانتوم نورو مستقر در آستین است که این پتانسیل را دارد که کنترل واقعی‌تری بر اندام‌های مصنوعی ارائه دهد. این شرکت در حال ساخت یک ایمپلنت ماهیچه‌ای نازک و منعطف است تا به افراد قطع عضو کمک کند فقط با فکر کردن در مورد حرکاتی که می‌خواهند انجام دهند، دامنه حرکتی گسترده‌تر و طبیعی‌تری را تجربه کنند.
کانر گلس(Connor Glass)، مدیرعامل و یکی از بنیان‌گذاران فانتوم نورو می‌گوید: مردم زیادی از اندام‌های رباتیک استفاده نمی‌کنند، و این تا حد زیادی به دلیل وحشتناک بودن سیستم کنترل آن است.
10 شرکت‌کننده در مطالعه‌ای که توسط فانتوم انجام شد، از یک نسخه پوشیدنی از حسگرهای این شرکت برای کنترل یک بازوی رباتیک موجود در بازار استفاده کردند و به میانگین دقت 93.8 درصدی در 11 حرکت دست و مچ دست یافتند. اسمیت یکی از شرکت کنندگان بود. موفقیت این مطالعه راه را برای آزمایش حسگرهای قابل کاشت فانتوم در آینده هموار می‌کند.
پروتزهای میوالکتریک فعلی، مانند آنچه اسمیت امتحان کرده است، تکانه‌های الکتریکی را از الکترودهای سطحی که بر روی بخش قطع شده قرار می‌گیرند، می‌خوانند. بیشتر پروتزهای رباتیک دارای دو الکترود یا کانال ضبط هستند. وقتی فردی دست خود را خم می‌کند، عضلات بازوی او منقبض می‌شوند. این انقباضات عضلانی هنوز در افراد قطع عضو هنگام خم شدن رخ می‌دهد. الکترودها سیگنال‌های الکتریکی را از این انقباضات دریافت می‌کنند، آنها را تفسیر و حرکات را در پروتز آغاز می‌کنند. اما الکترودهای سطحی همیشه سیگنال‌های پایدار را دریافت نمی‌کنند، زیرا می‌توانند بلغزند و حرکت کنند، که دقت آنها را در یک محیط واقعی کاهش می‌دهد.
دستگاه‌های موجود نیز دارای طیف محدودی از قرارگیری‌ها هستند و برای کنترل آنها، پوشندگان پروتز باید حرکاتی را انجام دهند که معمولا با نحوه قرارگیری که می‌خواهند ارتباطی ندارد. برای مثال، ممکن است مجبور شوند مچ دست خود را به سمت پایین خم کنند تا یک حرکت نیشگون گرفتن را انجام دهند. پروتز فعلی الکس توانایی انجام حدود 20 حرکت را دارد، اما او فقط می‌تواند چهار مورد از آنها را در یک زمان روی دستگاه برنامه‌ریزی کند. او باید بین آن عملکردهای مختلف دست به صورت متوالی تغییر حالت دهد که به معنای حرکت از حالت A به حالت B و غیره است. به عبارت دیگر، او نمی‌تواند از حالت A به حالت D بپرد.
فانتوم قصد دارد مستقیما با ماهیچه‌ها ارتباط برقرار کند تا کنترل طبیعی بیشتری را به کاربران بدهد، اما این شرکت مجبور شد یک نسخه پوشیدنی از حسگر عضلانی خود را قبل از کاشت دستگاه در داوطلبان آزمایش کند. در حالی که نسخه پوشیدنی عملکرد خوبی داشت، گلس می‌گوید برای استفاده روزمره ایده آل نیست. مانند پروتزهای موجود، می‌تواند بلغزد و حرکت کند که بر دقت آن تأثیر می‌گذارد. به همین دلیل، ابزارهای پوشیدنی باید اغلب کالیبره شوند. او می‌گوید که ایمپلنت قابل اعتمادتر خواهد بود و ممکن است بتواند به دقت بالاتری دست یابد زیرا نیازی به خواندن سیگنال‌های الکتریکی از طریق پوست ندارد. گلس تصور می‌کند که نسخه قابل کاشت از طریق یک برش کوچک زیر پوست قرار می‌گیرد.
او توضیح می‌دهد: ما فعالیت الکتریکی را مستقیما از سطح عضله دریافت می‌کنیم. قصد حرکت از مغز منشا می‌گیرد، که تکانه‌های الکتریکی را از طریق اعصاب محیطی می‌فرستد تا به ماهیچه‌ها بگوید منقبض شوند. در افراد قطع عضو، آن مسیرهای عصبی هنوز دست نخورده باقی مانده‌اند.
اسمیت و سایر شرکت کنندگان در مطالعه یک جلسه آموزشی یک ساعته برای آشنایی با این فناوری داشتند و در روز دوم برای انجام آزمایش حضور پیدا کردند.
پس از 10 دقیقه فرآیند کالیبراسیون در روز آزمایش، به شرکت‌کنندگان دستور داده شد که 11 حرکت از جمله دست باز، مشت بستن، نیشگون گرفتن، شست بالا، اشاره، چرخاندن مچ به داخل و چرخاندن مچ به بیرون انجام دهند. هر بار چندین بار حرکات را انجام می‌دادند و همزمان نرم افزار فانتوم تبدیل سیگنال‌های عضلانی آنها را به آن حرکات واقعی یاد می‌گرفت و رمزگشایی می‌کرد. برای اسمیت، پروتز حرکاتی را انجام می‌داد که او به سادگی فقط به انجام دادن آنها فکر کرده بود. او می‌گوید: این جالب‌ترین تجربه بود.
شرکت کنندگان از دو حسگر نازک استفاده کردند که هر کدام دارای 16 الکترود بود. دقت رمزگشایی حرکات از 84.8 درصد تا 98.4 درصد در شرکت‌کنندگان متغیر بود و تاخیر آن که مدت زمانی است که از تشخیص سیگنال تا اجرای حرکت طول می‌کشد، کمتر از 200 میلی‌ثانیه ارزیابی شد. تاخیر طبیعی اندام‌های انسان، تقریبا 100 میلی‌ثانیه است.
برخی از شرکت‌ها در حال ساخت ایمپلنت‌های مغزی هستند که به افراد فلج اجازه می‌دهد تا اندام‌های مصنوعی را با افکار خود کنترل کنند. این سیستم‌ها که به عنوان رابط‌های مغز و رایانه شناخته می‌شوند، سیگنال‌ها را در مغز می‌خوانند و رمزگشایی می‌کنند تا به پروتز اجازه دهند حرکت مورد نظر را انجام دهد. استارت‌آپ ایلان ماسک، به نام نورالینک ماه گذشته اعلام کرد که در حال راه اندازی یک مطالعه برای آزمایش اینکه آیا ایمپلنت مغزی آن می‌تواند به شرکت کنندگان اجازه دهد تا مستقیما یک بازوی رباتیک را کنترل کنند یا خیر، است.
جفری لینگ(Geoffrey Ling)، مشاور فنی فانتوم و مدیر موسس دفتر فناوری‌های بیولوژیکی در آژانس پروژه‌های تحقیقاتی پیشرفته دفاعی ایالات متحده، می‌گوید که ایمپلنت‌های مغزی خطرات بیشتری را به همراه دارند و باید بسیار طولانی‌مدت باشند تا بیماران مجبور به انجام چندین جراحی‌ مغز نباشند. اعصاب محیطی رویکرد بسیار جذابی هستند، زیرا کمتر تهاجمی هستند. فانتوم معتقد است که ایمپلنت آن می‌تواند در طی یک عمل سرپایی بدون نیاز به جراح متخصص وارد بدن شود.
فانتوم قصد دارد در سال 2025 یک کارآزمایی بالینی را برای نسخه کاشته شده خود، که شامل افراد قطع عضو اندام فوقانی می‌شود، آغاز کند. اسمیت امیدوار است در این مطالعه مشارکت داشته باشد. اگر فناوری فانتوم وارد بازار شود، او می‌تواند ببیند که به افراد قطع عضوی مانند او کمک می‌شود تا بتوانند کارهای روزمره را راحت‌تر انجام دهند.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/687226/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

فناوری منسوخ شده لامپ ادیسون یک کاربرد جدید پیدا کرد

درمان کم‌شنوایی با ریزسوزن‌های ساخته شده با چاپ 3 بُعدی

استقبال احساسی چادرملو از بازی با استقلال

پوستر کریسمسی تیم فوتبال استقلال تهران

جدیدترین قیمت دلار هرات امروز پنجشنبه 6 دی ماه 1403 | دلار درهم شکست؟

افزایش قیمت دوباره دلار با آمدن ترامپ/ ایران به کدام سمت می رود؟

ساعت بازی استقلال و چادرملو اردکان +ترکیب احتمالی استقلال

زمان قطعی برق یزد امروز پنجشنبه 6 دی (خاموشی برق)

آبی‌پوشان تهرانی بعد از 20 سال در یزد

ساعت پخش زنده بازی استقلال و چادرملو اردکان از تلویزیون + شبکه 3 و پخش آنلاین

بازدید مدیرکل و معاون هنری حفظ آثار استان یزد از یادمان‌های شهید گمنام در اردکان+تصاویر

آمار باور نکردنی چادرملو در یزد؛ فقط یک گل خورده!

آمار باور نکردنی رقیب استقلال در یزد

آزادی 143 زندانی جرائم غیرعمد از زندان‌های یزد

جانباز سرافراز 70 درصد «علی روشنی» به هم‌رزمان شهیدش پیوست

بیچاره ندانست که یارش سفری بود

تبدیل سلول‌های سرطانی به سلول عادی با یک فناوری جدید

امسال 143 زندانی جرائم غیرعمد در یزد آزاد شدند

قیمت دلار در انتظار آمدن ترامپ

توقیف نیسان حامل سوخت قاچاق در یزد

پیشرفت مهریز در حوزه مسکن ملی مناسب است

تاریخ و ساعت بازی امروز استقلال و چادرملو اردکان | اخبار ورزشی

رونمایی از کتاب «کلبه آرزوها» در مهریز

جمع‌آوری روشنایی نامتعارف 75 واحد صنفی در یزد

سوگند چه حاجت است؟

اسپیس‌ایکس رکورد سال گذشته خود را شکست

حساسیت بازار ارز به سیاست های ترامپ

ساعت بازی استقلال چادرملو امروز پنجشنبه 6 دی

سنگ تمام هواداران یزدی استقلال تهران برای تیم محبوبشان

واردات 300 مگاوات برق از ترکمنستان در ازای تعمیر نیر‌وگاه‌های این کشور توسط متخصصان ایرانی

آزادی 143 زندانی جرائم غیر عمد از زندان‌های یزد

اینفوگرافی/ آشنایی با بزرگترین باغ‌وحش‌های جهان

با درد صبر کن!

قراردادن نمونه آزمایشی اوریون

چادرملو - استقلال؛ جنگ میانه جدولی‌ها در یزد | پیش بازی

موسیمانه: هرگز صحنه‌‌ای مانند استقبال هواداران یزدی ندیده بودم

پیش‌بینی پایداری جو و افزایش آلودگی هوا در یزد

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید با ایثارگران قم

یک دلیل برای زندگی کافیه!

بازگشت استقلال به یزد پس از 6845 روز

برای ستاره کوبایی در ایران جشن سال نو گرفتند

برای استقلال VAR آوردند نه مردم یزد!

ورود کاروان استقلال به شهر یزد با استقبال پرشور هواداران / عکس

یزد به رنگ آبی؛ استقلال غافلگیر شد/ هواداران استقلال محروم هستند اما شک نکنید به ورزشگاه می روند!

عکس| استقلال در یزد غافلگیر شد!

دانلود سریال مهیار عیار قسمت 27 + تلوبیون

حلقه هایی از پلاسما خورشیدی

تصویری شگفت انگیز از طوفان شش ضلعی سیاره ی کیوان

کنایه عجیب سرمربی چادرملو به آبی پوشان/ برای استقلال VAR آوردند نه مردم یزد!

صدر تا اطلاع ثانوی مسدود است!