رقیب جدید ایمپلنتهای مغزی ایلان ماسک از چین میآید
علمي
بزرگنمايي:
خبر یزد - ایسنا /چین برای آزمایشهای جسورانه ایمپلنت مغزی خود آماده میشود. ایمپلنت رابط مغز و رایانه نئو(NEO) به لطف یک سیستم آنلاین نوآورانه تنها در 1 ساعت و 40 دقیقه با موفقیت جاسازی میشود.
چین در حال برداشتن گامهای مهمی در فناوری رابط مغز و کامپیوتر(BCI) است و برنامههایی برای آزمایش بالینی آن در مقیاس بزرگ برای سال آینده دارد.
به نقل از آیای، طبق اعلام مرکز علم و فناوری شانگهای، دستگاه پیشگامانهای موسوم به «فرصت عصبی الکترونیکی(Neural Electronic Opportunity ) که به اختصار NEO نامیده میشود، در حال حاضر نتایج قابل توجهی را در سه بیمار نشان داده است.
ایمپلنتی که به بیماران آسیب نخاعی کمک میکند
ایمپلنت NEO یک رابط مغز و رایانه نیمهتهاجمی توسعه یافته در چین است که نشان دهنده تلاش مشترک بین محققان شرکت نوراکل تکنولوژی(Neuracle Technology) و تیم مهندسی زیست پزشکی دانشگاه شینهوا(Tsinghua) به رهبری هونگ بو(Hong-Bo) است.
این دستگاه با موفقیت در یک بیمار 38 ساله مبتلا به ضایعه نخاعی در شانگهای کاشته شد که به دلیل سانحه رانندگی قدرت حرکت و عملکرد دست خود را از دست داده بود.
در طول این فرآیند، دستگاهی به اندازه سکه در جمجمه تعبیه شد تا سیگنالهای عصبی را از نواحی حسی و حرکتی مغز جمعآوری کند. انتقال قدرت و سیگنال نیز توسط یک سیمپیچ مغناطیسی خارجی که از طریق پوست سر متصل میشود، تسهیل میشود.
برخلاف شرکت نورالینک(Neuralink) متعلق به ایلان ماسک که به طور مستقیم تراشهها را در مغز قرار میدهد، NEO از یک رویکرد نیمهتهاجمی استفاده میکند. بدین ترتیب، الکترودها در خارج از قشر مغز قرار میگیرند و از تماس مستقیم با بافت مغز جلوگیری میشود.
مائو یینگ(Mao Ying) رئیس مرکز ملی اختلالات عصبی و مدیر بیمارستان هواشان(Huashan) که بخشی از تیم این کاشت بود، گفت: نتایج حتی بهتر از آن چیزی است که ما انتظار داشتیم.
اکنون این بیمار با استفاده از یک دستکش پروتزی میتواند سیگنالهای مغزی را برای انجام کارهای روزانه مانند برداشتن لیوان، باز کردن درب بطری و نوشیدن کنترل کند.
جراحی سریع و کاربردهای گستردهتر
این عمل که در ماه نوامبر انجام شد، به لطف یک سیستم محلیسازی آنلاین عملکرد مغز تنها طی یک ساعت و 40 دقیقه انجام شد. این نوآوری به جراحان این امکان را داد تا به سرعت نواحی حرکتی دست و حسی مغز را مشخص کنند.
مائو افزود: بهبودی بیمار به آرامی صورت گرفت و بهبودها بسیار محسوس بود.
دستگاه NEO قبلاً کارایی خود را در دو کاشت قبلی که در سال گذشته در پکن انجام شد، ثابت کرده بود، جایی که بیماران فلج به طور مستقل نشانگر رایانه را حرکت دادند و آب نوشیدند.
در ماه اوت، NEO اولین رابط مغز و رایانه بود که برای تأیید ویژه دستگاههای پزشکی نوآورانه از مقامات چین چراغ سبز گرفت و پیشبینی میشود تا سال 2027 برای استفاده بالینی در دسترس باشد.
برنامههای آزمایشی آتی شامل حداقل 30 کاشت در سراسر چین است.
تائو هو(Tao Hu) معاون مؤسسه میکروسیستمها و فناوری اطلاعات شانگهای در آکادمی علوم چین خاطرنشان کرد: رابط مغز و رایانه همگرایی هوش مصنوعی، مدارهای مجتمع و فناوری زیست پزشکی است و به عنوان یک صنعت در حال ظهور، هنوز هم نیاز به سرمایهگذاری متمرکز منابع مختلف دارد.
پیشرفت جهانی در رابطهای مغز و رایانه
در حالی که چین بر پیشرفت فناوری رابطهای مغز و رایانه نیمهتهاجمی تمرکز دارد، شرکت نورالینک ایلان ماسک به گسترش ابتکارات خود ادامه میدهد. این شرکت اخیراً تأییدیه مطالعه امکانسنجی خود را برای ادغام ایمپلنتهای مغز با بازوهای رباتیک کمکی اعلام کرده است.
نورالینک از ایمپلنتهای رابط مغز و رایانه برای آزادی فیزیکی و دیجیتالی افراد استفاده میکند و پیشرفتهایی در کمک به بیماران مبتلا به فلج چهار اندام و کنترل دستگاههایی مانند رایانهها و گوشیهای هوشمند با استفاده از افکارشان داشته است.
این شرکت همچنین در حال گسترش ردپای بینالمللی خود است و کانادا مطالعهای را برای استخدام بیماران برای آزمایشات تأیید کرده است. هدف جراحان مغز و اعصاب کانادایی کاشت 64 الکترود در نواحی حرکتی مغز است که به بیماران این امکان را میدهد تا از طریق دستورات مبتنی بر فکر خود دستگاهها را کنترل کنند.
-
سه شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳ - ۲۰:۱۸:۰۹
-
۱۶ بازديد
-
-
خبر یزد
لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/687260/