خبر یزد

آخرين مطالب

تلاش محققان ایرانی برای توسعه دانش انرژی‌های تجدیدپذیر علمي

تلاش محققان ایرانی برای توسعه دانش انرژی‌های تجدیدپذیر
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ایسنا / محققان دانشگاه یزد با حمایت سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی در قالب برنامه «حمایت از کاربران ایرانی در آزمایشگاه‌های سنکروترون برتر»، امکان توسعه پژوهش خود در زمینه مشخصه‌یابی مولکول آسفالتین را پیدا کردند که در ساخت نسل جدیدی از سلول‌های خورشیدی کاربرد دارد.
محققان دانشکده فیزیک دانشگاه یزد با کسب فرصت حضور در مرکز بین‌المللی تابش سنکروترون برای علوم تجربی و کاربردها در خاورمیانه (سزامی)، با حمایت معاونت علمی ریاست جمهوری، موفق شدند تحقیقات خود را در زمینه مشخصه‌یابی مولکول آسفالتین و کاربرد آن در تولید نسل جدیدی از سلول‌های خورشیدی توسعه دهند.
محمد علی حداد، عضو هیات علمی دانشکده فیزیک دانشگاه یزد که این پروژه فناورانه را در مرکز بین‌المللی تابش سنکروترون برای علوم تجربی و کاربردها در خاورمیانه (سزامی) انجام داده است، درباره این پروژه تحقیقاتی گفت: آشنایی من با موضوع شتاب‌دهنده‌ها و همین طور کاربرد پرتو ایکس در مشخصه‌یابی مواد به زمانی که در مقطع PHD در انستیتو لیزر آمستردام مشغول به فعالیت بودم، برمی‌گردد. در آن دوره، آموختم که چگونه به کمک این پرتو می‌توان ساختار مولکولی مولکول‌ها را در حالت گاز فیس، برای مولکول‌هایی همچون منوکسید کربن و همین طور دی اکسید کربن مورد استفاده قرار داد.
وی ادامه داد: پس از بازگشت به کشور با توجه به این‌که تربیت نیروی انسانی در این حوزه در کشور ما از اولویت قابل توجهی برخوردار است، با دوره‌های برگزار شده توسط پژوهشگاه دانش‌های بنیادی و همچنین چشمه نور ایران آشنا شدم. در بعضی از این دوره‌ها شرکت داشتم و با مبانی فیزیکی و همین طور کاربردها و نرم‌افزارهای مرتبط با داده‌های سنکترونی آشنا شدم. در سال 2023 با پذیرش پروپوزالی تحت عنوان مشخصه‌یابی مولکول آسفالتین و استفاده از مولکول آسفالتین در انرژی‌های تجدیدپذیر و ساخت نسل جدیدی از سلول‌های خورشیدی، مشخصه‌یابی تعدادی از عناصر مربوط به مولکول آسفالتین را به کمک باریکه ایکس آر اف در سنکروترون سزامی انجام دادیم و در حال حاضر مشغول به تحلیل‌ داده‌های مرتبط با این موضوع هستیم.
وی با اشاره به کاربرد این پژوهش‌ها در حوزه باستان شناسی، اظهار کرد: استان تاریخی یزد و آثار باستانی این استان، دارای ظرفیت بسیار خوبی برای پژوهش‌ها است و استفاده از تابش سنکروترون و شتاب‌دهنده‌ها در مشخصه‌یابی بافت‌های تاریخی و همین طور شناسایی عناصر بافت‌های تاریخی اهمیت ویژه‌ای دارد.
حدادی با بیان این‌که تیم پژوهشی دانشگاه، مشغول تهیه و تدوین پروپوزال‌هایی پیرامون مشخصه‌یابی بافت‌های خشتی در استان یزد هستند، ادامه داد: در حال حاضر پروپوزالی را برای شتاب‌دهنده الترا آماده و ارسال کردیم که امیدوار هستیم مراحل داوری این پروپوزال با موفقیت انجام شود و در آینده نزدیک برای مشخصه‌یابی ایکس‌ری توموگرافی بافت‌های خشتی به ایتالیا عازم شویم و اندازه‌گیری‌ها را انجام دهیم.
وی با اشاره به حمایت سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی در معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، تصریح کرد: از معاونت علمی ریاست جمهوری، پژوهشگاه دانش‌های بنیادی، چشمه نور ایران، دانشگاه یزد و دیگر صنایع و شرکت‌های دانش‌بنیان که برای نجام این نوع پروژه‌ها، حمایت‌ها و همراهی کردند قدردانی می‌کنم.
حمایت از حضور دانشمندان ایرانی در آزمایشگاه‌های سنکروترون برتر
به نقل از معاونت علمی ریاست‌جمهوری، «برنامه حمایت از کاربران ایرانی در آزمایشگاه‌های سنکروترون برتر»، با هدف ایجاد یک شبکه حمایتی از پژوهشگران و صنایع کشور برای دسترسی به آزمایشگاه‌های سنکروترونی برتر و انجام آزمایش‌های تراز اول در سطح بین‌المللی با حمایت سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی اجرا می‌شود.
در این برنامه بخشی از هزینه سفر و هزینه‌های جانبی انجام آزمایش از جمله تهیه نمونه و … برای پژوهشگرانی که موفق به اخذ پذیرش برای انجام آزمایش در یکی از آزمایشگاه‌های سنکروترون دنیا شده‌اند، توسط سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی پرداخت می‌شود.
به این ترتیب امکان دسترسی پژوهشگران، اساتید، دانشجویان و صنایع کشور برای انجام آزمایش‌های کاربردی و پیشرفته در بهترین و به‌روزترین آزمایشگاه‌های دنیا تسهیل خواهد شد. این برنامه در ادامه «برنامه کاربری ایران از آزمایشگاه آلبا» تصویب شده است. برنامه حمایت از کاربران ایرانی در آزمایشگاه‌های سنکروترون به صورت مشترک توسط سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی و چشمه نور ایران اجرا می‌شود.
سنکروترون (synchrotron)، نوعی شتاب‌دهنده ذرات به شکل یک حلقه دایره‌ای است که با کمک میدان‌های الکتریکی و مغناطیسی، تابش الکترومغناطیسی تولید می‌کند. ذراتی که با سرعتی نزدیک به سرعت نور در یک محیط الکترومغناطیسی حرکت می‌کنند، در جهت حرکتشان، نوری منتشر می‌کنند که تابش سنکروترون یا نور سنکروترون نامیده می‌شود. تابش سنکروترون یک امکان توانمند برای مطالعه ساختمان مولکولی و تغییرات شکل و ترکیبات سلولی در هنگام واکنش‌های شیمیایی است که در زمینه‌های مختلف تحقیقاتی و کاربردی در فیزیک، پزشکی، صنعت، زیست‌شناسی، باستان‌شناسی و … کاربرد دارد. استفاده از تابش سنکروترون برای علوم بنیادی و فناوری‌های کاربردی، رشد فزاینده‌ای را در چند دهه اخیر تجربه کرده است. مزیت این نوع از شتابدهنده‌ها نداشتن محدودیت در انرژی است که باعث می‌شود ذرات بنیادی را بتوان به انرژی‌های چندین گیگاالکترون ولت و بیشتر رساند.
این حمایت در معاونت تبادل فناوری سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی انجام می‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/687824/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

درهم‌تنیدگی کوانتومی زنده در کابل‌های اینترنت به دست آمد

شناساگری حساس برای تشخیص مادون قرمز

هشدار زرد هواشناسی نسبت به تشدید آلودگی هوا

مادر سردار شهید «محمدحسین دهقان بنادکی» آسمانی شد

هواشناسی هشدار داد/ آلودگی هوا تشدید می‌شود

هواشناسی ایران1403/10/2؛هشدار افزایش آلودگی هوا در تهران

مناسبت روز/ یکشنبه، 2 دی

نشست استاندار همدان با بانوان استان و تجلیل از مادر سه شهید چنگیزی

سفر گروه جهادی درمان و سلامت تشکل‌های شاهد و ایثارگر به بیرجند

دل بیدار من بر مردم خوابیده می گرید!

حرکت روح در بدن را نمیبینی!

شرکت چینی در رقابت با ایلان ماسک 1000 ربات انسان‌نما می‌سازد

مادر سردار شهید «محمدحسین دهقان بنادکی» به فرزند شهیدش پیوست

برف، مناطق مختلف استان یزد را سفیدپوش کرد

صحبت های جالب دکتر شکوری

زنگ خطر برای بافت تاریخی یزد؛ چه کسی پاسخگو است؟

صدور هشدار آلودگی هوا برای10 شهر+ اسامی

جت مافوق صوت چینی‌ها در آزمایش اولیه سربلند بیرون آمد

حرکت ماه دور زمین این شکلی هستش!

به وقت انتقام و بازگشت به جدول!

اهالی این استان امشب منتظر یخبندان باشند

تاریخ دقیق آلودگی هوا در 10 شهر بزرگ ایران اعلام شد +جزئیات و اسامی

ترفند چادرملو برای جلوگیری از حضور هواداران استقلال در یزد

فردا هوای تهران آلوده خواهد بود | امشب در این نقاط پایتخت برف می بارد

امشب در این نقاط پایتخت برف می بارد

حربه جالب چادرملو برای جلوگیری از ورود استقلالی‌ها

سازمان هواشناسی برای 10 کلانشهر هشدار زرد صادر کرد

خط قرمز دستگاه قضایی صیانت از سلامت مردم است

آزادی 10 زندانی یزدی با اجرای پویش «یلدای رهایی»

عاشقانه های جالب سعدی

با سقوط به درون سیاهچاله، مرگ آن را خواهیم دید!

اولین داروی رشد مجدد دندان

به صدای وزش باد در مریخ گوش دهید

دانشمند ایرانی ناسا با هوش مصنوعی آدم فضایی پیدا می‌کند

محرومیت آبی‌های پایتخت مقابل چادرملو

برف و یخبندان امشب در این استان

پیش‌بینی پایداری جو و افزایش آلودگی هوا در شهرهای بزرگ و صنعتی تا پایان هفته

افزایش احتمال خروج یزد از فهرست میراث جهانی یونسکو

هشدار آلودگی هوا برای 10 کلانشهر + اسامی

جدول خاموشی برق یزد فردا یکشنبه دوم دی ماه 1403 منتشر شد

استفاده بانوان یزدی از حمل‌ونقل عمومی، رایگان شد

دیدار مهندس اوحدی با مادر شهیدان باقری زند

مرا در بر بگیر ای مهربان!

نسکافه تو با خنده می نوشی!

ریشه کلمه " کلاهبردار " در زبان فارسی از کجا آمده است؟

وضع ما در گردش دنیا چه فرقی می کند؟

ارتقای کیفیت زیره کفش با مواد اولیه نانویی ایرانی

ابداع ماده‌ نوینی با قابلیت جذب دی اکسید کربن و ذخیره انرژی

پیاده روی جالب فضانوردان

اعمال محرومیت استقلال در یزد/ بازی با سپاهان با تماشاگر