خبر یزد

آخرين مطالب

قیمه گورک؛ خورشت لذیذ سنتی کردها اجتماعي

قیمه گورک؛ خورشت لذیذ سنتی کردها
  بزرگنمايي:

خبر یزد - به گزارش همشهری آنلاین، قیمه کورگ از انواع خورشت محلی و سنتی کردی است که رسپی آن اصالتا به شهر سنندج تعلق دارد. خوب است بدانید، «کورگ» در زبان کوردی به معنای سبزی «تره» است. این خورشت قیمه سنندجی با استفاده از مواد ساده‌ای طبخ شده و به دلخواه همراه با برنج کته یا چلو، انواع نان یا حتی با ته‌چین سرو می‌شود.
اگر شما هم به انواع خورشت قیمه علاقه دارید، با ما همراه باشید تا طرز تهیه قیمه کورگ سنندج را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه قیمه کورگ کردی (برای 2 نفر) گوشت چرخ کرده: 250 گرم
پیاز (برای پیاز داغ): 1 عدد متوسط
سیب زمینی: 2 عدد متوسط
تره: 7 دسته کوچک
زردچوبه، نمک، فلفل سیاه: به مقدار لازم
روغن سرخ کردنی: به مقدار لازم
برنج: برای سرو قیمه کورگ
مدت زمان لازم برای آماده‌سازی مواد اولیه: 20 دقیقه
مدت زمان لازم برای تهیه و پخت قیمه کورگ: 30 دقیقه
مراحل طرز تهیه قیمه کورگ سنندج

خبر یزد

طرز تهیه قیمه کورگ به عنوان یک خورشت محلی فوری و غذای سنتی کردی (کوردی) با گوشت چرخ کرده، سویا یا گوشت تکه‌ای ریز در ترکیب با سبزی تره قابل انجام است.
مرحله اول: مواد اولیه خورش قیمه تره را آماده کنید پیش از هر کاری، در اولین مرحله از طرز تهیه قیمه کورگ باید پیاز شسته شده و بدون پوست را به صورت نگینی خرد کنید. سپس، تره‌ها را پاک کنید و به خوبی بشویید. در ادامه، تره شسته شده را در آبکش بریزید تا آب اضافی آن کاملا خارج شود. پس از آن، تره‌ها را به صورت ریز ساطوری کنید. سیب زمینی‌های شسته شده را هم پوست بگیرید و به صورت خلالی نازک برش بزنید.
مرحله دوم: پیاز را تفت دهید پس از آماده‌سازی مواد اولیه، در این مرحله از درست کردن خورش قیمه کورگ سنندج، مقداری روغن را در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت متوسط بگذارید تا داغ شود. سپس، پیازهایی که قبلا نگینی کردید را به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا کاملا سبک و طلایی شوند.
در ادامه، مقداری زردچوبه را نیز به پیازهای تفت داده شده اضافه کنید و این مواد را به خوبی هم بزنید تا زردچوبه نیز برای یک دقیقه همراه با پیاز تفت ببیند و رنگ و عطر خودش را آزاد کند.
مرحله سوم: گوشت چرخ کرده را اضافه کنید در این مرحله از طرز تهیه خورش قیمه و تره، گوشت چرخ کرده را هم به تابه حاوی پیاز و زردچوبه اضافه کنید. این مواد را به خوبی هم بزنید تا با یکدیگر ترکیب شوند. گوشت چرخ کرده را حسابی تفت بدهید تا رنگ گوشت عوض شده و بوی خامی آن برطرف شود.
سپس، مقداری نمک و فلفل سیاه نیز به این ترکیب اضافه کنید تا گوشت چرخ کرده در حال سرخ شدن کاملا مزه‌دار شود.
مرحله چهارم: تره را اضافه کنید پس از تفت دادن گوشت چرخ کرده، در این مرحله از تهیه خورشت قیمه و کورگ، وقت آن است که سبزی تره را که قبلا شسته و ساطوری کردید به محتویات تابه اضافه کنید. ترکیب سبزی تره با باقی مواد را حسابی هم بزنید و چند دقیقه صبر کنید تا تره ساطوری شده نیز کاملا تفت ببیند و آب بیندازد.
مرحله پنجم: خورش قیمه تره را بپزید پس از آن که تره کمی تفت دید و آب انداخت، درب تابه را ببندید و حدود 20 الی 30 دقیقه صبر کنید تا همه مواد در کنار یکدیگر بپزند و آب تره کشیده شود. در صورت لزوم، در این مرحله می‌توانید به اندازه نصف لیوان آب جوش به خورش قیمه تره اضافه کرده و پس از بستن درب تابه، منتظر بمانید تا کاملا غلیظ و جا افتاده شود.
مرحله ششم: سیب زمینی‌ها را سرخ کنید در فاصله پخته شدن خورشت قیمه سنندجی، وقت آن است که مقداری روغن را در تابه دیگری بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود. سپس، سیب زمینی‌ها را که قبلا خلالی کردید در تابه بریزید و سرخ کنید تا طلایی و برشته شوند.
سپس، سیب زمینی‌های سرخ شده را از تابه بیرون بیاورید و روی دستمال حوله‌ای بگذارید تا روغن اضافی خودشان را از دست بدهند. حالا می‌توانید مقداری نمک نیز روی سیب زمینی سرخ شده بپاشید تا طعم‌دار شود.
مرحله آخر: خورشت قیمه کورگ را سرو کنید پس از گذشت حدود 30 دقیقه، مطمئنا خورش قیمه کورگ شما کاملا پخته و جا افتاده شده است. سیب زمینی‌ها را هم که سرخ کردید. بنابراین، حالا دیگر می‌توانید حرارت را خاموش کنید و خورش قیمه و کورگ را در ظرف سرو بریزید.
روی این خورشت سنندجی را با سیب زمینی سرخ کرده، برگ ریحان و قطعات لیموترش تزیین کنید. شما می‌توانید خورش قیمه کورگ را با برنج چلو یا برنج کته، ته‌ چین ساده یا به صورت یک غذای نونی با انواع نان سرو کنید.
نکات مهم در طرز تهیه قیمه کورگ سنندج در صورت تمایل، می‌توانید یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی و مقداری زعفران دم کرده غلیظ را هم به ترکیب گوشت چرخ کرده و پیاز اضافه کنید و تفت دهید. در این صورت، خورش قیمه و کورگ شما رنگ و لعاب بهتری خواهد داشت.
بسته به ذائقه، می‌توانید ادویه‌هایی مانند پودر زنجبیل، آویشن، پودر سیر و تخم گشنیز آسیاب شده را نیز به خورش قیمه و تره اضافه کنید.
در صورت تمایل، در مرحله نهایی پخت خورشت قیمه کورگ می‌توانید مقداری آبلیموی تازه به آن اضافه کنید.

خبر یزد

فوت و فن‌های خوشمزه شدن قیمه کورگ در صورت تمایل می‌توانید خورش قیمه و تره را به جای گوشت چرخ کرده با سویا درست کنید. برای این منظور، ابتدا باید سویا را به خوبی بشویید و آبکشی کنید. سپس، سویا را همراه با کمی نمک برای 20 الی 30 دقیقه در مقداری آب گرم بخیسانید تا کاملا نرم و قابل استفاده شود. پس از آن، سویای خیس خورده را در صافی بریزید و به تابه حاوی پیاز اضافه کنید تا تفت ببیند. باقی مراحل را مطابق دستور بالا دنبال کنید.
در صورت تمایل، می‌توانید گوشت گوسفندی یا گوساله را در ابعاد ریز (قیمه) برش بزنید و همراه با پیاز و ادویه‌ها تفت دهید تا مزه‌دار شود. باقی مراحل را مطابق آن‌چه در دستور بالا گفتیم، دنبال کنید.
کد خبر 915689 منبع: ایرنا برچسب‌ها آشپزی توصیه‌ها و آداب خبر مهم سنندج آشپزی - دستور پخت

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/692339/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

این موتورسیکلت هم روی زمین و هم در آسمان حرکت می‌کند

ساخت نانوکیت برای تشخیص سریع حمله قلبی در آمبولانس‌ها

خودروی خورشیدی جدید با سرعت 162.5 کیلومتر برساعت از راه رسید

باتری کاغذی با 6 هفته دوام ابداع شد

ناسا تصمیم‌ خود را درباره آوردن نمونه‌های مریخ در سال 2026 اعلام می‌کند

شهدای مقنی یزد در کشور زبانزد هستند

فعالیت‌های فرهنگی از ضروریات جامعه امروز است

پیش‌بینی بارندگی پراکنده برای استان یزد

پلمب بخشی از یک واحد آلاینده زیست‌محیطی اردکان در پایش شبانه

شاعر افغانستانی سفرنامه رضا امیرخانی از کشورش را صوتی کرد

ائمه جماعت باید در حل مشکلات محله و مسجد تاثیر بگذارند

نجات معجزه‌آسای چوپان بهابادی از کوهستان‌های برفی پس از ٧ روز

ضرورت افزایش رضایت‌مندی جامعه ایثارگری توسط کارکنان بنیاد

ورود مجلس به موضوع معیشت و درمان ایثارگران/ سرانجام واردات خودرو برای جانبازان

دیدار استاندار کرمانشاه با خانواده شهیدان «روندی و ناصری»

مادر شهیدان «اکبری» دعوت حق را لبیک گفت

فیلم سینمایی «میرو» نماینده سینمای ایران در جشنواره بین‌المللی داکا

معادل فارسی برای «اتساین فرنگی» اعلام شد

یکی از بزرگترین حسرت‌های زندگی مصطفی مستور!

چرا اسم برنامه سروش صحت اکنون است؟

پیش بینی هواشناسی؛ رگبار باران در برخی نقاط کشور

توپ فوتبال و اسپاگتی در کهکشان!

رونمایی از اولین گیتار بی‌سیم جهان

قیمت دلار هرات | قیمت دلار سلیمانیه| قیمت دلار استانبول | قیمت دلار آمریکا امروز چهارشنبه 19 دی 1403

«فعالیت‌های فرهنگی» از ضروریات جامعه امروز

بکارگیری ظرفیت‌های برون سازمانی برای سلامت ایثارگران در دستور کار است

بهترین قصاید و قطعات ادبی شعرای عرب در رثای شهید سلیمانی

بخشی از کتاب/ طرز فکر ثابت

مصرف ماست یونانی چه تاثیری بر کلسترول دارد؟

داروهای گیاهی برای بهبود بیماری‌های دهان

تجهیز 94 درصد از چاه‌های کشاورزی شهرستان بهاباد به کنتور هوشمند

جدول خاموشی برق اردبیل چهارشنبه 19 دی

آمادگی برای احداث سازه‌های هیجانی/ راه‌اندازی پل معلق چهارم

تبادل نظر در مورد راه کارهای همکاری های مشترک میان بنیاد شهید و پایگاه هوایی

زندگی اجتماعی در مقابل سکته مغزی و عفونت ها از انسان محافظت می کند

شناسایی یک نوع ناشناخته از «انسان» که 300 هزار سال قبل زندگی می‌کرد

در نمایشگاه CES، خانه‌ها صحبت می‌کنند و میزها راه می‌روند!

مناسبت روز/ چهارشنبه، 19 دی‌ماه

250 مسجد استان یزد آماده برگزاری مراسم اعتکاف

جلسه شورای اطلاع رسانی اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اصفهان برگزار شد

روایت‌های شوکه‌کننده یک افسر اطلاعاتی ایرانی

«آوای باد»؛ بخشی از تاریخ سیاسی چین در یک رمان

ویلچر هوشمند با قابلیت‌های پیشرفته برای عبور از موانع معرفی شد

افزایش ٢٠ درصدی ظرفیت تأمین آب شرب خرانق

مصطفی مستور نویسنده : من عاشق دروغم!

دمای ماه چقدر است؟

با انتقاد کاربران، متا حساب کاراکترهای هوش مصنوعی را حذف کرد

ایران در چه‌سالی انسان به فضا پرتاب می‌کند؟

مصطفی مستور نویسنده : از ورزش کردن بدم میاد!

عرضه دو کتاب درباره قاطعیت و تغییر تحول‌آفرین در کتابفروشی‌ها