خبر یزد

آخرين مطالب

دم‌کردن چای می‌تواند سرب و فلزات سمی را از آب حذف کند علمي

دم‌کردن چای می‌تواند سرب و فلزات سمی را از آب حذف کند
  بزرگنمايي:

خبر یزد - دیجیاتو / تاکنون فواید زیادی برای مصرف چای کشف شده، اکنون نیز محققان فایده‌ی دیگری به این لیست اضافه کرده‌اند. پژوهش جدید نشان داده دم‌کردن چای می‌تواند به حذف فلزات سنگین سمی مانند سرب از آب آشامیدنی کمک کند.
براساس گزارش Live Science، محققان دانشگاه نورث‌وسترن آمریکا در آزمایش‌های خود انواع مختلف چای مانند سبز، سیاه، اولونگ، سفید، بابونه و رویبوس را در آب‌های حاوی مقادیری سرب و سایر فلزات (کروم، مس، روی و کادمیوم) دم کردند. آنها دریافتند برگ‌های چای مانند فیلتر این فلزات سنگین مضر را از آب حذف می‌کنند.
حذف‌ فلزات سمی از آب توسط چای
در جهان روزانه بیش از 5 میلیارد فنجان چای نوشیده می‌شود که این نوشیدنی را بعد از آب به پرمصرف‌ترین نوشیدنی کره‌زمین تبدیل می‌کند. دانشمندان مدت‌هاست تأثیرات چای سبز و سیاه بر سلامتی را بررسی کرده‌اند و دریافتند این دمنوش با کاهش خطر ابتلا به سرطان، سکته مغزی و مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی مرتبط است.

خبر یزد


اینکه چرا چای این فواید را دارد هنوز مشخص نیست. تحقیقات گذشته مزایای چای را با مواد شیمیایی آزادشده از گیاهان مرتبط می‌دانست اما محققان در پژوهش حاضر احتمال می‌دهند این مزایا احتمالاً به خود فرایند دم‌کردن نیز مربوط است.
محققان برای بررسی فرضیه خود تعدادی چای از برندهای محبوب لیپتون و Infusion تهیه کردند که شامل چای سیاه، سبز، بابونه، اولونگ، گل صد تومانی سفید و رویبوس است. البته بابونه و رویبوس نوعی چای محسوب می‌شوند اما گیاه آن با چای‌های سنتی متفاوت است.
محققان با دم‌کردن چای به همان روشی که مصرف‌کنندگان انجام می‌دهند، توانایی چای‌ها را در خنثی‌کردن یون‌های فلزات سنگین در آب‌هایی با غلظت‌های مختلف آزمایش و میزان یون‌ها را با آب آشامیدنی بدون چای نیز مقایسه کردند. نتایج نشان داد یک فنجان چای معمولی (یک لیوان آب و یک چای کیسه‌ای که طی 3 تا 5 دقیقه دم می‌شود) می‌تواند تقریباً 15 درصد سرب را از آب حذف کند. دم‌کردن چای همچنین یون‌های دیگر ازجمله کروم و کادمیوم را کاهش داد.
البته آسیاب‌کردن برگ چای‌ها، نوع چای و زمان دم‌آوری نیز روی میزان حذف فلزات تأثیر دارد. به گفته محققان، زمان طولانی دم‌آوری و استفاده از چای سیاه بیشترین تأثیر را روی حذف فلزات سمی داشت. همچنین در چای کیسه‌ای، نوع کیسه نیز مهم است. به گفته محققان کیسه‌های پنبه‌ای و نایلونی عملاً هیچ فلز سنگینی را از آب حذف نمی‌کنند و توصیه می‌شود از کیسه‌های سلولزی استفاده شود. پیش‌ازاین پژوهش دیگری نشان داده بود میلیاردها میکروپلاستیک‌ از طریق چای‌های کیسه‌ای نایلونی وارد بدن ما می‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/699944/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دهمین پایتخت کتاب ایران در نمایشگاه کتاب تهران 1404 معرفی می‌شود

سرنوشتی تلخ در انتظار ایستگاه فضایی بین‌المللی

وقتی یک ربات خاطرات جعلی می‌سازد!

لباس خواب هوشمند کیفیت خواب شما را رصد می‌کند

مدارس فیروزکوه فردا با تأخیر آغاز می‌شود

ادارات و مدارس مازندران فردا با تأخیر آغاز می‌شود

مدارس برخی مناطق استان سمنان غیرحضوری شدند

تعیین دستمزد 23 میلیونی برای کارگران

پیش بینی قیمت دلار 13 اسفند 1403

چالش‌های انتخاب وزیر در شب عید

چگونه در قرارداد آتی صندوق طلا سرمایه‌گذاری کنیم؟

حداکثر قیمت مصرف‌کننده هر کیلو برنج داخلی طارم و هاشمی 130هزار تومان تعیین شد

معنای پایان همتی برای بورس

بسته حمایتی دولت از صنایع برای جبران آثار ناشی از قطعی گاز و برق تصویب شد

تحلیل اکوایران از اولین کارنامه عملکرد اقتصادی دولت چهاردهم

تمام‌شدنِ سریع پیش‌فروش بلیت قطار کار ربات‌ها بود؟

جاماندگان طرح کالابرگ‌ها این خبر را بخوانند

رمضان فرصتی برای تقرب الهی و عزم خدمت

حضور «دولت‌های ترک-ایرانی» در کتابفروشی‌ها

صحبت های شنیدنی دکتر الهی قمشه ای درباره روزه

حکایتی شنیدنی از زبان شهاب حسینی

میکروب‌های زمین به سلامت فضانوردان کمک می‌کنند

ساخت کاغذ از لباس‌های دور ریخته شده / یک ابتکار سودآور

چین اسرار فسیل زنده نزدیک به زمین را کشف می‌کند

مدارس مشهد و چند شهر خراسان رضوی غیرحضوری شد

قیمت دوج کوین در آستانه شکست الگوی نزولی

پیش بینی قیمت طلا و سکه 13 اسفند 1403

رحمت‌الله اکرمی سرپرست وزارت اقتصاد شد

تحویل بیش از 6 میلیارد مترمکعب گاز طبیعی در 7 روز

قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در بانک‌ها اجرایی شود

سازوکار دریافت کارمزد در سرفصل‌های ارز خدماتی از منابع اسکناس داخلی بانک‌ها ابلاغ شد

داد و ستد بیش از 8.1 میلیارد برگه انواع دارایی مالی در بازارهای فرابورس

ملاقات عمومی مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری

علی‌ است نقطه آغاز و نقطه پایان

صحبت های شنیدنی از خانم نهال تجدد نویسنده ایرانی

چاپ دوم مجموعه «نیست» فاضل نظری

نسل جدید سامانه ایرانی جراحی رباتیک در اندونزی نصب شد

تولید پایدار پالایشگاه‌ها با شیرآلات کاهش بخار ایران‌ساخت

پیش بینی بورس دوشنبه 13 اسفند 1403

فعال کارگری: مافیای ساخت و ساز مانع از بیمه کارگران ساختمانی است

نوسان سیاسی در بازار ارز

رنگ سبز تابلوی طلا و سکه؛ قیمت ها همچنان روند افزایشی دارند!

صحبت های تند عضو اتاق بازرگانی از شرایط اقتصادی

«تونل دوستی» به چاپ دوم رسید

چرا الکترون ها همدیگر را دفع می کنند؟

«ایلان ماسک» مشغول خواندن کتابی درباره ایران باستان است

اسرار تازه‌ای از کشف یک مقبره تاریخی/ چرا فرعون توتموس دوم دور از سایر فراعنه دفن شده؟

درخشش مدیران بیمه دی در سالگرد تاسیس سندیکای بیمه‌گران

بخشنامه جدید بانک مرکزی برای دریافت کارمزد ارزخدماتی

روایت ایسنا از واقعیت‌های اقتصادی که با استیضاح همتی روشن شد!