دهم فروردین، روز قیلم مردم دارالعباده یزد
اجتماعي
بزرگنمايي:
خبر یزد - در ورقهای دفتر تقویم هر دیاری، روزهای درخشان و حماسه آفرین وجود دارد. در تاریخ شهر کهن یزد، روز دهم فوردین بار این حماسه را به دوش میکشد. دهم فروردین در یزد، یادآور قیام خونین مردم یزد علیه رژیم پهلوی است. این قیام را که در چهلم شهدای تبریز رخ داد میتوان به عنوان نقطه عطفی در تاریخ مبارزات علیه حکومت پهلوی یاد کرد.
در این روز مردم یزد به مناسبت چهلم شهدای قیام مردم تبریز در ادامه حرکت انقلابی خود در مسجد روضه محمدیه با جلوداری علما و روحانیون، به ویژه آیتالله صدوقی(ره) دست به راهپیمایی عظیمی زدند.
در جریان این قیام 4 تن از جوانان متدین و انقلابی دارالعباده، از جمله یک دانش آموز به شهادت رسیده و عده دیگری زخمی شدند. محمدمهدی قدکفروشان اولین شهید دانشآموز استان یزد بود. او در سن هفده سالگی، در مقطع اول متوسطه تحصیل میکرد که در دهم فروردین سال 1357 هنگام تظاهرات علیه رژیم شاهنشاهی بر اثر اصابت ضربات باتوم به شهادت رسید.
روز دهم فروردین؛ تجلی حرکت مردمی برای سرنگونی حکومت طاغوت بود با همدلی و وحدت مردم برای مبارزه رقم خورد و این روز سند افتخار یزدیها در مبارزه با طاغوت و مسیر پیروزی انقلاب اسلامی و روز شهادت رضا نامدار، اصغر(شهریار) مرادی، محمدحسین پارسائیان و محمد مهدی قدک فروشان است.
-
يکشنبه ۱۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۰:۲۵
-
۹ بازديد
-

-
خبر یزد
لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/706382/