مبارزه با آفت سن گندم در یزد آغاز شد
اجتماعي
بزرگنمايي:
خبر یزد - ایرنا / مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی یزد با توصیه به کشاورزان برای سمپاشی به موقع اراضی زیرکشت گندم و جو علیه آفت سن گفت: عملیات مبارزه با این آفت در هشت هزار هکتار از مزارع گندم و جو استان آغاز شده است.
یدالله جواد پور، مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی یزد در جریان بازدید از روند مبارزه با آفت سن گندم شهرستان ابرکوه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تمامی عملیات مبارزه با آفت سن به صورت زمینی و با استفاده از 2 هزار دستگاه انواع ادوات و ناوگانهای سمپاش بومی، تراکتور و کوله پشتی از سوی کشاورزان و با نظارت کارشناسان شبکه مراقبت و پیش آگاهی حفظ نباتات سازمان انجام می شود.
بازار ![]()
وی با تاکید براینکه تامین سموم دفع آفات نباتی و دیگر هزینه ها بر عهده کشاورزان است، اظهارکرد : بیش از 40 نفر به عنوان اعضای شبکه مراقب و کارشناسان پهنه و حفظ نباتات جهاد کشاورزی کار بررسی وضعیت مزارع و نظارت بر مبارزه را بر عهده دارند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی یزد تصریح کرد: سپماشی با توجه به شرایط آب وهوایی تا اواسط خرداد ماه ادامه دارد و بهره برداران باید برای بالا بردن کیفیت گندم در این زمینه تلاش کنند.
وی بیان کرد: ضرورت دارد کشاورزان با سمپاشی به موقع مزارع گندم با قارچ کش های مناسب به خصوص « تیلت» و ترکیب آن با حداکثر هشت کیلوگرم کود اوره و 1.5 لیتر از ریزمغذی ها به ویژه روی و منگنز در حداکثر 600 لیتر آب (حداقل 400 لیتر) افزایش عملکرد حداقل یک تن گندم را در هر هکتار رقم بزنند.
وی اضافه کرد: کشاورزان مراقب باشند هنگام محلول پاشی مزرعه آنها تحت تنش رطوبتی و سرمای بهاری نباشد، 24 ساعت قبل و یک شبانه روز بعد از محلول پاشی هوا نیز بارانی نباشد.
جواد پور با بیان اینکه سال گذشته از سطح هشت هزارو 500 هکتار مزارع گندم به استفاده از روش نوین آبیاری 36 هزار تن محصول برداشت شد تاکید کرد : امیدواریم 36 هزارتن گندم در این استان برداشت شود.
جوادپور با بیان اینکه شهرستان های خاتم و ابرکوه عمده مناطق تولید گندم استان به شمار میروند خاطرنشان کرد: خاتم با سه هزار و 600 هکتار و ابرکوه با 2هزارو 800 هکتار بیشترین سطح زیر کاشت گندم را در استان دارند.
این مسئول سازمان جهاد کشاورزی یزد تصریح کرد: تداوم 27 ساله خشکسالی ،افت سطح آب های زیرزمینی و تغییر الگوی کشت به گیاهان کم آبخواه و افزایش سطح زیرکشت باغ ها نظیر پسته و زیتون و گیاهان گلخانه ای علت کاهش سطح زیرکشت است.
-
چهارشنبه ۲۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۳:۱۱:۳۰
-
۸ بازديد
-

-
خبر یزد
لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/709354/