بزرگنمايي:
خبر یزد - لیست مطالب این مقاله 1 روشهای تقویت استخوان بندی کودکان 1.1 مصرف سبزیجات 1.2 انجام تمرینات قدرتی 1.3 مصرف پروتئین کافی 1.4 مصرف غذاهای پر کلسیم 1.5 پرهیز از نمک 1.6 مغزها و آجیلها 1.7 مصرف ویتامین D و ویتامین K 1.8 اجتناب از رژیمهای کم کالری 1.9 مصرف مکمل کلاژن 1.10 غذاهای سرشار از امگا 3 2 چگونه فعالیتهای بدنی به تقویت استخوان کودکان کمک میکند؟ 3 نحوه تشویق کردن کودکان به ورزش 4 نظرات مردم در مورد تقویت استخوان کودکان 5 سؤالات متداول در مورد تقویت استخوان کودکان 5.
1 بهترین مکمل برای تقویت استخوان کودکان چیست؟ 5.2 آیا شیر گیاهی برای استخوانها مفید است؟ 5.3 نحوه تقویت استخوانها در دوران کودکی چگونه است؟ 6 سخن پایانی تقویت استخوان بندی کودکان نیازمند ترکیبی از تغذیه مناسب، فعالیت بدنی منظم و ایجاد عادات سالم است. در این مطلب از مجله جوان ایرانی به بررسی بهترین روشهای تقویت استخوان بندی کودکان میپردازیم.
روشهای تقویت استخوان بندی کودکان در این بخش به بررسی انواع روشهای تقویت استخوان بندی کودکان میپردازیم.
مصرف سبزیجات جالب است بدانید مصرف سبزیجات سبز و زرد باعث تقویت استخوان کودکان شده و در نتیجه توده استخوانی در بزرگسالی و جوانی را حفظ میکند. حتی مصرف سبزیجات برای زنان مسن نیز مفید است. زنان بالای 50 سالی که پیاز بیشتری مصرف میکنند، در مقایسه با زنانی که به ندرت پیاز مصرف میکنند، استخوانهای قویتری دارند. بنابراین توصیه میشود که کلم بروکلی، کلم، جعفری یا سایر گیاهان سرشار از آنتیاکسیدانهای محافظ استخوانها را در برنامه روزانه خودتان بگنجانید. طی تحقیقات انجام شده مصرف رژیم غذایی سرشار از سبزیجات باعث ایجاد استخوانهای سالم در دوران کودکی شده و توده استخوانی در بزرگسالان و زنان مسن را به خوبی حفظ میکند.
نوشته های مشابه

علائم مننژیت در کودکان (بهترین روشهای درمانی) 1 هفته پیش انجام تمرینات قدرتی یکی دیگر از بهترین روشها برای سلامت استخوانها در دوران کودکی، ورزشهای پر تحرک است که باعث ایجاد تشکیل استخوانهای جدید میشود. حتی اگر فرزند شما توانایی دارد، میتواند ورزشهای با وزنه را نیز انجام دهد. طی تحقیقات انجام شده کودکانی که مبتلا به دیابت نوع یک هستند، این نوع فعالیتها باعث بهبود رشد استخوانی آنها نیز میشود.
مصرف پروتئین کافی اگر در طی روز پروتئین کافی مصرف کنید، در نتیجه باعث میشود که استخوانهای شما سالم بماند. همانطور که میدانید حدود 50 درصد استخوان از پروتئین تشکیل شده است. در نتیجه برای تقویت استخوانها نیز تاثیر زیادی میگذارد. حتی زنان مسن هنگامی که پروتئین بیشتری مصرف میکنند، تراکم استخوانی آنها نیز بهتر میشود.
بنابراین دقت کنید که مصرف بالای پروتئین به محافظت از سلامت استخوانها کمک زیادی میکند.
مصرف غذاهای پر کلسیم سعی کنید غذاهای سرشار از کلسیم را در برنامه روزانه کودک خودتان بگنجانید. در واقع مصرف روزانه کلسیم برای محافظت از ساختار و استحکام استخوانها بسیار مهم است. اما دقت کنید که نباید بیش از حد آن را مصرف کنید. در واقع اگر یک وعده غذایی حاوی بیش از 500 میلیگرم کلسیم باشد، بدن شما نسبت به مصرف مقدار کمتری کلسیم آن را بسیار کمتر جذب میکند. طی تحقیقات انجام شده نشان داده هرچند مصرف زیاد کلسیم از مواد غذایی بیشتر باشد، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را تا حد خیلی زیادی کاهش میدهد. اما افرادی که مکملهای کلسیم مصرف میکردند، حدود 22 درصد بیشتر نسبت به بقیه در معرض ابتلا به بیماری قلبی قرار گرفته بودند. بنابراین سعی کنید مواد غذایی حاوی کلسیم را در برنامه روزانه خودتان بگنجانید.
پرهیز از نمک به دلیل اینکه نمک باعث عدم جذب کلسیم در استخوانها میشود، در نتیجه اگر بیش از حد از آن مصرف کنید، کلسیم شما از طریق ادرار دفع میشود. دقت کنید حتی در نوشابههای گازدار نیز نمک وجود دارد.
مغزها و آجیلها برای فرزندان خودتان آجیلهایی مانند گردو، بادام زمینی و بادام درختی تهیه کنید تا استخوانهای بدن آنها به خوبی تقویت شود. البته میتوانید از پروتئینهای موجود در دانههای چرب نیز استفاده کنید.
مصرف ویتامین D و ویتامین K ویتامین دی و ویتامین کا نقش بسیار مهمی در سلامت استخوانهای ایفا میکند. طی تحقیقات انجام شده توسط مجله جوان ایرانی، جذب ویتامین دی و کا از غذا یا مکملها باعث محافظت از سلامت استخوانها میشود. برخی از تحقیقات نشان داده زنانی که بین 50 تا 65 سال دارند و اینگونه ویتامینها را مصرف میکنند، توانستهاند تراکم استخوانی خودشان را حفظ کنند.
اجتناب از رژیمهای کم کالری برخی از والدین برای کودکان خودشان رژیمهای کم کالری در نظر میگیرند. شما عزیزان باید بدانید که کاهش بیش از حد کالری به هیچ وجه مناسب نیست. علاوه بر اینکه متابولیسم بدن شما را کاهش میدهد، به دلیل ایجاد گرسنگی مجدد و کاهش توده عضلانی، برای سلامت استخوانها نیز بسیار مضر است. طی تحقیقات انجام شده افرادی که رژیم غذایی کمتر از 1000 کالری دارند، تراکم استخوانی آنها نسبت به افراد با وزن و رژیم طبیعی کاهش یافته و در نتیجه برعکس دچار اضافه وزن و چاقی میشوند. به طور خلاصه رژیمهایی که کالری بسیار کمی دارند، تراکم استخوانی را تا حد زیادی کاهش میدهند اگر شما عزیزان ورزشهای مقاومتی انجام دهید، باز هم نمیتوانید از سلامت استخوانهایتان به خوبی محافظت کنید. بنابراین برای اینکه از سلامت استخوانهای شما به خوبی محافظت شود، سعی کنید یک رژیم غذایی متعادل با حداقل 1200 کالری در روز داشته باشید.
مصرف مکمل کلاژن هرچند هنوز تحقیقات زیادی در این مورد صورت نگرفته، اما برخی از شواهد نشان میدهد مکملهایی که حاوی کلاژن هستند به محافظت از استخوانهای کودکان کمک زیادی میکنند، زیرا کلاژن پروتئین اصلی موجود در استخوان است که حاوی اسیدهای آمینه، گلیسیرین، پرولین و لیزین است. در نتیجه به ساخت ماهیچه، استخوان، رباتها و همچنین سایر بافتها کمک زیادی میکند، بنابراین تحت نظر پزشک میتوانید اینگونه مکملها را مصرف کنید.
غذاهای سرشار از امگا 3 همچنین در رژیم غذایی کودکان خودتان غذاهای سرشار از چربیهای امگا 3 را بگنجانید. البته همانطور که ذکر شد، باید تحت نظر پزشک باشید. اسیدهای چرب امگا 3 برای تقویت و تشکیل استخوانهای جدید و محافظت در برابر تحلیل استخوان در افراد مسن، بسیار مفید است. شما عزیزان باید بدانید که سلامت استخوان در تمامی مراحل زندگی از اهمیت ویژهای برخوردار است. خوشبختانه عادات تغذیه و سبک زندگی اهمیت زیادی دارد که میتواند به تقویت استخوانها کمک زیادی کند. شما عزیزان باید بدانید که هیچ وقت برای شروع دیر نیست.
چگونه فعالیتهای بدنی به تقویت استخوان کودکان کمک میکند؟ به ویژه اگر کودک شما قبل از رسیدن به دوران بلوغ، فعالیت بدنی و ورزش مناسب داشته باشد، به تقویت استخوان آنها کمک زیادی میشود.
کودکان با تحرکِ بیشتر، توده استخوانی بیشتری داشته و در نتیجه در دوران بزرگسالی نیز استخوانهای قویتری دارند. بهترین گزینههای فعالیت بدنی برای تقویت استخوانهای کودکان، ورزشهای مقاومتی است. به عنوان مثال پریدن، طناب زدن، دویدن، رقصیدن، ژیمناستیک یا حتی ورزشهای تیمی مانند فوتبال یا بسکتبال در این مورد بسیار مفید است.
البته شما به عنوان والدین باید سعی کنید الگو برای کودکان خودتان باشید.
به عنوان مثال در پارکها پیادهروی کنید یا بدوید و به فرزندان خودتان نیز آموزش دهید.
برخی از خریدهایی که نیاز به راه رفتن دارد را به فرزندان خودتان محول کنید.
برنامهریزی کنید که در ساعات مختلف روز به مراکز تفریحی مراجعه کنید.
یک فضای خالی در اتاق برای فعالیتهای بدنی در نظر بگیرید تا انگیزهای برای ورزش باشد.
نحوه تشویق کردن کودکان به ورزش از آنجایی که این مورد از اهمیت ویژهای برخوردار است، در بخش جداگانه به آن میپردازیم. شما عزیزان باید بدانید که هر چقدر کودکان شما از ماهیچههای خودشان بیشتر استفاده کنند، قویتر میشوند. همینطور استفاده از استخوانها نیز به همین شکل است. به کودکان خود پیادهروی را آموزش دهید، همچنین دویدن، پریدن و مواردی از این قبیل برای استخوانسازی بسیار مفید هستند. حتی میتوانید اگر در سنین نوجوانی قرار گرفتهاند یا سنی که میتوانند از خودشان مراقبت کنند، آنها را به باشگاه ببرید و در رشته مورد علاقهشان ثبت نام کنید. به طور کلی توصیه میشود که اگر کودک شما بالای 7 سال است، تمرینات مقاومتی را به آنها آموزش دهید. به عنوان مثال وزنههای سبک بلند کنند. البته فراموش نکنید که ورزش باید با تغذیه مناسب ترکیب شود تا از اهمیت ویژه برخوردار باشد.
نظرات مردم در مورد تقویت استخوان کودکان در این بخش به بررسی نظرات مردم در مورد تقویت استخوان کودکان میپردازیم.
√ یکی از افراد پیام داده که من یک کودک 2 سال و نیمه دارم که قدش از نمودار رشد هم پایینتر است. احساس میکنم که فرزندم رشد زیادی ندارد. به نظر شما چه کاری میتوانم انجام دهم؟
پاسخ این است که دوست عزیز در مرحله اول شما باید آزمایش چکاپ تیروئید و کمخونی بدهید. البته اینگونه آزمایشها باید تحت نظر متخصص اطفال یا فوقتخصص غدد کودکان صورت گیرد.
√ فرد دیگری پیام داده که پسرم 18 الی 19 سالش است. نمودار رشد او چگونه باید باشد؟
پاسخ این است که پسری که 18 تا 19 سال است، اغلب رشد خودش را کرده و استخوانبندی او کامل شده است.
√ یکی دیگر از افراد پیام داده برای اینکه متوجه شویم صفحات رشد ما هنوز باز است یا بسته شده، به چه پزشکی باید مراجعه کنیم؟
پاسخ این است که باید به متخصص غدد کودکان مراجعه کنید.
√ فرد دیگری پیام داده که کودک من روزانه چه مقدار ویتامین دی نیاز دارد؟
پاسخ این است که دوست عزیز کودکان در بدو تولد تا 6 ماهگی به 0.4 میکروگرم ویتامین دی نیاز دارند. کودکان 7 تا 12ماهه به 0.5 میکروگرم، کودکان 1 تا 3ساله به 0.9 میکروگرم، 4 تا 8 ساله به 1.2 میکروگرم و 9 تا 13ساله به 1.8 میکروگرم ویتامین دی نیاز دارند. البته فراموش نکنید که قبل از دادن هرگونه مکملی، ابتدا باید با پزشک مشورت کنید.
√ فرد دیگری پیام داده احساس میکنم فرزندم رشد آنچنانی ندارد. چگونه میتوانم به تقویت استخوانهای او در خانه کمک کنم.
پاسخ این است که دوست عزیز برای تقویت استخوانهای کودکتان سعی کنید مواد غذایی غنی از کلسیم را در رژیم غذای او بگنجانید. به عنوان مثال شیر، پنیر، ماست، سبزیجات با برگ سبز بسیار مفید هستند. شما عزیزان میتوانید تخم مرغ و غذاهای غنی از ویتامین دی که معمولاً در ماهیهای چرب وجود دارد را در برنامه غذایی فرزند خودتان بگنجانید. همچنین آنها را گاهی حدود 10 الی 15 دقیقه در زیر نور خورشید قرار دهید. فعالیتهای بدنی منظم را نیز فراموش نکنید. به عنوان مثال پریدن، دویدن و هرگونه بازیهای ورزشی باعث تقویت استخوانها میشود.
سؤالات متداول در مورد تقویت استخوان کودکان در این بخش به بررسی سؤالات متداول در مورد انواع روشهای تقویت استخوان کودکان میپردازیم.
بهترین مکمل برای تقویت استخوان کودکان چیست؟ معمولاً مکملهای حاوی کلسیم و ویتامین دی بهترین مکمل برای کودکان برای جهت تقویت استخوان بوده، اما دقت کنید که باید حتماً کودک شما تحت نظر پزشک آنها را مصرف کند.
آیا شیر گیاهی برای استخوانها مفید است؟ اگر شیر گیاهی با کلسیم و ویتامین دی غنی شده باشد، برای استخوان بندی کودکان بسیار مفید است.
نحوه تقویت استخوانها در دوران کودکی چگونه است؟ شما عزیزان باید بدانید که استخوانها معمولاً در دوران کودکی و نوجوانی رشد کرده، در واقع حدود 90 درصد از توده استخوانهای بزرگسالان را تشکیل میدهد. اگر کودک شما استخوانهای محکمی نداشته باشد، در آینده ممکن است مبتلا به پوکی استخوان، مشکلات مفصلی و حتی شکستگیهای مداوم شود. بنابراین سعی کنید از همان کودکی، استخوانهای کودک خودتان را تقویت کنید.
سخن پایانی دقت کنید که والدین باید از سنین پایین به تقویت استخوان کودک خودشان توجه کنند تا فرزندشان در آینده استخوانهای محکم و سالمی داشته باشد. با رعایت مواردی که در این مطلب از مجله جوان ایرانی به آن اشاره شد، نه تنها میتوانید از پوکی استخوان جلوگیری کنید، بلکه باید از شکستگیها و سایر مشکلات استخوانی در بزرگسالی نیز پیشگیری کنید. در این مطلب از مجله جوان ایرانی هر آنچه که باید در مورد تقویت استخوان بندی کودکان بدانید را به طور کامل شرح دادیم. اگر شما عزیزان نیز هرگاه تجربهای در این مورد دارید، میتوانید در انتهای مقاله بخش نظرات پیام خودتان را ثبت کنید.