خبر یزد

آخرين مطالب

فیتنس برای چه کسانی مناسب است؟ ورزشی

فیتنس برای چه کسانی مناسب است؟
  بزرگنمايي:

خبر یزد - کلمه فیتنس (Fitness) در زبان انگلیسی به معنی تناسب، آمادگی بدنی و سلامت جسمانی است. این واژه از فعل "fit" به‌معنای «مناسب بودن» یا «در فرم بودن» گرفته شده و پسوند -ness به آن اضافه شده تا حالت اسمی پیدا کند، یعنی «وضعیت مناسب بودن».
ریشه این کلمه از زبان انگلیسی است و متعلق به کشور انگلستان می‌باشد، ولی امروزه در سراسر دنیا، به‌ویژه در زمینه ورزش و سلامت، به‌صورت بین‌المللی استفاده می‌شود.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
ورزش فیتنس به مجموعه‌ای از تمرینات گفته می‌شود که هدف آنها افزایش آمادگی جسمانی، تناسب اندام و سلامت کلی بدن است. این تمرینات ممکن است شامل ورزش‌های هوازی مانند دویدن یا دوچرخه‌سواری، تمرینات قدرتی مانند وزنه‌زدن، تمرینات انعطاف‌پذیری مانند حرکات کششی و تمرینات تعادلی باشند. در واقع فیتنس فقط به معنای لاغری یا عضله‌سازی نیست، بلکه تمرکز آن بر تقویت کلی بدن و بهبود عملکرد آن است.
افرادی که به ورزش فیتنس می‌پردازند معمولاً برنامه‌ای متنوع دارند که هم قلب و عروق آنها را تقویت می‌کند (مثلاً با دویدن یا طناب‌زدن)، هم عضلاتشان را قوی‌تر می‌سازد (با تمریناتی مانند اسکوات یا پرس سینه) و هم بر تعادل و انعطاف‌پذیری آنها تأثیر مثبت می‌گذارد. این نوع تمرینات موجب می‌شود فرد انرژی بیشتری داشته باشد، خواب بهتری تجربه کند و احتمال آسیب‌دیدگی در او کاهش یابد.
یکی از ویژگی‌های مثبت ورزش فیتنس این است که می‌توان آن را متناسب با هدف هر فرد تنظیم کرد. برای مثال کسی که قصد کاهش وزن دارد، تمرکز بیشتری بر ورزش‌های هوازی دارد؛ در حالی که فردی که به دنبال عضله‌سازی است، تمرینات قدرتی بیشتری انجام می‌دهد؛ بنابراین فیتنس یک سبک زندگی سالم محسوب می‌شود که می‌تواند برای افراد در هر سن و با هر سطح آمادگی بدنی مناسب باشد.

خبر یزد

- کودکان و نوجوانان می‌توانند با تمرینات ساده و بازی‌گونه، بدنی قوی و سالم بسازند.
- بزرگسالان با فیتنس می‌توانند وزن خود را کنترل کنند، عضلات را تقویت کرده و از بیماری‌های قلبی یا عضلانی پیشگیری کنند.
- سالمندان هم می‌توانند با تمرینات سبک‌تر، انعطاف و تعادل بدنشان را حفظ کنند و از تحلیل عضلات جلوگیری کنند.
در واقع، فیتنس محدودیت ندارد و فقط نوع و شدت تمرینات باید متناسب با شرایط هر فرد انتخاب شود.

خبر یزد

1. افراد با بیماری‌های قلبی یا فشار خون بالا
2. افراد با آسیب‌دیدگی‌های عضلانی یا مفصلی (مثل زانو یا کمر)
3. خانم‌های باردار (بسته به ماه بارداری و نوع تمرین)
4. افراد مبتلا به بیماری‌های تنفسی شدید مثل آسم کنترل‌نشده
بیشتر بخوانید:7 روش شگفت‌انگیز برای حفظ تناسب اندام در دوران سالمندی
5. کسانی که تازه جراحی کرده‌اند یا در دوران نقاهت هستند
این افراد نباید خودسرانه ورزش فیتنس انجام دهند و باید تمریناتشان با نظر پزشک یا مربی متخصص تنظیم شود.

خبر یزد

فیتنس مدرن از دهه 1930 و 1940 در آمریکا رونق گرفت. یکی از اولین افرادی که نقش مهمی در گسترش آن داشت، جک لالین (Jack LaLanne) بود؛ او به عنوان "پدر فیتنس مدرن" شناخته می‌شود. جک لالین در دهه 50 میلادی برنامه‌های تلویزیونی مخصوص تمرین در خانه اجرا می‌کرد و مردم را به ورزش و زندگی سالم تشویق می‌کرد.
بعد‌ها با گسترش باشگاه‌های ورزشی، شکل‌گیری بدنسازی، و ورود تمرینات هوازی و قدرتی به برنامه‌ها، رشته‌ی فیتنس به‌عنوان یک سبک ورزش همگانی و تخصصی در دنیا شناخته شد.
یک نکته مهم درباره فیتنس این است که تغذیه و استراحت نقش حیاتی در موفقیت آن دارند. فقط تمرین کردن کافی نیست؛ برای رسیدن به بدن سالم و متناسب، باید رژیم غذایی متعادل و خواب کافی هم داشته باشید. بدون تغذیه مناسب، بدن انرژی کافی برای تمرین ندارد و عضله‌سازی یا چربی‌سوزی به‌خوبی انجام نمی‌شود. همچنین استراحت کافی، مخصوصاً خواب شبانه، باعث ریکاوری عضلات و تقویت عملکرد بدن می‌شود. فیتنس یعنی تعادل بین تمرین، تغذیه و استراحت.
منبع: جامعه24

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/712825/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

علیرضا منصوریان پیشکسوت استقلال: بهترین بازی برای من دربی 3-2 نبود، بازی السد بود که با ژاوی آن ها را حذف کردیم

واکنش علیرضا منصوریان پیشکسوت استقلال به عکسی مشترک با فرهاد مجیدی

کارشناسی داوری دیدار گل گهر - استقلال

واکنش علیرضا منصوریان پیشکسوت استقلال به فحاشی ها علیه علیرضا بیرانوند

کارشناسی داوری دیدار هوادار - مس رفسنجان

کارشناسی داوری دیدار پرسپولیس - سپاهان

کارشناسی داوری دیدار تراکتور - ملوان

علیرضا منصوریان : باید بقیه بازیکنان خودمان را از نظر بدنی به سطح ستاره‌های تیم ملی برسانیم

علیرضا منصوریان : به نظرم تراکتور قهرمان می‌شود اما در فوتبال هیچ چیزی بعید نیست

علیرضا منصوریان پیشکسوت استقلال: موسیمانه واقعا من را سورپرایز کرد

ستاره النصر مقابل استقلال حالا گل خالی نمی‌زند! ‏

تصاویر؛ کورس شتردوانی در شاهدیه

توسعه زیرساخت های ورزشی اندیمشک و حمایت شغلی از قهرمانان ورزشی باید در اولویت باشد

پیام مهدی طارمی برای مردم ایران + عکس

علیرضا منصوریان: مجتبی جباری را به عنوان یک سرمایه بزرگ نباید الان بسوزانیم

علیرضا منصوریان: 700 هزار دلار در زمان سعادتمند طلبکار بودم، که به باشگاه بخشیدم

دفاعیه یحیی درباره وقت‌کُشی: بلد نیستیم

کارتال: یک پرسپولیس جدید می‌سازم

گل‌محمدی: از حالا به فکر تراکتور هستم

شادی بازیکنان و کادر فنی فولاد با هواداران پس از برتری مقابل شمس آذر

پاستورلو: مطمئنم طارمی خیلی به اینتر کمک می‌کند!

علیرضا منصوریان پیشکسوت استقلال: اصلا قبول ندارم که می‌گویند برخی بازیکنان در حد تیم نیستند

حمایت علیرضا منصوریان از بازیکنان استقلال و کاپیتان های تیم

گل دوم القادسیه به النصر توسط اوبامیانگ

گل اول النصر به القادسیه توسط مانه

خاطره جالب علیرضا منصوریان از دعوای شدید و قهر با برادر پرسپولیسی‌اش

مدیرعامل تراکتور و یک پیام فرهنگی بعد از صدرنشینی!

زنگ خطر شیوع بیماری کشنده در یزد/ آمار موارد ابتلا؛ بیماران ایرانی هستند یا اتباع؟

زنگ خطر شیوع بیماری کشنده در یزد به صدا درآمد

اجرای ورزش باستانی در تربت جام

یک دلیل پنهان برای عدم کاهش وزن زنان، حتی با رژیم و ورزش

رئیس کمیسیون اجتماعی: یارانه خانوار نباید به دلیل درآمد فرزندان قطع شود

سحابی rim با فاصله‌ی 4 هزار سال نوری از زمین

سفر به هر کدام از سیارات منظومه شمسی چقدر طول می‌کشد؟

دو مدال برنز بوکسورهای ایران در ارمنستان

علیرضا منصوریان: استقلال و پرسپولیس هستند که پیشکسوتان را بزرگ می‌کنند

ساکت به نساجی برگشت!

هفته حبس نفس‌ها در بازار دلار و طلا

پیش بینی قیمت طلا و سکه 30 فروردین 1404

جملاتی دردناک از کتاب های داستایوفسکی

شعر ترکی استاد شهریار

هوش مصنوعی پرستاری را آسان می‌کند

کارتال: پرسپولیس از سال گذشته رو به اُفت رفته است

برد خانگی فولاد مقابل شمس آذر

نیازمند هشت سال از پرسپولیس گل نخورده!

کارترون: پنالتی ما را نگرفتند؛ بازیکن پرسپولیس هم اخراج نشد

فک بازیکن حریف را شکست، فقط کارت زرد گرفت!‏

صعود رون و خاچانوف به نیمه نهایی ATP-500 بارسلونا

کاراته وان مصر؛ حذف عسگری و برزویی

شهرداری گرگان پیروز جدال دوم مرحله نیمه نهایی برابر کاله