خبر یزد

آخرين مطالب

وقتی گوگرد هم تسلیم شد؛ سولفورزدای ایرانی جایگزین نوع آمریکایی شد علمي

وقتی گوگرد هم تسلیم شد؛ سولفورزدای ایرانی جایگزین نوع آمریکایی شد
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ایسنا /در شرایطی که برخی از تأسیسات نفتی کشورها سال‌ها به محصولات آمریکایی وابسته بودند، شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی موفق شده‌اند با تولید سولفورزداهای باکیفیت و مقرون‌به‌صرفه، نه‌تنها نیاز داخل را پاسخ دهند، بلکه در بازارهای بین‌المللی نیز سهم قابل توجهی به دست آورند. حالا شرکت‌هایی از کویت، عراق و قزاقستان به‌جای محصولات پرهزینه آمریکایی، نسخه ایرانی را انتخاب می‌کنند؛ محصولی که نه‌تنها گوگرد را حذف می‌کند، بلکه از ایجاد رسوب در تجهیزات حساس نفتی نیز جلوگیری می‌کند.
در شرایطی که برخی کشورها همچنان از سولفورزداهای آمریکایی در پالایشگاه‌ها و تأسیسات نفتی خود استفاده می‌کنند، شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی موفق شده‌اند با تکیه بر دانش بومی، محصولاتی را تولید کنند که نه‌تنها از نظر کیفیت قابل رقابت با نمونه‌های خارجی‌ هستند، بلکه در برخی موارد، جایگزین مستقیم نمونه‌های آمریکایی شده‌اند.
عمار خونساری از محققان یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان در گفت‌وگو با ایسنا، سابقه فعالیت‌های این شرکت را 40 سال دانست و گفت: زمینه تحقیقاتی این شرکت تصفیه آب و پالایش نفت است که در ابتدای فعالیت خود اقدام به تصفیه آب در این حوزه کرد و این شرکت اولین شرکتی بود که پلی آلومینیوم کلراید را به تولید رساند.
وی افزود: نیروگاه رامین و چندین نیروگاه کشور توانستند از این ماده بهره‌برداری کنند.
خونسانی اظهار کرد: بعد از آن توانستیم در صنعت تصفیه نفت وارد شویم و نسبت به حذف کلیه مواد ضد خوردگی در فاز آب و نفتی و گاز اقدام کردیم و برخی از محصولات این شرکت بالاترین گرید دانش بنیانی را دریافت کرده اند.
این محقق از صادرات این شرکت خبر داد و یادآور شد: برخی از محصولات این شرکت مانند سولفورزداهای ما یکی از بهترین محصولات ما به شمار می‌رون،د به گونه‌ای که کشورهایی که از سولفورزداهای امریکایی استفاده می‌کردند، مانند کویت و قزاقستان از نمونه ایرانی خریداری می‌کنند.
وی با اشاره به مزیت‌های نمونه ایرانی سولفورزداها خاطر نشان کرد: مهمترین مزیت رقابت سولفورزداهای ما قیمت پایین‌تر و کیفیت بالاتر نسبت به نمونه‌های مشابه چینی و هندی است، به گونه ای که شرکت پیمانکار عراقی که حتی نمونه امریکایی را خریداری می‌کنند، این محصول را از ما خریداری می‌کنند.
خونساری عدم ایجاد رسوب را از دیگر مزیت‌های رقابتی این محصول برشمرد و گفت: این نمونه را برای شرکت بهره‌برداری زاگراس تولید کردیم و برای اولین بار ماده سولفورزدایی را تولید کردیم که در اشل صنعتی، از ایجاد رسوب جلوگیری می‌کند. یکی از معضلات بزرگ شرکت بهره برداری زاگرس ایجاد رسوب بود.
به گفته وی، این شرکت همچنین موفق به تولید مواد ضد خوردگی شده است که در دمای 120 درجه سانتی‌گراد و محیط‌های بسیار اسیدی قابل استفاده هستند. این محصولات در عملیات اسیدکاری چاه‌های نفت، به‌ویژه برای احیای چاه‌های کم‌بازده یا موسوم به «چاه‌های مرده»، کاربرد گسترده‌ای دارند. همچنین، پکیج‌های اسیدزدایی تخصصی نیز توسط این شرکت طراحی شده و به تولید صنعتی رسیده‌اند.
به گزارش ایسنا، سولفورزدایی (Desulfurization) فرایندی است برای حذف ترکیبات گوگرددار از سوخت‌های فسیلی. گوگرد موجود در نفت خام و گاز طبیعی هنگام سوختن به دی‌اکسید گوگرد (SO₂) تبدیل می‌شود که عامل اصلی باران‌های اسیدی و آلودگی هوا است.
روش‌های اصلی سولفورزدایی شامل «هیدروژنی» (Hydrodesulfurization - HDS) به عنوان رایج‌ترین روش صنعتی با استفاده از کاتالیست، «سولفورزدایی خشک یا جذب سطحی» (Adsorptive Desulfurization) با عنوان روشی مناسب برای موارد خاص و «سولفورزدایی بیولوژیکی» که هنوز در مرحله تحقیقاتی در برخی کشورها قرار دارد.
اهمیت استراتژیک سولفورزدایی در صنعت نفت شامل مواردی چون کاهش آلاینده‌ها و ارتقاء کیفیت سوخت مطابق با استانداردهای یورو 5 و 6، افزایش توان صادراتی فرآورده‌های نفتی ایران، کاهش هزینه پالایش با جایگزینی محصولات وارداتی و ایجاد ارزش افزوده و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی می‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/713737/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نقاشی فضاپیمای ناسا از سیاره مشتری

اولین رآکتور هسته‌ای نمک مذاب توریم جهان در چین شروع به کار کرد

میدان مغناطیسی زمین یکبار فروپاشیده و انسان‌ها جان سالم به در برده‌اند؛ اما چگونه؟

بیانیه باشگاه سانتوس درباره مصدومیت نیمار

انتقاد تند خلیلی: بازیکنان گوش نمی‌دهند!

محمد رهبری: جذب مربی خارجی شمشیربازی پیشنهاد من بود

عطایی: تیم قدرتمندی بودیم که از عملکردمان دفاع کردیم

بلوک هبلکس اردکان و سود آوری بیشتر در پروژه‌ های ساختمانی

تفنگ بادی، جان یک کودک در مهریز یزد را گرفت

نیکزاد: اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام شهرستان نیر در اولویت است

هشدار زنگ خطر شیوع بیماری سرخک در یزد

بازداشت عوامل تخریب خط لوله انتقال آب به یزد

ورزش شدید شبانه موجب بدخوابی می‌شود

پنج مقصد صادراتی محصولات نانویی ایران

نصیری اقدم: با اینکه دلار پایین آمده، اما الان همه چیز با دلار 100 هزار تومانی محاسبه می‌شود

بخشی از کتاب/ جدا شدن از تلخی زندگی

درس‌های زندگی از منظر امام رضا(ع)

انسان‌ها 41 هزار سال پیش از ضد آفتاب استفاده می‌کردند!

کارتال از سرمربی اخراجی پرسپولیس جا ماند!

دبیر فدراسیون: IOC وزنه‌برداری را محدود می‌کند

پارسا فلاح به تیم بسکتبال کالج اوکلاهما استیت پیوست

برنامه مبارزات جودوکاران ایران در مسابقات قهرمانی آسیا مشخص شد

زنگ خطر شیوع بیماری کشنده در یزد/ جزئیات

یزدی‌ها برای نخستین‌بار در 31 سالگی پدر می شوند!

وزش باد و تداوم سرمای شبانه در یزد

رکوردی که شکسته شد؛ روز تاریخی بورس

انتقاد یک مقام صنفی از مصوبه الزام پمپ بنزین‌ها به ایجاد ایستگاه شارژ برقی

نشانه‌های حیات در فراسوی منظومه / کشفی تازه از سیاره K2-18b

خشم کریستیانو رونالدو از شکست تلخ النصر

نیمار یک ماه خانه‌نشین شد

درخشش جهانی شطرنج در آغاز سال جدید

مناسبت روز/ شنبه، 30 فروردین‌ماه

ضرورت توسعه زیرساخت‌های ورزشی و اقتصاد ورزش در کشور

سیاست دولت چهاردهم فرصت دادن به بانوان است

آموزش مهارت‌های ورزشی در مدارس ،کلید طلایی کشف استعدادهای ورزشی است

درخشش بیمه دی در خدمات‌رسانی به ایثارگران؛ رتبه اول توانگری و پرداخت به‌روز مطالبات درمانی

توقف شماره‌گذاری خودروهای تولیدی ایران خودرو به دلیل به‌روزآوری سامانه‌های دولت و فراجا

پرداخت 50 میلیون تومان پاداش برای این افراد

من خود بلای خویشم، از خود کجا گریزم؟

ترجمه «زیر گنبد» استیون کینگ منتشر شد

آیا هوش مصنوعی نژادپرست است؟

آنچلوتی قصد کناره‌گیری ندارد

عکس/ قول مهاجم اینتر به مردم ایران

وقتی دخل و خرج دولت باهم نمی خواند

یادگیری چگونه در مغز شکل می‌گیرد؟

راهکارهای بهبود وضعیت ورزش در مدارس کم‌برخوردار

درآمد روزانه ثروتمندترین و فقیرترین افراد در برخی کشورها

از خوش‌باشی‌های بیخودی تا ریاضت‌های تارک دنیایی

طارمی به مردم ایران قول داد + عکس

اورسجی: وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک از ما در بحرین مدال طلا می‌خواهند/ دختران کبدی در هند برای موفقیت ناگویا آماده می‌شوند