خبر یزد

آخرين مطالب

«یزد پایدار» بدون نیروی کار ماهر محقق نمی‌شود فرهنگی

«یزد پایدار» بدون نیروی کار ماهر محقق نمی‌شود
  بزرگنمايي:

خبر یزد - مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد مهارت‌آموزی نیروی انسانی را لازمه تحقق توسعه پایدار استان دانست و بر لزوم انسجام نهادها در حوزه اشتغال تأکید کرد. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، فرهاد شیخی، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد صبح امروز در نشست خبری، اظهار داشت: نیروی انسانی ماهر یکی از ستون‌های تولید و رونق اقتصادی در کشور است و بدون برنامه‌ریزی برای مهارت‌آموزی نمی‌توان به اهداف توسعه پایدار دست یافت.
وی گفت: هفته کارگر که از پنجم تا یازدهم اردیبهشت برگزار می‌شود، فرصتی ارزشمند برای پاسداشت نقش‌آفرینی قشری است که در خط مقدم تولید قرار دارند و نقشی کلیدی در اقتصاد کشور ایفا می‌کنند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان با اشاره به نقش کارگران در برهه‌های حساس کشور از جمله دوران دفاع مقدس، افزود: تقدیم بیش از 14 هزار شهید کارگری در دفاع مقدس نشان از روحیه ایثار و نقش‌آفرینی این قشر در سنگر تولید دارد.
شیخی خاطرنشان کرد: شعار امسال هفته کارگر «ایران ماهر» تعیین شده و تمرکز برنامه‌ها بر آموزش، اشتغال پایدار و ارتقای مهارت‌ها است. استان یزد با توجه به جایگاه صنعتی و تولیدی خود، نیازمند نیروی کاری ماهر و توانمند است.
وی ادامه داد: فاصله میان آموزش‌های آکادمیک و نیازهای بازار کار، یکی از چالش‌های مهم حوزه اشتغال است و متأسفانه با وجود جمع بالای فارغ‌التحصیلان، به‌ویژه در میان زنان، شاهد ضعف جدی در حوزه مهارت هستیم.
شیخی تصریح کرد: برای رفع فقر مهارتی، برنامه‌ریزی هدفمند باید در دستور کار همه نهادها قرار گیرد. تحقق «یزد پایدار» بدون رسیدن به «یزد ماهر» و پرورش نیروی انسانی کارآمد ممکن نیست.
وی بیان کرد: بالغ بر 50 برنامه فرهنگی، اجتماعی، ورزشی و تخصصی برای هفته کارگر در نظر گرفته شده که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به المپیاد ورزشی کارگران، گلباران مزار شهدای کارگر، افتتاح پروژه‌های کارگری و نشست‌های تخصصی با حضور کارگران، کارفرمایان و مسئولان دولتی اشاره کرد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان گفت: جمعیت استان یزد بیش از یک میلیون و 300 هزار نفر است که از این میان حدود 409 هزار و 700 نفر جزو جمعیت فعال به شمار می‌روند.
شیخی اظهار داشت: آمارها نشان می‌دهد استان یزد در پایان سال 1402، دارای 308 هزار و 914 نفر شاغل و 28 هزار و 786 نفر بیکار است. نرخ بیکاری استان 4.3 درصد برآورد شده که بعد از تهران، پایین‌ترین نرخ در کشور است.
وی افزود: 46.7 درصد از شاغلان استان در بخش صنعت، 45.8 درصد در بخش خدمات و 7.5 درصد در بخش کشاورزی فعال هستند. همچنین از مجموع بیمه‌شدگان تأمین اجتماعی، 57 درصد بومی و 43 درصد غیربومی هستند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اضافه کرد: از میان بیمه‌شدگان استان، 5439 نفر در بخش کشاورزی، 48 هزار و 577 نفر در معادن، 92 هزار و 770 نفر در صنعت، بیش از 3600 نفر در ساختمان و 113 هزار و 531 نفر در بخش خدمات مشغول به کار هستند.
شیخی گفت: براساس آخرین آمار سال 1402، 134 هزار تبعه خارجی در یزد ساکن هستند و این استان پس از قم و سمنان، بالاترین نسبت اتباع خارجی نسبت به جمعیت را دارد. سال گذشته، بیش از 32 هزار پروانه کار برای اتباع خارجی صادر و تمدید شده است.
وی یادآور شد: طی بازرسی‌های انجام‌شده در سال گذشته، 1266 تبعه خارجی غیرمجاز و 617 کارفرمای متخلف شناسایی شدند. همچنین مجوز اشتغال برای اتباع در 56 رسته شغلی بر اساس قوانین موجود صادر شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان در پایان خاطرنشان کرد: یزد از 248 شهر کشور نیرو جذب می‌کند، اما بخشی از فرصت‌های شغلی استان به دلیل نبود تطابق با تحصیلات و انتظارات جوانان یزدی، بدون متقاضی باقی مانده است. انسجام میان دستگاه‌های متولی، شرط اساسی برای عبور از مشکلات اشتغال استان و حرکت در مسیر سند آمایش سرزمین است.
انتهای پیام/781/

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/714869/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تلاش ناسا برای ارسال اولین محموله‌های سرنشین‌دار به مریخ

پایان لیگ بین‌المللی اسکی آلپاین با معرفی نفرات برتر

دلیل خروج ناگهانی بازیکن منچستریونایتد از اولدترافورد

دوپلانتیس راز موفقیتش در پرش با نیزه را فاش کرد

وقوع زمین لرزه نسبتا شدید در اردکان

زلزله‌های پیاپی 3 و 4.2 ریشتری اردکان فارس را لرزاند

زلزله به بعضی از منازل شهر اردکان و روستای ممبلو سپیدان خسارت جزئی زد

جشنواره ستارگان قرآنی در یزد

اعزام 2 تیم امداد و نجات به محل وقوع زمین‌لرزه در سپیدان

زلزله 4.2 ریشتری این شهرستان را لرزاند

اردکان لرزید

زلزله شدید در فارس

زلزله‌ای 4 ریشتری اردکان را لرزاند/ اعزام 2 تیم ارزیاب هلال احمر به منطقه زلزله زده

معرفی سابریست‌های برتر رقابت‌های شمشیربازی قهرمانی کشور بانوان

بیش از 7 هزار سند املاک دولت در یزد تک برگی شد

ورود وزارت ورزش به حواشی اخیر شمشیربازی؛ تاکید وزیر بر جوانگرایی

دیدار پسندیده با مسئولان جهانی در اجلاس سنت پترزبورگ

تماشای آیین‌های قدیمی در زورخانه‌های تاریخی

مراسم تجلیل از خانواده‌های شهدای شاخص ورزشکار برگزار شد

هدفگذاری انجمن ورزش‌های رزمی کارگری خوزستان برای استعدادیابی از خانواده‌ها

راهکارهای مؤثر برای کاهش چربی‌های زیر پوستی

فرزندپروری ورزش مغز است

واکنش وزیر ورزش به حواشی شمشیربازی

وزیر ورزش و جوانان عراق به تهران سفر می‌کند | اخبار ورزشی

پاداش نقدی فدراسیون بسکتبال به تیم ملی بانوان

استان‌ها با کمبود سرانه ورزشی روبه‌رو هستند

مدیرعامل فرابورس: اتفاقات سال 99 بورس تکرار نخواهد شد

ناترازی برق تابستان امسال بین 10 هزار تا 24 هزار مگاوات

ثبت‌نام وام شهریه دانشجویی از امروز آغاز شد

پرداخت وام 50 میلیون تومانی با کارت یارانه تکذیب شد

یزد، شهر جهانی زیورآلات سنتی شد

دیدگاه جالب از بین رفتن بخشی از ما و خاطرات ما با رفتن هر کدام از عزیزانمان

سی‌ودومین ماموریت باری «دراگون» به ایستگاه فضایی بین‌المللی پرتاب شد

برچسب پزشکی سلامت ریه را مشخص می‌کند

جرقه خلاقیت انسان از چه زمانی آغاز می‌شود؟

فن‌دایک: همه در لیورپول از آینده آرنولد بی‌خبر هستند

زلزله 4.2 ریشتری اردکان فارس را لرزاند

این رای عجیب، غیرمنصفانه و احساسی بود

بررسی حواشی شمشیربازی در وزارت ورزش و جوانان  با حضور دنیامالی

رئیس سازمان اداری و استخدامی: تغییر ساعات ادارات حتمی است

همایش استعدادسنجی و حوزه علمیه در یزد

چمن ورزشگاه شهید نصیری از کارآیی افتاده است

بنیاد شهید و امور ایثارگران در کمیته مربوط به حقوق افراد دارای معلولیت و جانبازان همکاری خوبی با بهزیستی کشور دارد

داستان ضرب المثل " بالاتر از سیاهی رنگی نیست"

شاعرانه/ گفت سوی تو به قاصد بفرستم خبری

فناوری رآکتور هسته‌ای چین از آمریکا جلو زد

هوش مصنوعی در خدمت علم دندانپزشکی

درمان بیماری «کووید مزمن» کشف شد

تشخیص سلول‌های سرطانی و سالم از طریق تحلیل حرکت آنها

دیدار پاپ فرانسیس، رهبر فقید کاتولیک‌های جهان با ستاره‌های فوتبال