خبر یزد

آخرين مطالب

رد ادعای عرضه قطره‌چکانی برنج وارداتی اقتصادي

رد ادعای عرضه قطره‌چکانی برنج وارداتی
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ایسنا / دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران با اشاره به دپوی 200 هزار تن برنج در گمرکات کشور، به دلیل معوقات ارزی و انقضای ثبت سفارش، خواستار تسریع در تخصیص و تامین ارز و تمدید ثبت سفارش شد. وی ضمن رد ادعای عرضه قطره‌چکانی برنج توسط واردکنندگان، از سیاست ارز ترجیحی انتقاد کرد و حذف آن را راهکاری مؤثر برای بهبود وضعیت بازار دانست.
به گزارش ایسنا، برنج از جمله کالای اساسی است که چالش‌های بسیار زیادی را متحمل شده و طی ماه‌های اخیر افزایش قیمت چشم‌گیری را تجربه کرده است. طی روزهای گذشته، خبری منتشر شد مبنی بر اینکه با گذشت 5 ماه از لغو ممنوعیت‌ واردات برنج نخستین کشتی حامل برنج در سال 1404 در بندر امام (ره) پهلو گرفت، ‌اقدامی که برخی معتقدند می‌تواند قیمت برنج ایرانی را تا حدودی کاهشی کند. محموله این کشتی با 27 هزار و 500 تن برنج به سفارش شرکت بازرگانی دولتی ایران و به منظور تأمین نیاز بازار داخلی و تنظیم بازار، خریداری و از طریق بندر امام (ره) وارد کشور شده است که درباره این موضوع و تاثیرات آن به بازار برنج به گفت‌وگو با دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران پرداختیم.
مجیدرضا خاکی - دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران - در گفت‌وگو با ایسنا، درباره آخرین وضعیت برنج‌های وارداتی اظهار کرد: برنج 27 هزار تنی که اخیراً خبر وصول آن منتشر شده، مربوط به واردات شرکت بازرگانی دولتی است و تنها به میزان محدودی می‌تواند نیاز بازار را پاسخگو باشد. در حالی که مسئله اصلی، دپوی حدود 200 هزار تن برنج در گمرکات کشور است. این محموله‌ها یا به دلیل منع ریلیز در انتظار ترخیص مانده‌اند یا به دلیل انقضای ثبت سفارش امکان ترخیص ندارند.
بازار
وی درباره مشکل ریلیز توضیح داد: در این فرایند، فروشنده خارجی باید اجازه ترخیص محموله را صادر کند، اما به علت مطالبات ارزی معوق از واردکنندگان ایرانی، اجازه ترخیص داده نمی‌شود و این مسأله موجب انباشت قابل توجهی از برنج در پشت مرزها و داخل گمرکات شده است. برای رفع این چالش‌ها، تسریع در هر دو فرآیند تخصیص و تامین ارز و همچنین تمدید ثبت سفارش‌ها امری ضروری است.
خاکی تأکید کرد: با ورود این 200 هزار تن برنج به داخل کشور، شاهد تأثیر ملموس و مثبتی بر بازار خواهیم بود و در نتیجه می‌توان به بازگشت آرامش به بازار امیدوار بود.
پاسخ به اتهام عرضه قطره‌چکانی
دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران در واکنش به اظهارات یک مقام صنفی به ایسنا که مدعی شده بود واردکنندگان برنج را به صورت قطره‌چکانی و دو فاکتوره در بازار عرضه می‌کنند، گفت: چندین نکته در این زمینه وجود دارد. نخست اینکه شرکت‌های عضو انجمن طی 20 روز پایانی اسفند و 15 روز ابتدایی فروردین حدود 50 هزار تن برنج در بازار توزیع کرده‌اند که به هیچ وجه نمی‌توان این میزان را عرضه قطره‌چکانی نامید.
وی افزود: زمانی که بازار دچار آشفتگی می‌شود، وقوع تخلفات طبیعی است. این ناهماهنگی‌ها ناشی از برآورد اشتباه تولید داخلی و محدودیت‌های واردات است که در نهایت به نوسانات شدید قیمتی منجر شده است. اما متهم کردن واردکنندگانی که تحت نظارت نهادهای بازرسی به عرضه کالا مشغولند، به دور از انصاف است.
خاکی ادامه داد: تخلفی هم اگر باشد عمدتاً در حلقه‌های بعدی زنجیره تامین رخ می‌دهد و چه بسا احتمال تخلف در این بخش‌ها بیشتر باشد.
ارز ترجیحی؛ چالشی فراتر از تسهیل واردات
دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران با اشاره به مشکلات ارز ترجیحی 28 هزار و 500 تومانی گفت: ما به عنوان تنها تشکل تخصصی و رسمی این حوزه بارها از رئیس‌جمهور تا معاونان وزارتخانه‌ها درخواست کرده‌ایم که ارز ترجیحی برای واردات برنج حذف شود، چرا که به جای تسهیل، به مانعی جدی تبدیل شده است.
وی توضیح داد: محموله‌هایی که از مهرماه سال گذشته وارد شده‌اند، هنوز موفق به دریافت ارز ترجیحی خود نشده‌اند. حتی پس از تخصیص ارز نیز فرایند دریافت آن توسط واردکنندگان دو تا سه ماه به طول می‌انجامد. این رویه، نه تنها کارآمد نیست بلکه بر مشکلات بازار دامن زده است.
خاکی در پایان خاطرنشان کرد: رفع چالش‌های ارزی، تمدید ثبت سفارشات معوق و حذف ارز ترجیحی می‌تواند به بهبود وضعیت بازار برنج کمک کند و التهابات موجود را کاهش دهد.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/717307/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

محققان روی بدن خرس‌های آبی خالکوبی کردند

به زودی زیستگاه فضانوردان در مدار ماه آماده می‌شود

راموس در آستانه ناکامی بزرگ در مکزیک

در انتظار تست DNA برای تشخیص هویت قهرمان قایقرانی ایران

صعود بانوان تنیس ساحلی ایران به فینال مسابقات بین‌المللی

پاتوق دخترانه ریحان در شهرستان‌های یزد ایجاد می‌شود

قبل از شروع فصل تابستان حتما یک بار به کویر بروید

اعزام گروه عملیاتی آتش‌نشانی یزد به بندرعباس

نشست مشورتی هیات اندیشه ورز ورزش و جوانان مازندران برگزار شد

نکاتی در مورد آب چغندر

هدف باشگاه اِی مُد خلق آرامش است | افرا ورزش

بازگشت بورس به روند صعودی

مقام صنعت سیمان: اگر گازمان را قطع کنند، مازوت می‌سوزانیم!

توسط وزیر علوم تشریح شد: آسیب‌شناسی و نقد بانکداری بدون ربا در افتتاحیه اولین همایش حقوق بانکی

توسعه ارائه خدمات رفاهی و درمانی در مجتمع ایثار گلستان

شعرخوانی زیبا از باران نیکراه

چین از فضاپیمای باری خود رونمایی کرد

آرزوی ستاره لیورپول: کاش آرنولد هم بماند!

پیاتزا با تیمش از روی حریف رد شد!

ابراز همدردی جامعه تنیس با مردم شریف بندرعباس در حاشیه مسابقات بین‌المللی

شکست تیم ملی بیس‌بال بانوان ایران برابر مالزی

پایان قطعی آنچلوتی در مادرید؛ رئال در دو راهی آلونسو یا کلوپ

زمان و مکان جشن قهرمانی تراکتور مشخص شد

راه اندازی چهارمین پاتوق دختران ریحان در یزد

بازگردان مشکوک یک فرد و احتمال تغییر دبیر مجمع فدراسیون موتورسواری!

توسعه مجموعه‌های ورزشی پایتخت در سال 1404

برگزاری مسابقات کیک بوکسینگ قهرمانی در چهارمحال و بختیاری

توجه به ورزش از اولویت ها است

سرمربی تیم ملی ترامپولین بانوان: اعزام به مسابقات بین‌المللی، دیگر آرزو نیست

کاهش فشار خون با مصرف آب چغندر

برق گران شد

آیت‌اله سید مصطفی محقق داماد در اولین همایش ملی حقوق بانکی: شعار «سرمایه‌گذاری برای تولید» می‌تواند نقطه عطف اقتصاد کشور باشد

دبیرکل اولین همایش ملی حقوق بانکی تشریح کرد: تحول حقوق بانکی، از نظریه تا اجرا در نظام اقتصادی کشور

روایت‌هایی از سفر به بی‌نهایت در طول تاریخ

دکلمه‌ای شیرین از «خسرو شکیبایی»

استفاده از مدل‌های هوشمند برای شناسایی ریسک گزندگی عقرب‌

سحابی و خوشه ستاره‌ای در قاب تلسکوپ هابل

فرشید طالبی: تراکتور به حق در این جایگاه ایستاده است

مخالفت اراکی‌ها با پیشنهاد پرسپولیس

صحبت‌های فرشید طالبی درباره گرفتن حق از طریق مصاحبه‌های جنجالی

حسینی و رضائیان در جمع برترین‌های لیگ نخبگان آسیا

شمارش معکوس برای نبرد ستارگان کشتی

آیت الله اعرافی: استان یزد به نماد سرمایه گذاری تبدیل شود

مدیرعامل مس رفسنجان مشغول کار است!

جلسه وزیر ورزش با مدیران عامل باشگاه‌های لیگ برتری

وضعیت مجموعه ورزشی علی دایی فاجعه‌بار است

بازگردان مشکوک یک فرد و احتمال تغییر دبیر مجمع فدراسیون موتورسواری! – آفتاب نو | اخبار ورزشی

چالش جدید سهامداران

مسئولیت نگهداری کالا در گمرک با چه کسی است؟

"رئیسی عزیز" دوباره در کتابفروشی‌ها