خبر یزد
طرز تهیه خورش حبشی جنوبی خوشمزه و سنتی
دوشنبه 9 مهر 1403 - 02:02:52
خبر یزد - به گزارش پارسیه پلاس، یکی از اصیل ترین خورشت های سنتی ایرانی می باشد که از زمان صفویه در ایران تهیه می شده و به دلیل رنگ تیره آن به حبشی معروف شده است. این غذای خوشمزه بیشتر در جنوب کشور رایج است و طعم فوق العاد خوبی دارد ترکیب رب انار و انواع مغزها و شیره انگور این خورشت خوشمزه را تشکیل داده است. اما در دوران صفویه به خورش قلیه می گفتندکه به معنی سرخ شده می باشد.
خورشت حبشی طعم ترشی و شیرین دارد که می توانید به راحتی با ذائقه خود هماهنگ کنید.
مواد لازم لپه 1/2 پیمانه
گوشت خورشتی 500 گرم
پیاز 1 عدد
کره 50 گرم
رب انار ترش 1/3 پیمانه
آلو سیاه 5 عدد
قیسی 4 عدد
بادام له شده 1 پیمانه
شیره انگور 3 ق غذا خوری
کشمش سبز 1/3 پیمانه
سیر داغ، پیاز داغ، نعنا داغ به مقدار لازم
زعفران به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه به مقدار لازم
مرحله اول: آماده سازی ابتدا لپه را خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود. بادام ها را بلانچ کنید. بدین صورت که داخل آب در حال جوش ریخته و بعد از 3 دقیقه داخل آب سرد بریزید و پوست بادام را جدا کنید. بادام ها را خشک کنید و داخل غذاساز یا آسیاب ریخته و خوب له و پوره کنید. لپه را داخل قابلمه ریخته و نیم پز کنید.
2مرحله دوم: تفت دادن گوشت و پیاز در ادامه پیاز را پوست بگیرید و داخل قابلمه به همراه کمی کره و روغن خوب تفت دهید تا سبک شود. پیاز را از روغن خارج کنید و جدا بگذارید. گوشت را به همراه کمی فلفل سیاه داخل قابلمه تفت دهید تا خوب سرخ و تغییر رنگ دهد و بعد لپه را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید.
3مرحله سوم: پخت گوشت حالا مقداری از پیاز داغ تهیه شده را به همراه شیره انگور و رب انار به مواد گوشتی اضافه کنید و کمی تفت دهید. حالا چند لیوان آبجوش رو مواد ریخته و حرارت را بالا ببرید تا به حوش بیفتد. اجازه دهید تا برای 1 الی 2 ساعت گوشت پخته و نرم شود.
4مرحله چهارم: افزودن آلو و بادام در ادامه بادام له شده را به همراه آلو خورشتی و قیسی که از قبل خیس کردید به خورشت حبشی اضافه کنید و بعد کشمش پاک شده و کمی زعفران دم کرده غلیظ را به مواد اضافه کنید. حرارت را کم کنید و برای 1 ساعت بگذارید تا خورش جا افتاده شود. در انتها باید آب خورش کاملا کشیده شود. نمک خورش را اندازه کنید و داخل کاسه سرو ریخته و با سیر داغ و پیاز داغ باقی مانده و نعنا داغ تهیه شده تزئین کنید.

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/674055/طرز-تهیه-خورش-حبشی-جنوبی-خوشمزه-و-سنتی
بستن   چاپ