خبر یزد
طلایه‌داران گردشگری ایران تفاهم‌نامه مبادله کردند
پنجشنبه 12 مهر 1403 - 14:02:23
خبر یزد - شهردار شیراز در این آیین ضمن تسلیت شهادت سیدالشهدای مقاومت گفت: عمر پر برکت سیدحسن نصرالله اگر به شهادت منتهی نمی‌شد، ظلمی در حق ایشان بود.
محمدحسن اسدی با تصریح بر این نکته که مقاومت پر توان‌تر از گذشته ادامه خواهد یافت، اقدام غرورآفرین سپاه پاسداران در عملیات وعده صادق 2 را نیز تبریک گفت.
او در بخش دیگری از سخنانش عنوان کرد: مقرر شده بود امروز پنج‌شنبه 12 مهرماه سومین همایش بین‌المللی توسعه سرمایه گذاری در شیراز برگزار شود، اما به دلیل لغو پرواز‌ها این همایش به آینده‌ای نزدیک موکول شد.
شهردار شیراز ادامه داد: قرار بود بیش از 5 سفیر و چندین سرمایه گذار خارجی در این همایش شرکت کنند.
اسدی همچنین با بیان اینکه امروز شاهد انعقاد قرارداد طلایه‌داران گردشگری در سطح شهر‌های اصفهان، یزد و شیراز خواهیم بود، گفت: این تفاهم‌نامه اخیرا بین معاونین فرهنگی شهرداران این سه شهر مبادله شده بود و امروز در سطح شهرداران این شهر‌های تاریخی به امضا می‌رسد.
او اضافه کرد: مفاد این تفاهم‌نامه برای یک بازه زمانی 4 ساله پیش‌بینی شده است.
شهردار شیراز همچنین با تاکید بر اینکه امروز صنعت گردشگری پس از نفت و خودرو، ارزآورترین و پردرآمدترین صنعت محسوب می‌شود، عنوان کرد: اگرچه در همه ایران این ظرفیت وجود دارد، اما در این سه شهر تاریخی، گردشگری چندین برابر است.
اسدی با تصریح بر این موضوع که جریان سازی و تاثیر توفیقات گردشگری می‌تواند شامل همه کشور شود، افزود: وجوهات مشترکی بین این سه شهر تاریخی وجود دارد که می‌توان نتایج خوبی از آنها گرفت.
او خاطرنشان کرد: شیراز هم قطب گردشگری هم پزشکی و هم دانشگاهی است که در کنار یزد و اصفهان می‌تواند اقدمات فزاینده‌ای در عرصه گردشگری ایجاد کند.
شهردار شیراز با بیان اینکه امروز سرمایه گذاری‌های خوب زیرساختی در سه شهر انجام شده است، افزود: به عنوان مثال؛ پروژه‌های زیرساختی مختلفی در شیراز از جمله بزرگترین پارک آبی و اکواریوم کشور آغاز شده است. تله کابین در دست اقدام است و عملیات اجرایی پروژه زندیه شروع شده است و امروز در گرداگرد بازافرینی این پروژه به عنوان یکی از مهمترین طرح‌های بازآفرینی کشور هستیم.
اسدی با تاکید بر اینکه باید دنبال تدوین طرح کلی مثلث گردشگری ایران باشیم؛ برپایی نمایشگاه‌های گردشگری، هفته گردشگری به میزبانی هر سه شهر به صورت دوره‌ای، تبلیغات گسترده، خدمات بین راهی و تقویت راه‌های هوایی و ریلی و جاده‌ای را از مفاد این تفاهم نامه برشمرذ. 
او خاطرنشان کرد: مثلث گردشگری در برخی شهر‌های جهان نیز شکل گرفته و زیرساخت‌های حمل و نقلی و خدماتی ان‌ها کاملا مشهود است.
سید ابراهیم حسینی، رئیس شورای اسلامی شهر شیراز نیز در این آیین گفت: گفتگو، هم‌اندیشی و همدلی رمز موفقیت همه کار‌ها هست و ما معتقدیم یک مجموعه همدل برای اجرای این تفاهم‌نامه جمع شده‌اند.
او اضافه کرد: شیراز تعداد زیادی اماکن تاریخی و مذهبی و فرهنگی را در خود جای داده و از مهمترین شهر‌ها در خاورمیانه و جهان محسوب می‌شود، به گونه‌ای که برخی بنا‌های ان همانند یک کتاب پر و رمز و راز است.
حسینی با بیان اینکه شیراز شهری برای زندگی با مردم خوب و شریف است، گفت: دو نعمت بزرگ در صدر نعمات این شهر وجود دارد و آن هم برخورداری از دو استان همجوار است که مشترکات فرهنگی، اقتصادی، جغرافیایی، دینی و هنری زیادی با ان‌ها دارد.
او افزود: تلاش می‌کنیم شهرمان شیراز بدرخشد و رشد و پیشرفت اساسی داشته باشد و در تراز واقعی خود قرار گیرد.
رئیس شورای شهر شیراز همچنین از امادگی مدیریت شهری برای اجرای گام اساسی این تفاهم‌نامه خبر داد و گفت: ما یک سند مصوب داریم که 72 رویکرد را پیش روی توسعه شیراز قرار داده که 8 مورد آن مربوط به گردشگری است.
حسینی در خاتمه سخنانش پیشنهاد داد که هیات اندیشه ورز برای اجرای این تفاهم‌نامه شکل بگیرد، از توانمندی بخش خصوصی برای ارتقای گردشگری بهره گرفته شود و همچنین یک بانک اطلاعاتی از توانمندی‌ها و قوانین ایجاد شود.
تفاهم‌نامه طلایه‌داران گردشگری، آغاز یک راه بزرگ در توسعه گردشگری است
علی قاسم‌زاده، شهردار اصفهان نیز اظهارداشت: امضای این تفاهم‌نامه آغاز یک راه بزرگ در توسعه گردشگری ایران خواهد بود.
او با بیان اینکه شخصیت‌های بازر شهری موجب اشتراکات بیشتر این سه شهر تاریخی شده است، گفت: اصفهان شهری چند وجهی با هویت تاریخی است.
شهردار اصفهان با اشاره به این موضوع که مظاهر تمدنی بسیاری در اصفهان به یادگار مانده است، افزود: اصفهان یکی از شهر‌هایی است که در حوزه‌های هنری نیز صاحب سبک است و 450 اثر صنایع دستی ثبت شده دارد که 250 اثر آن هم‌اینک در اصفهان تولید می‌شود.
قاسم‌زاده با اشاره به وجود 5 هزار هکتار فضای سبز در این شهر، گفت: زیباترین رودخانه ارام منطقه در اصفهان نیز وجود دارد.
او با بیان اینکه هویت صنعتی اصفهان نیز بر کسی پوشیده نیست و این شهر را در زمره صنعتی‌ترین شهر‌های ایران قرار داده است، ابراز امیدواری کرد که اصفهان به عنوان یک ضلع از این مثلث طلایی، نقش‌افرینی و از ارزش افزوده ناشی از هم‌گرایی تجربه موفقی در سطح ملی و بین‌المللی برای هر سه شهر رقم بزند.
شهردار یزد در این مراسم خاطرنشان کرد: مفتخرم از شهر داررالعباده یزد، شهر قنات و قنود و قناعت و شهر میراث جهانی ایران در این جلسه شرکت کنم.
ابوالقاسم محی‌الدینی در خصوص کلانشهر شیراز هم گفت: کمتر حوزه و شهری می‌توان یافت که هم صنعت و فرهنگ دارد و هم با زندگی عموم انسان‌ها عجین باشد.
او با بیان اینکه در عصر حاضر تمام انسان‌های روی زمین را می‌توان به گردشگر بالفعل طبقه بندی کرد، افزود: 
شهر‌ها در کنار کارکردها، محور گردشگری نیز هستند و هر اتفاقی که در این حوزه رخ می‌دهد از طریق کارگزاران و یا با محوریت شهرداری‌ها را انجام می‌شود.
شهردار یزد با بیان اینکه اقدامات مدیریت شهری با گردشگری تلاقی پیدا کرده است، عنوان کرد: این موضوع برای شهر‌های تاریخی کشور که نگین انگشتری گردشگری کشور نیز محسوب می‌شوند، دو چندان است.
محی‌الدینی با بیان اینکه سه شهر شیراز، اصفهان و یزد ویترین شهر‌های تاریخی ایران هستند، خاطرنشان کرد: این تفاهم نامه را چرخه همیاری و یک اکوسیستم همه جانبه می‌دانم.
عزیزالله سیفی رئیس شورای اسلامی شهر یزد نیز بیان کرد: شهر تاریخی یزد در قلب مرکزی جمهوری اسلامی ایران قرار گرفته و به نخستین شهر خشت خام دنیا معروف است.
او ادامه داد: همچینن یزد به عنوان دومین شهر تاریخی دنیا نیز لقب گرفته و در سال 96 ثبت جهانی این شهر انجام شد.
رئیس شورای اسلامی شهر یزد با بیان اینکه این شهر 742 هکتار بافت ثبت شده ملی دارد، گفت: 200 هکتار از این بافت در سال 96 به ثبت یونسکو رسیده است.
سیفی یادآور شد: شهر تاریخی یزد در سال 2024 به عنوان پایتخت مجمع گفتگو‌های کشور‌های آسیایی انتخاب شده و در این راستا در آبانماه امسال نشستی با 35 نفر از وزاری این کشور‌ها برگزار خواهد شد.
در انتهای این مراسم تفاهم‌نامه مثلث گردشگری بین شهرداران شیراز، اصفهان و یزد مبادله شد.

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/674796/طلایه‌داران-گردشگری-ایران-تفاهم‌نامه-مبادله-کردند
بستن   چاپ