یک آش یزدی برای تمام فصول | میان وعده ای برای درمان سرماخوردگی + دستور پخت
سه شنبه 15 آبان 1403 - 12:11:19
|
|
خبر یزد - به گزارش همشهری آنلاین، شولی یزدی معروفترین آش یزدی است که در عموم مهمانیهای مردم یزد پخته و مصرف و اغلب عصرها به عنوان میان وعده استفاده میشود. این آش که سال 1398 ثبت ملی شد، خواص درمانی بسیاری دارد و مردم یزد در فصول مختلف و برای درمان بیماریهای مختلف از آن بهره میبرند. این آش در تابستانهای گرم و خشک یزد با شلغم و مقداری نخود سالم یا نیم کوب و در زمستان با برگ چغندر به جای اسفناج و گاهی کدو زرد تهیه میشود. اگرچه تاریخچه تولید شولی یزدی بسیار کهن است ولی تاریخ مدونی برای تولید آن وجود ندارد و تنها می توان برای حداقل تاریخ 500 ساله برای این آن در نظر گرفت. مواد لازم در این آش چغندر یا لبو و سرکه یا رب انار و سبزیجاتی مانند اسفناج، شوید به همراه عدس استفاده میشود. طرز تهیه برای تهیه شولی یزدی، ابتدا چغندر را پوست میگیرند، سپس آن را به صورت خلالی برش و با مقداری آب روی حرارت شعله قرار میدهند تا نیمپز شود. بعد از اینکه چغندر بهطور کامل نیمپز شد سپس عدس و سبزی خرده شده را به آن اضافه و صبر میکنند تا کاملاً پخته شود. سپس پیاز را سرخ و نعناع و زرچوبه به آن اضافه میکنند، حدود پنج لیوان آب را به آرد اضافه و سپس با قاشق، کاملاً آنها را با هم مخلوط میکنند. هنگامی که سبزی و عدس کاملاً پخته شد نصف پیاز داغمان را اضافه میکنند و میگذارند چند قل بخورد. سپس حدود 4 لیوان آب جوش به آش اضافه و آرد مخلوط شده با آب را به آرامی به آش اضافه میکنند وبهطور همزمان هم میزنند تا آرد به صورت گلوله درنیاید. بعد از اینکه نمک و فلفل را به اندازه گفته شده به آش اضافه شد، به آن نعناع داغ و بقیه پیاز داغ همراه با سرکه و در آخر کمی شکر به آن اضافه میکنند. کد خبر 897083 برچسبها استان یزد خبر مهم آشپزی - دستور پخت
http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/679022/یک-آش-یزدی-برای-تمام-فصول-|-میان-وعده-ای-برای-درمان-سرماخوردگی---دستور-پخت
|