طرز تهیه حلوا ارده خانگی بدون شکر
چهارشنبه 30 آبان 1403 - 13:10:27
|
|
خبر یزد - به گزارش پارسینه به نقل از فرارو؛ حلوا ارده یک خوراکی خوشمزه است که معمولا همراه با نان در وعده صبحانه سرو میشود. حلوا ارده به دلیل داشتن ارده سرشار از کلسیم، آهن، فسفر، مس، روی، تیامین، اسیدهای آمینه و پروتئین است که از ترکیب ارده، شکر، شیر خشک و... تهیه میشود و شبیه یک خمیر نرم است. حلوا ارده سنتی در ایران مخصوص شهر اردکان است که تولید آن در این شهر قدمت طولانی دارد. در تاریخ آمده است که اولین بار شیخ بهایی حلوا ارده را برای مصرف سربازان جنگنجو تهیه کرد. این خوراکی خوشمزه و مقوی به صورت بستهبندی و آماده در فروشگاههای مواد غذایی موجود است؛ ولی معمولا به دلیل داشتن قند زیاد مصرف آن برای سالمندان، افرادی که به دیابت مبتلا هستند و افرادی که رژیم غذایی دارند مناسب نیست. ما در این مطلب میخواهیم نوعی حلوا ارده بدون شکر و رژیمی را به شما آموزش بدهیم که طرز تهیه بسیار آسانی دارد و با خیال راحت و بدون دغدغه میتوانید این حلوای خوشمزه را میل کنید، پس در ادامه این مطلب با آموزش حلوا ارده بدون شکر همراه ما باشید. مواد لازم آرد نخودچی: 70 گرم (4 قاشق غذاخوری) عسل: 60 گرم (3 قاشق غذاخوری) ارده: 60 گرم (6 قاشق غذاخوری) پودر هل: یک چهارم قاشق مرباخوری خلال پسته: به میزان لازم طرز تهیه حلوا اردهی خانگی برای درست کردن این حلوا ارده خوشمزه و رژمی ابتدا آرد نخودچی را داخل یک ماهی تابه مناسب بریزید و روی حرارت کم اجاق گاز قرار بدهید و مدام هم بزنید و تفت بدهید تا بوی خامی آرد از بین ببرد. توجه داشته باشید که آرد نخود خیلی زود میسوزد، پس بیشتر از 10 دقیقه آرد نخود را تفت ندهید و حرارت اجاق گاز هم نباید زیاد باشد. حالا آرد نخودچی تفت داده را داخل یک کاسه مناسب بریزید تا داغیاش را از دست بدهد. وقتی آرد ولرم شد، عسل، ارده و پودر هل را اضافه کنید و مواد را خوب با قاشق هم بزنید تا با هم مخلوط شوند. کف یک قالب مستطیل یا دایره پلاستیک پهن کنید و روی سطح آن خلال پسته بپاشید. حالا حلوا را داخل قالب بریزید و با دست خوب حلوا فشار بدهید و سطحش را صاف کنید. بعد بقیه پلاستیک را روی حلوا بکشید و قالب را به مدت دو تا سه ساعت داخل یخچال بگذارید تا حلوا ببندد. بعد از این مدت زمان، حلوا را از قالب خارج کنید و برش بزنید. نوش جان. نکته مهم ارده نوعی خوراکی بسیار مقوی و پرخاصیت است که از دانههای کنجد تفت داده شده یا کوبیده شده تهیه میشود و طبع بسیار گرم و تری دارد. از آنجا که ارده سرشار از اسیدهای چرب اشباع نشده است، نباید در معرض گرما و نور مستقیم آفتاب قرار بگیرد؛ زیرا در این صورت چربیهای مفید موجود در آن از بین میرود و مصرف آن دیگر خاصیتی نخواهد داشت؛ بنابراین بهتر است ارده را در جایی خشک و خنک و دور از نور خورشید و گرما نگهداری کنید.
http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/684256/طرز-تهیه-حلوا-ارده-خانگی-بدون-شکر
|