خبر یزد
◄ شایع‌ ترین عوامل در سوانح جاده‌ ای استان یزد اعلام شد
سه شنبه 6 آذر 1403 - 13:44:56
خبر یزد - تین نیوز |
مدیرکل راهداری و حمل ونقل جاده ای استان یزد با بیان اینکه خواب آلودگی و حواس پرتی عوامل اصلی سوانح رانندگی در راه های استان است، گفت: وظیفه ارتقای ایمنی تردد تنها بر عهده مجموعه راهداری نیست؛ بلکه اکثر دستگاه های اجرایی و فرهنگی در این زمینه وظیفه ای را بر عهده دارند.
به گزارش تین نیوز به نقل از روابط عمومی اداره کل راهداری و حمل ونقل جاده ای استان یزد، محمد رستگاری با بیان اینکه در 7 ماهه نخست سال جاری تعداد 169 نفر (38 نفر مربوط به حادثه اتوبوس ها) در محورهای مواصلاتی استان جان باختند، اظهار کرد: این آمار رشد 28 درصدی را نسبت به وضعیت مشابه سال گذشته نشان می دهد که باید در جهت کاهش آن، اقدامات اساسی صورت گیرد.
مدیرکل راهداری و حمل ونقل جاده ای استان یزد، افزود: خستگی، خواب آلودگی، حواس پرتی و عدم رعایت سرعت مطمئنه از جمله مهم ترین عوامل شکل گیری و تشدید حوادث جاده ای به ویژه واژگونی خودروها است که کاهش تعداد و شدت این حوادث از طریق آموزش و آگاهی بخشی به کاربران راه محقق خواهد شد.
وی با بیان اینکه محورهای یزد – کرمان، اردکان – نائین، یزد – شیراز، یزد – طبس، یزد – میبد، کنارگذر یزد، کمربندی غربی میبد و یزد – بافق – بهاباد، محورهای مستعد حادثه هستند، گفت: تأمین ایمنی در دو بخش ایمن سازی فیزیکی و تأمین زیرساخت ها و همچنین آموزش، فرهنگ سازی رفتارهای ایمن، ترویج رانندگی صحیح و انضباط اجتماعی، امکان پذیر است.
رستگاری با تأکید بر اینکه عامل انسانی مهم ترین عامل در شکل گیری سوانح جاده ای محسوب می شود، تصریح کرد: کاهش و کنترل خطاهای انسانی از طریق برگزاری دوره های آموزشی می تواند نقش بسزایی در کاهش حوادث جاده ای ایفا نماید.
وی ادامه داد: در بخش آموزش و فرهنگ سازی به منظور ایجاد احساس تعهد و پایبندی به قوانین در کاربران، تمامی مسئولیت تنها بر عهده مجموعه راهداری نیست؛ بلکه کلیه دستگاه های اجرایی از جمله، فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش وپرورش، بهداشت و درمان، بهزیستی، سازمان تبلیغات اسلامی، جمعیت هلال احمر، پلیس راهور، اداره ارتباطات و فناوری اطلاعات، صداوسیما، ائمه جمعه و جماعات، بسیج و آحاد جامعه، نقش چشمگیری دارند.
این مقام مسئول یکی از اقشار مهم و تأثیرگذار جامعه را خبرنگاران دانست و اذعان کرد: با توجه به سهم کلیدی اصحاب رسانه در اشاعه اخبار و توسعه ساختار فرهنگ عامه مردم، این قشر می توانند نقش بسزایی در آموزش رفتارهای ترافیکی، آگاه سازی عمومی و در نهایت کاهش تعداد و شدت سوانح رانندگی و حفظ جان هموطنان، ایفا نمایند.
مدیرکل راهداری و حمل ونقل جاده ای استان یزد در ادامه به بیان گزارش آماری از وضعیت حوادث جاده ای استان پرداخت و گفت: استان یزد از نظر تعداد تلفات در سال 1402 با 200 فوتی رتبه سوم کشوری و در 6 ماهه ابتدایی سال 1403 با 155 نفر فوتی رتبه 10 کشوری را دارد.
رستگاری ادامه داد: از نظر نوع حوادث نیز، واژگونی و خروج از جاده با 41 درصد، وسیله نقلیه با وسیله نقلیه با 42 درصد بیشترین سهم سوانح را به خود اختصاص داده اند. علت تامه 31 درصد از حوادث نیز عدم توانایی در کنترل وسیله نقلیه بوده و عدم توجه به جلو، عدم رعایت حق تقدم، تغییر ناگهانی و انحراف و تجاوز به چپ نیز به ترتیب29، 10، 6 و 5 درصد سهم دارند.
وی شایع ترین زمان وقوع حوادث جاده ای را از ساعت 6 الی 9 صبح، 14 الی 16 و 17 الی 19 عنوان و اضافه کرد: بیشترین سوانح نیز از نظر نوع خودرو به ترتیب مربوط به سواری، کِشنده، کامیون، وانت بار، موتور، اتوبوس و مینی بوس می باشد که غالباً در محورهای یزد – مهریز و کمربندی یزد – زارچ که روزانه به ترتیب 16 و 14 هزار مورد تردد دارند، به وقوع پیوسته است.

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/685161/◄-شایع‌-ترین-عوامل-در-سوانح-جاده‌-ای-استان-یزد-اعلام-شد
بستن   چاپ