خبر یزد
حل 5 دقیقه‌ای چالش لاینحل با تراشه کوانتومی
سه شنبه 20 آذر 1403 - 22:47:24
خبر یزد - فارس /گوگل روز دوشنبه اعلام کرد با استفاده از یک تراشه نسل جدید بر یک چالش کلیدی در محاسبات کوانتومی غلبه کرده و یک مساله محاسباتی را که رایانه‌های عادی برای حل آن به زمانی بیش از تاریخ جهان نیاز دارند، در پنج دقیقه حل کرده است.
 به نقل از رویترز، گوگل مانند دیگر غول‌های فناوری مانند مایکروسافت و آی بی ام به دنبال استفاده از محاسبات کوانتومی برای حل فوق سریع چالش های جهانی است.گوگل امیدوار است روزی رایانه‌های کوانتومی مشکلاتی غیرقابل حل را در عرصه پزشکی، شیمی و هوش مصنوعی حل کنند که پاسخ به آنها توسط رایانه‌های امروزی دور از دسترس است. نتایج منتشر شده در روز دوشنبه حاصل تولید تراشه جدیدی به نام ویلو با قدرت محاسباتی 105 کیوبیت است.
کیوبیت ها بلوک های سازنده رایانه های کوانتومی هستند. عملکرد کیوبیت‌ها سریع است، اما آنها مستعد خطا هستند، زیرا ذراتی به کوچکی یک ذره زیر اتمی می تواند با برخورد به آنها مشکل ایجاد کنند.با افزایش کیوبیت‌های هر تراشه، امکان وقوع این خطاها افزایش یافته و تراشه های کوانتومی عملکردی بهتر از یک تراشه رایانه‌ای معمولی نخواهند داشت.

بنابراین از دهه 1990، دانشمندان روی تصحیح خطای تراشه های کوانتومی متمرکز شدند.بر اساس مقاله‌ای که روز دوشنبه در نشریه نیچر منتشر شد، گوگل راهی پیدا کرده که کیوبیت‌های تراشه ویلو به هم متصل شوند تا با افزایش تعداد کیوبیت‌ها، میزان خطا کاهش یابد. این شرکت همچنین می‌گوید می‌تواند خطاها را به طور آنی تصحیح کند، که گامی کلیدی در جهت عملیاتی کردن هرچه بیشتر رایانه های کوانتومی است.
در سال 2019، آی‌بی‌ام ادعای گوگل مبنی بر اینکه تراشه کوانتومی گوگل مساله ای را که حل آن برای یک رایانه عادی ده هزار سال طول می‌کشد را به سرعت حل کرده، به چالش کشید. آی بی ام بر این باور بود که این مساله را می‌توان با استفاده از فرضیات فنی مختلف از طریق رایانه ای عادی در دو روز و نیم حل کرد.گوگل در واکنش اعلام کرد برخی از این نگرانی ها را در جدیدترین تخمین های خود در نظر گرفته است و در ایده آل ترین شرایط، یک رایانه عادی هنوز به یک میلیارد سال زمان نیاز دارد تا نتایجی مشابه با جدیدترین تراشه ساخت گوگل را به دست آورد.
آنتونی مگرنت، یکی از طراحان ارشد تراشه های گوگل در مصاحبه ای گفت: برخی از رقبای گوگل تراشه هایی با تعداد کیوبیت های بیشتر نسبت به گوگل تولید می کنند، اما گوگل روی ساخت مطمئن ترین کیوبیت ها متمرکز است.

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/687292/حل-5-دقیقه‌ای-چالش-لاینحل-با-تراشه-کوانتومی
بستن   چاپ