خبر یزد
تصویر روز ناسا؛ بارش شهابی جوزایی بر فراز جنگلی پوشیده از برف
دوشنبه 26 آذر 1403 - 20:59:14
خبر یزد - آخرین خبر / در شب‌های اخیر، شهاب‌هایی باشکوه از صورت فلکی جوزا(دوپیکر) به‌سمت زمین سرازیر شده‌اند. این پدیده خیره‌کننده که هر سال اواسط دسامبر (نیمه دوم آذر) رخ می‌دهد، به نام «بارش شهابی جوزایی» شناخته می‌شود و یکی از دیدنی‌ترین رویدادهای نجومی سال است.
در تصویر روز ناسا چه می‌بینیم؟
تصویر امروز ناسا نتیجه‌ ترکیب چندین عکس متوالی است که در ساعات اولیه صبح شنبه در جنگلی پوشیده از برف در لهستان ثبت شده‌اند. در این تصویر، رگه‌های درخشان شهاب‌ها به‌وضوح دیده می‌شوند؛ به‌طوری‌که حتی نور ماه تقریباً کامل (در گوشه بالا سمت راست تصویر) نیز نتوانسته از وضوح آنها بکاهد.
این شهاب‌ها همگی از نقطه‌ای مشخص در آسمان سرچشمه می‌گیرند که به آن «کانون بارش» می‌گویند. این کانون نزدیک ستارگان درخشان «پولوکس» و «کاستور» در مرکز تصویر قرار دارد.

بارش جوزایی چگونه شکل می‌گیرد؟
برخلاف بسیاری از بارش‌های شهابی که از ذرات باقی‌مانده از دنباله‌دارها ایجاد می‌شوند، بارش شهابی جوزایی حاصل عبور زمین از مسیر بقایای سیارکی به نام Phaethon 3200 است.
این سیارک هنگام عبور از بخش‌های داخلی منظومه شمسی، ذرات کوچکی را در مسیر خود برجای می‌گذارد. این ذرات با ورود به جو زمین، به‌دلیل اصطکاک با هوا می‌سوزند و بارش شهابی جوزایی را ایجاد می‌کنند.
این سیارک در مداری بیضی‌شکل به دور خورشید می‌چرخد. برخی پژوهشگران احتمال می‌دهند این سیارک زمانی دنباله‌دار بوده ولی اکنون بیشتر یخ‌هایش از بین رفته‌اند و فقط هسته‌ای سنگی از آن باقی مانده.
بارش شهابی جوزایی از دیدنی‌ترین بارش‌های سالانه است. این بارش به‌دلیل سرعت کم شهاب‌ها و درخشندگی بالا، موردتوجه عکاسان و علاقه‌مندان به آسمان شب است.

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/688162/تصویر-روز-ناسا؛-بارش-شهابی-جوزایی-بر-فراز-جنگلی-پوشیده-از-برف
بستن   چاپ