خبر یزد
تولید بومی آجر‌هایی خاص با نقشی کلیدی در تولید برق کشور
سه شنبه 27 آذر 1403 - 20:16:34
خبر یزد - صدا و سیما /متخصصان یک شرکت دانش بنیان آجر‌های دیرگداز محفظه احتراق توربین‌های گازی را بومی سازی کردند که دانش فنی تولید این آجر‌های سرامیکی فقط در انحصار 2 کشور در جهان بوده است.
حسین‌زاده مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان تولیدکننده آجر‌های دیرگداز در مصاحبه با خبرگزاری صداوسیما درباره تولید آجر‌های دیرگداز محفظه احتراق توربین‌های گازی نیروگاه‌های برق گفت: این آجر‌های دیرگداز خاص یک محصول راهبردی است و نقش کلیدی در نیروگاه‌های برق دارد و اگر این آجر تأمین نشود نیروگاه‌های برق کشور با مشکل مواجه می‌شوند.
 وی افزود: اکثر توربین‌های گازی نیروگاه‌های برق تولید شرکت زیمنس است باتوجه‌به تحریم‌های سال‌های گذشته سازمان توسعه برق کشور صمیم بومی‌سازی این قطعه گرفت در همین راستا ما با تحقیق و توسعه توانستیم قطعات را تولید کنیم و دانش فنی آن را در دیگر صنایع مانند صنایع فولاد و صنایع فلزات آهنی و غیرآهنی گسترش دهیم.

حسین‌زاده درباره نحوه تولید و ویژگی آجر‌های دیرگداز محفظه احتراق توربین‌های گازی نیروگاه‌های برق گفت: معمولاً آجر‌ها را در کوره تولید می‌کنند؛ اما روش ما استفاده از فناوری نانو و فناوری فوق سرمایش است که از نیتروژن مایع برای تولید این قطعات استفاده می‌کنیم.
وی ادامه داد: ویژگی اصلی این آجر خاصیت فدا شوندگی آن است که اگر به هر دلیلی این آجر از محل نصب آن کنده شود و پرتاب شود ا اولین ضربه پودر می‌شود و از خسارت‌های چند صدمیلیاردی به پره‌های توربین‌های گازی جلوگیری می‌شود. این آجر‌ها در توربین‌های گازی تا دمای 1100 درجه و در صنایع فولادی و مس تا 1650 درجه را به‌راحتی تحمل می‌کنند.
مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان ویژگی دیگر تولید دانش‌بنیان این نوع آجر عنوان کرد: علاوه بر خواص ویژه‌ای که این محصول دارد دسترسی آسان آن برای تولیدکنندگان برق است که برای دریافت چنین محصولی از خارج از کشور باید چندین سال در نوبت قرار می‌گرفتند و گاهی مجبور به استفاده از محصولات تقلبی می‌شدند که موجب خسارت‌های جبران‌ناپذیری به آنها می‌شد. از طرف دیگر این بومی‌سازی موجب سالانه 4 میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی شده است.
امامی کارشناس فروش این شرکت دانش‌بنیان درباره قیمت و وضعیت صادرات این محصول گفت: روش تولید آجر دیرگداز با فناوری فوق سرمایش تنها در انحصار دو کشور آمریکا و آلمان بود که ما به‌عنوان سومین کشور با 5 سال تحقیق و توسعه توانستیم این محصول را بومی‌سازی کنیم و این محصول را با یک‌سوم قیمت نمونه خارجی به بازار عرضه کنیم. در گام بعدی هم در حال مذاکره با کشور روسیه برای صادرات این محصول هستیم.

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/688306/تولید-بومی-آجر‌هایی-خاص-با-نقشی-کلیدی-در-تولید-برق-کشور
بستن   چاپ