خبر یزد - نصب هزار کنتور هوشمند برق در یزد
تاکنون بیش از یکهزار کنتور هوشمند برای مشترکان صنعتی بزرگ و نیروگاههای تولید برق سطح استان یزد نصب شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، مدیر دفتر بازار برق شرکت برق منطقهای یزد با اشاره به اجرای طرح هوشمندسازی و استفاده از کنتورهای هوشمند در شبکه انتقال و فوق توزیع استان به منظور مدیریت مصرف برق گفت: تاکنون بیش از یک هزار کنتور هوشمند برای مشترکان صنعتی بزرگ و نیروگاههای تولید برق سطح استان و همچنین ایستگاههای شبکه انتقال و فوقتوزیع برق، نصب و راهاندازی شده است.
محمد یعقوبی افزود: وزارت نیرو در راستای تامین برق مطمئن و پایدار در زمستان سال جاری و نیز پیک بار تابستان 1404 تعداد 14 مگاپروژه تکلیفی را برای کاهش سطح ناترازی تولید و مصرف برق در راستای حفظ و پایداری شبکه و نیز جلب رضایت مردم در سطح کشور تعیین کرده است.
وی با بیان اینکه طرح هوشمندسازی و استفاده از کنتورهای هوشمند در حوزه شبکه انتقال و فوقتوزیع برق استان به منظور مدیریت مصرف برق از جمله این طرحها است اظهار کرد: برنامهریزی انجام شده است تا پایان سال جاری 40 کنتور هوشمند دیگر بر روی فیدرهای خازنی ایستگاههای فوقتوزیع برق منطقهای استان نصب شود تا نزدیک به صد در صد از مبادی مورد نیاز برای رصد انرژی راکتیو تولیدی بانکهای خازنی به این کنتورها تجهیز شود.
مجری طرح هوشمندسازی اضافه کرد: همچنین به منظور مدیریت مصرف بار صنایع در سطح شبکه انتقال و فوقتوزیع، طراحی و پیگیری نصب رلههای هوشمند مرتبط (طرح ALC) نیز در حال انجام میباشد که از دیگر اهداف این طرح است.
وی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از الزامات طرح هوشمندسازی، تجهیز تمام مبادی مصرف داخلی برق ایستگاههای انتقال و فوقتوزیع به کنتورهای هوشمند میباشد تا امکان سنجش و پایش حتی مصرف برق داخلی خود ایستگاههای برق در سطح شبکه انتقال و فوقتوزیع برای خودمان فراهم شود که تاکنون نزدیک به 60 ایستگاه ما به این کنتورها تجهیز شدهاند و به نوعی نسبت به استانهای دیگر در این زمینه پیشرو بودهایم.
یعقوبی ادامه داد: برای طرح یاد شده حدود 10 میلیارد تومان اعتبار تخصیص یافته است و اکنون حدود 70 درصد پیشرفت دارد.
وی اظهار کرد: در راستای مدیریت انرژی الکتریکی تولیدی، مصرفی و عبوری در شبکه انتقال و فوقتوزیع استان نیاز است تا با نصب تجهیزات مورد نیاز، امکان سنجش و پایش انرژی برق به صورت مکانیزه و قرائت از راه دور فراهم شود که بخش اصلی این کار قبلا صورت گرفته و با اجرای این طرح در حال تکمیل زیرساختهای مورد نیاز هستیم.
یعقوبی، سنجش و پایش انرژی اکتیو و راکتیو الکتریکی در شبکه انتقال و فوقتوزیع را با پیادهسازی و نظارت بر فرآیند نصب، تست و پلمپ کنتورهای هوشمند مورد تایید شرکت مدیریت شبکه برق ایران و نیز برقراری ارتباط و راهاندازی قرائت از راه دور کنتورها بر بستر فیبر نوری یا با استفاده از سیم کارتهای مخابراتی، را از وظایف دفتر بازار برق عنوان نمود.