طرز تهیه جغول بغول
دوشنبه 17 دي 1403 - 22:47:14
|
|
خبر یزد - به گزارش ،این خوراک دلچسب در شمال کشور بسیار محبوب بوده و به عنوان یکی از غذاهای خیابانی پرطرفدار در کبابیها و قهوهخانهها عرضه میشود، معمولاً همراه با نارنج تازه و نان داغ سرو میگردد. تهیه این غذا، فرصتی است برای بازسازی خاطرات و لذت بردن از طعمهایی که یادآور دستپخت مادربزرگها و روزهای خوش گذشته است. بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان * مناسب برای: 4 نفر * درجه سختی: آسان مواد لازم مواد لازم برای پخت جغول بغول به شرح زیر می باشد: جگر سیاه گوسفندی: 500 گرم دل گوسفند: یک عدد قلوه گوسفند: یک عدد جگر سفید گوسفند (دلخواه): 250 گرم دنبه: 50 الی 100 گرم پیاز: دو عدد سیب زمینی: 500 گرم فلفل پاپریکا یا فلفل دلمه: یک عدد نمک: دو قاشق چایخوری زردچوبه: یک قاشق چایخوری گوجه: سه عدد پول بیبر: نصف قاشق چایخوری طرز تهیه بتدا برای درست کردن جغول بغول دو عدد پیاز را میشوییم و پوست میگیریم و به صورت خلالی نازک خرد میکنیم. داخل تابه روغن حیوانی میریزیم و تابه را روی حرارت قرار میدهیم تا روغن داغ شود و 50 گرم دنبه را ریز خرد میکنیم و به روغن اضافه میکنیم و پیاز خلالی خرد شده را داخل روغن داغ میریزیم و همراه دنبه تفت میدهیم تا طلایی شوند. بعد از طلایی شدن پیازها زردچوبه و نمک میریزیم و یک دقیقه تفت میدهیم. جگر سفید را نگینی ریز خرد میکنیم و داخل قابلمه یا زودپز میریزیم و همراه آب میپزیم سپس به پیاز در حال تفت اضافه میکنیم و هم میزنیم و جگر سفید را تفت میدهیم. یک عدد دل و یک عدد قلوه گوسفند را ریز خرد میکنیم و بعد از تفت جگر سفید به جگر سفید اضافه میکنیم و هم میزنیم. جگر سیاه را به صورت خلالی نازک خرد میکنیم و بعد از پخت دل و قلوه داخل تابه میریزیم و هم میزنیم. یک عدد فلفل پاپریکا یا فلفل دلمه را به صورت نگینی ریز خرد میکنیم و به دل و جگر و قلوه در حال تفت اضافه میکنیم و هم میزنیم. نصف قاشق چایخوری پول بیبر یا فلفل سیاه نیمکوب میریزیم و مجددا هم میزنیم. سه عدد گوجه را خوب میشوییم و خرد میکنیم و به دل و جگر و قلوه در حال تفت اضافه میکنیم و هم میزنیم. 500 گرم سیب زمینی را میشوییم و پوست میگیریم و به صورت مکعبی خرد میکنیم. داخل تابه روغن میریزیم و تابه را روی حرارت قرار میدهیم تا روغن داغ شود و سیب زمینی های خرد شده را داخل روغن داغ میریزیم و سرخ میکنیم. سیب زمینی سرخ شده را از صافی رد میکنیم و روی سیب زمینی نمک میپاشیم. غذا را داخل ظرف مناسبی میریزیم و کنارش سیب زمینی سرخ شده میریزیم و همراه نان سرو میکنیم. نکات مهم – در بعضی از شهرهای ایران برای پخت جغول بغول، مقدار جگر سفید را دو برابر جگر قرمز در نظر میگیرند و جگر سفید را چرخ میکنند و همراه پیاز تفت داده و جگر سیاه را خرد میکنند و اضافه میکنند و روده گوسفند (بارساخ) را نیز ریز خرد میکنند و به مواد اضافه میکنند. – اگر در پخت این غذا از جگر سفید استفاده کردید داخل آب بپزید سپس تفت بدهید. زمان پخت جگر سفید داخل قابلمه 2 ساعت و داخل زودپز بیست دقیقه میباشد.
http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/692233/طرز-تهیه-جغول-بغول
|