خبر یزد
بزرگترین صادرکنندگان چای به ایران را بشناسید
چهارشنبه 13 فروردين 1404 - 14:31:13
خبر یزد - میزان / رئیس سازمان چای کشور با اشاره به روند تولید چای در سال 1403 اظهار کرد: در سالی که گذشت بالغ بر 28 هزار تن چای خشک تولید و بالغ بر 11 هزار تن چای ایرانی به کشورهای همسایه صادر شده است.
تولید چای در کشور تاریخچه دیرینه‌ای دارد و با شروع فصل برداشت که از اواسط بهار آغاز می‌شود افراد زیادی به‌طور مستقیم و غیرمستقیم به واسطه آن مشغول به‌کار می‌شوند.
بخشی از نیاز چای کشور از طریق تولید داخل و بخشی نیز به‌واسطه واردات تامین می‌شود اما تولید چای داخلی همواره با موانعی مواجه بوده که هم تولیدکنندگان و هم مصرف‌کنندگان این محصول را با چالش‌هایی مواجه کرده است.
در همین راستا حبیب جهانساز، رئیس سازمان چای کشور در توضیح روند تولید چای در اظهار کرد: برداشت برگ سبز چای از اوایل اردیبهشت آغاز و تا پایان مهر ادامه دارد و برگ سبز چای در فصل‌های بهار، تابستان و پاییز طی چهار چین برداشت می‌شود که چین بهاره بالاترین درجه از لحاظ کیفیت را دارد.
وی درباره میزان تولید چای در سال 1403 گفت: تا پایان فصل برداشت چای در سال گذشته حدود 124 هزار و 590 تن برگ سبز چای از چای‌کاران خریداری شده و بالغ بر 28 هزار تن چای خشک نیز تولید شده است.
رئیس سازمان چای کشور تاکید کرد: تولید چای در سال 1403 نسبت به سال 1402 تغییر قابل توجهی نداشته و ارزش چای خریداری شده از چایکاران در سال گذشته معادل 2 هزار و 17 میلیارد تومان بوده است.
جهانساز در مورد پرداخت مطالبات چای‌کاران گفت: 504 میلیارد تومان یعنی معادل 25 درصد از چای خریداری شده از چای‌کاران سهم دولت بوده که پرداخت شده و هزار و 512 میلیارد تومان نیز سهم کارخانه‌های چای بوده که بخش عمده آن پرداخت شده است.
چای‌های سنواتی تبدیل به کمپوست می‌شود
رئیس سازمان چای کشور در مورد اینکه چای سنواتی درحال حاضر در کشور موجود است یا خیر عنوان کرد: با اقدامات خوبی که در سال‌های اخیر صورت گرفته خوشبختانه چای سنواتی در انبارها موجود نیست.
وی افزود: باتوجه به تعیین‌تکلیف‌های اخیر دیگر هیچ چای سنواتی وارد بازار مصرف نمی‌شود و با مدیریت صورت‌گرفته چای‌هایی که 3 سال از تولیدشان گذشته تاییدیه استاندارد ندارد و برای تهیه کمپوست استفاده می‌شوند.
سالانه چقدر ارز صرف واردات چای به کشور می‌شود؟
جهانساز در توضیح میزان ارزبری واردات چای در سال 1402 گفت: بر اساس آمار رسمی گمرک در 10 ماهه ابتدایی سال 1403 حدود 41 هزار تن چای وارد کشور شده که تقریبا 200 میلیون دلار ارز صرف این میزان واردات شده است.
رئیس سازمان چای کشور تاکید کرد: واردات چای با ارز بازار مبادله‌ای تامین می‌شود و ارز ترجیحی به چای تعلق نمی‌گیرد.
سریلانکا و هند بزرگترین صادرکننده چای به ایران
وی در مورد عمده کشورهای صادرکننده چای به ایران، اظهار کرد: سریلانکا بزرگترین صادرکننده چای به کشور است، هند رتبه دوم را در صادرات چای به ایران دارد.
جهانساز در مورد کیفیت چای ایرانی گفت: چای ایرانی به چای ارگانیک نزدیک است؛ چراکه هیچ آفاتی در باغات ما وجود ندارد که بخواهیم با سم‌پاشی آن‌را از بین ببریم به همین دلیل باغات چای ما عاری از هرگونه آلودگی و فلزات سنگین است.
صادرات 15 میلیون دلاری چای به کشورهای همسایه و اروپا
رئیس سازمان چای کشور در مورد میزان صادرات چای ایرانی گفت: در 11 ماهه ابتدایی سال 1403 بالغ بر 11 هزار تن چای ایرانی به ارزش 15 میلیون دلار به کشورهای همسایه و اروپا صادر شد که روسیه اصلی‌ترین مقصد چای ایرانی است.
قیمت هرکیلو چای سیاه بین 150 تا 400 هزار تومان
جهانساز به میانگین قیمت چای ایرانی اشاره کرد و گفت: هر کیلو چای ایرانی باتوجه به کیفیت و بسته‌بندی تقریبا از کیلویی 150 تا 400 هزار تومان فروخته می‌شود.
بازار

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/707147/بزرگترین-صادرکنندگان-چای-به-ایران-را-بشناسید
بستن   چاپ