خبر یزد
احتمال ابتلا به تب کریمه کنگو با گرمای هوا
دوشنبه 25 فروردين 1404 - 18:52:06
خبر یزد - مدیرکل دامپزشکی استان یزد: علائم بیماری تب کریمه کنگو تب، لرز، گیجی، حالت تهوع، درد و سفتی گردن، حساسیت به نور، سردرد شدید، درد چشم و خونریزی زیرجلدی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، علی فاتحی نیا گفت: با آغاز فصل گرم سال احتمال ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو (CCHF) افزایش پیدا می‌کند که رعایت نکات بهداشتی و پیشگیری از اهمیت بالایی جهت جلوگیری از ابتلا به آن برخوردار می‌باشد.
وی افزود: این بیماری با رعایت اصول بهداشتی شامل سم‌پاشی بدن دام‌ها، ضدعفونی اماکن دامی طبق نظر دامپزشکی، روش‌های حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوان پرهیز از کشتار دام در محل‌های غیرمجاز، تهیه گوشت مورد نیاز از محل‌های مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی قابل کنترل است.
مدیرکل دامپزشکی استان ادامه داد: فرآیند پیش سرد در کشتارگاه‌های استان انجام می‌شود به این صورت که لاشه دام پس از ذبح به مدت 24 ساعت در درجه حرارت 4 درجه سانتیگراد نگهداری و سپس روانه مراکز عرضه می‌شود. این روند باعث از بین رفتن ویروس تب کریمه کنگو و بسیاری از عوامل بیماری زای دیگر می‌شود.
وی تصریح کرد: با وجود آنکه ویروس تب کریمه کنگو حساس به حرارت است، بنابراین پختن گوشت باعث از بین رفتن آن خواهد شد. به افراد توصیه می‌شود از خوردن گوشت و جگر خام و نیم پخته پرهیز کنند.
فاتحی نیا اظهار داشت: علائم این بیماری در انسان نیز شامل تب، لرز، گیجی، حالت تهوع، درد و سفتی گردن، حساسیت به نور، سردرد شدید، درد چشم، خونریزی زیرجلدی و در نهایت مرگ می‌باشد. لازم به ذکر است این بیماری در دام فاقد علائم بالینی بوده و صرفأ یک تب موقتی در دام ایجاد می‌نماید لذا براساس علائم ظاهری قابل تشخیص نمی‌باشد.
وی گفت: افرادی که دارای سابقه گزش کنه، تماس با دام زنده و ترشحات خونی فرآورده‌های خام دامی که علایم فوق را مشاهده ‏می‌کنند، باید در اسرع‌وقت به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند تا تحت معالجه قرار گیرند.
مدیرکل دامپزشکی استان افزود: استفاده از دستکش و ماسک در هنگام تماس و ذبح دام و خرد کردن گوشت، خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام، کنترل تردد غیرمجاز ‏دام، انجام سم‌پاشی‌های ادواری دام و جایگاه نگهداری دام، کشتار دام در کشتارگاه‌های مجاز، تهیه ‏گوشت از مراکز مجاز تحت نظارت دامپزشکی، پرهیز از خرید و نگهداری هرگونه دام فاقد هویت و قاچاق، خودداری از کشتار دام به صورت غیر مجاز و خارج از کشتارگاه، نگهداری گوشت تازه به مدت 24 و جگر 48 ساعت در دمای 4درجه سانتی گراد ‏در یخچال، راهکار‌های پیشگیری از ابتلا به تب کریمه کنگو به شمار می‌رود. ‏

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/711381/احتمال-ابتلا-به-تب-کریمه-کنگو-با-گرمای-هوا
بستن   چاپ