خبر یزد - ایسنا / رئیس صندوق بین المللی پول (ÌMF) اعلام کرد: اکثر کشورهای جهان باید گامهای قاطعی به دلیل افزایش بدهی بردارند.
کریستالینا جورجیوا شرایطی را پیشبینی کرد که برخی کشورها ممکن است شوکهایی را تجربه کنند که نیاز به حمایت مالی مجدد داشته باشد و چنین اقداماتی باید هدفمند و موقت باشند.
او در آستانه نشست بهاری هیئتهای حاکمه صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی که هفته آینده برگزار میشود، گفت: اقتصادها از یک موقعیت شروع ضعیفتر با چالشهای جدید روبرو هستند، با بار بدهی عمومی که بسیار بیشتر از چند سال پیش است.
بازار
![]()
رئیس صندوق بین المللی پول خاطرنشان کرد: به این ترتیب، اکثر کشورها باید اقدامات مالی قاطعانهای را برای بازسازی فضای سیاستگذاری انجام دهند و مسیرهای تعدیل تدریجی را که به چارچوبهای مالی احترام میگذارد، تعیین کنند.
جورجیوا شرایطی را مجاز دانست که برخی از کشورها ممکن است شوکهایی را تجربه کنند که نیاز به تجدید حمایت مالی داشته باشد و چنین اقداماتی باید هدفمند و موقت باشند.
به گفته او، اقتصادهای بازارهای نوظهور باید انعطافپذیری نرخ ارز را بهعنوان یک ضربهگیر حفظ کنند.
رئیس صندوق بین المللی پول خاطرنشان کرد: در مورد کشورهایی که بدهی عمومی ناپایدار دارند، باید بهطور فعال برای بازگرداندن پایداری حرکت کنند، ازجمله در برخی موارد که با اتخاذ تصمیم دشوار برای تجدید ساختار بدهی همراه است.
به گفته جورجیوا، سازش در سیاست مالی میتواند تا حدی با افزایش پتانسیل رشد از طریق اصلاحات در بانکداری، بازارهای سرمایه، سیاست رقابت، حقوق مالکیت معنوی و آمادگی برای هوش مصنوعی جبران شود.
جورجیوا همچنین خاطرنشان کرد که کشورها باید به حذف عدم تعادل داخلی و خارجی کلان اقتصادی توجه کنند. به گفته او، تعادل مجدد میتواند ثبات را در داخل، خارج و در سطح جهانی افزایش دهد.