خبر یزد - به گزارش خبرنگار مهر، انتخابات فدراسیون ها همیشه و در دوره تمام وزرا همواره چالش جدی برای وزارت ورزش بوده که به ویژه با ورود «سرپرست»ها ابعاد گسترده تری هم گرفته است؛ افرادی که شرط به کارگیری آنها در اساسنامه فدراسیون های ورزشی مشخص شده اما در فدراسیون های مختلف نه توجه کافی به این مهم شده و نه باید و نبایدهای اختیاراتی که سرپرستان «می توانند» یا «نمی توانند» داشته باشند.

موارد انتصاب سرپرست برای فدراسیون ها طبق اساسنامه فدراسیون ها (تبصره 1)
استارت دوباره انتخابات با اقدام مثبت اما مبهم
طبق اساسنامه فدراسیون های ورزشی (ماده 13 – تبصره یک) «عزل»، «استعفا»، «غیبت بیش از سه ماه» یا «منع ادامه فعالیت با رای مراجع ذی صلاح» 4 موردی است که رئیس مجمع به استناد آنها می تواند برای فدراسیون تعیین سرپرست کند، این در حالی است تصمیمات اخیر برای تعیین سرپرست فدراسیون ها – به جز کاراته که انتخاباتش با رای مراجع ذی صلاح ابطال شد- مغایر با این موارد بوده است. با این حال وزارت ورزش بنا به دلایلی که شفاف سازی لازم و کافی در مورد آنها صورت نگرفت، تصمیم به توقف روند انتخاباتی این فدراسیون ها و تعیین سرپرست برای آنها گرفت.
اینگونه وزارت ورزش برگزاری انتخابات ریاست چند فدراسیون را «از نو» در دستور قرار داد و در عین حال در اقدامی مثبت فاصله زمانی کوتاه برای برگزاری انتخابات و کاهش دوره سرپرستی به کمتر از 6 ماه را در برنامه قرار داد. این موضوعی بود که خبرگزاری مهر هم در گزارشی با عنوان «اقدام مثبت وزارت ورزش برای انتخابات فدراسیون ها و تدبیر برای مجمع سالم» به آن پرداخت.

سرپرست فدراسیون کاراته 6 ماه بعد از انتصابش اقدام به تغییر دبیر فدراسیون و مجمع کرد
انتصاب های شائبه برانگیز سرپرستان
با این حال طی شدن «روند قانونی و به ویژه سالم» نگرانی و تشویشی است که همچنان در مورد انتخابات فدراسیون ها به چشم می آید به ویژه با تصمیمات متناقض و روندهای غیرشفافی که در تحولات مدیریتی اخیر در برخی فدراسیون ها به چشم آمده است از جمله کاراته؛
مزدا صوفی که 6 آبان سال گذشته به عنوان سرپرست فدراسیون کاراته منصوب شد، درست پس از 6 ماه اقدام به انتصاب دبیر جدید برای فدراسیون و مجمع آن کرد این در حالی است که از 30 فروردین نام نویسی از کاندیداهای ریاست کاراته آغاز شد و این روند همچنان در جریان است. همین مسئله شائبه های مربوط به ورود مزدا صوفی به انتخابات و نام نویسی برای ریاست را بیشتر می کند به خصوص که در خبری که برای معرفی صوفی به عنوان سرپرست فدراسیون کاراته روی خروجی کانال وزارت ورزش قرار گرفت برخلاف دیگر اخبار مربوط به انتصاب سرپرستان، هیچ اشاره ای به عدم ورود به فرآیند انتخابات نشده بود.
اما موضوع تنها مربوط به سرپرست فدراسیون کاراته نمی شود کما اینکه خبرنگار مهر کسب اطلاع کرده که کوروش صبوریان سرپرست فدراسیون موتورسواری و اتومبیلرانی نیز تصمیمات مشابه مزدا صوفی را در دستور کار قرار داده و دبیر فدراسیون که دبیر مجمع هست را برکنار و فرد مد نظرش را انتخاب کرده است.

وزیر ورزش در احکام صادره برای سرپرستان همواره بر عدم حضور در فرآیند انتخاباتی به عنوان داوطلب تاکید داشته است
سواستفاده سرپرستان از اختیارات شان
تغییرات گسترده که سرپرستان در ساختار فدراسیون شان ایجاد می کنند، شاید منع قانونی نداشته باشد اما قطعا اخلاقی و جوانمردانه نیست چرا که خلاف قانون «حکمرانی خوب» و مطلوب است و به همین دلیل باعث تقویت شائبه مهندسی انتخابات می شود.
به هر حال سرپرستان مامور به «رعایت اصل بیطرفی و عدالتمحوری» در انتخابات هستند و مشخص نیست چرا باید در دوره ای که مهمترین ماموریت شان برای آن رسیدگی به امور جاری فدراسیون و مهیا کردن شرایط انتخابات است، دست به ساختار فدراسیون بزنند در حالیکه قرار است به زودی رئیس جدیدی برای آن تعیین شود با دیدگاه و تصمیمات شخصی برای تعیین ساختار فدراسیونش.
چارچوب اختیارات سرپرستان مشخص شود
مشکل اصلی در این زمینه اینجاست که هیچ قانونی در مورد سرپرستان و اختیارات شان تدوین نشده است. تنها جائیکه به صورت صریح به سرپرستان اشاره شده همان ماده 13 – تبصره اول اساسنامه فدراسیون های ورزشی است که مشخص کرده در چه شرایطی سرپرست برای فدراسیون ها تعیین خواهد شد که البته عنایت کافی به آن هم نیست. در همین بند اشاره تلویحی به حضور 6 ماه سرپرستان شده در حالی که همین مدت زمان به کارگیری سرپرستان هم در بسیاری موارد مشکل ساز بوده است.

در خبر مربوط به انتصاب مزدا صوفی اشاره ای به عدم حضور در فرآیند انتخاباتی به عنوان داوطلب نشده است
لزوم تعیین قانونی سازوکار وزارت ورزش در مورد سرپرستان
اینکه «سرپرستان می توانند در انتخابات حضور داشته باشند یا نه؟»، «این اختیار را دارند که طی دوره تصدی فدراسیون دست به جابه جایی بزنند یا نه؟» و «دوره قانونی آنها چقدر است؟»، ابهاماتی است که همیشه در مورد سرپرستان وجود داشته و دارد درحالیکه وزارت ورزش به دلایل مختلف و با صلاحدید وزیر ورزش کماکان بر به کارگیری آنها پافشار است.
البته وزیر ورزش در احکامی که تا به امروز برای سرپرستان صادر کرده است بر «عدم حضور در فرایند انتخابات به عنوان داوطلب» تاکید داشته است با این حال با اعلام معاون وی، سرپرستان در صورت استعفا پیش از آغاز دوره 10 روزه نام نویسی کاندیداها می توانند وارد انتخابات شوند. همین تناقض میان دستور وزیر و صحبت های معاونش، عدالت و شفافیت پیرامون انتخابات را بحث برانگیز کرده و به ابهامات پیرامون آنها دامن می زند.
چه خوب است حالا که وزارت ورزش برای تشکیل مجامع انتخاباتی فدراسیون ها در فاصله زمانی کوتاه «اراده» کرده است، در مورد سرپرستان و «اختیارات» و «مدت زمان مسئولیت» و «رویکرد انتخاباتی» آنها هم یکبار برای همیشه موضع خود را مشخص کند و با تصمیم قاطع و مشخص کردن ساز و کارش در این زمینه، نوک پیکان بسیاری اتهامات را از خود دور کند.
http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/717643/باید-و-نبایدهای-اختیارات-سرپرستان؛-وزارت-ورزش-سازوکارش-را-مشخص-کند