بزرگنمايي:
خبر یزد -
خبرگزاری مهر – گروه استانها: ریزگردها این روزها به یکی از دردسرهای مردم شهر کرمان تبدیل شدهاند، اما این بار خبری از بادهای 120 روزه سیستان و بلوچستان نیست بلکه ریزگردها از استان یزد به کرمان آمدهاند و آسمان شهرهای شمالی کرمان را تیره کردهاند، روز گذشته کرمان، زرند و راور تعطیل و مردم خانه نشین شدند.
هنوز هم آسمان شهر مملو از ریزگرد است هر چند که شدت این پدیده از دیروز کمتر شده اما خاک همه شهر را در بر گرفته است.
کانون ریزگردهای یزد جدی گرفته نمیشود
حالا در هوای گرم کرمان و در اوج کرونا نفس کشیدن از قبل سختتر شده است.
شب قبل از پدیدار شدن ریزگردها در آسمان کرمان شهر یزد طوفانی شدید را تجربه کرد و وزش باد از سمت شمال شنهای کویر بین استان یزد و کرمان را به شهرستانهای شمالی کرمان آورد.
شب قبل از پدیدار شدن ریزگردها در آسمان کرمان شهر یزد طوفانی شدید را تجربه کرد و وزش باد از سمت شمال شنهای کویر بین استان یزد و کرمان را به شهرستانهای شمالی کرمان آورد
اما این نخستین بار نیست که کرمان از این کویر متأثر میشود و نکته تأسف بار اینکه هیچ اقدامی برای تثبیت شنها در این کانون ریزگردها در کویر مرکزی ایران اندیشیده نشده است و کسی هم در این خصوص نه در یزد و نه کرمان سخنی نمیگوید.
در این میان این مردم کرمان هستند که بار این مشکل را بر دوش می کشند.
مریم سلاجقه، کارشناس هواشناسی استان کرمان در گفتگو با مهر در این خصوص میگوید: آنچه که در روز گذشته در استان کرمان روی داد ناشی از بروز تند باد در شمال استان کرمان و از استان یزد بود.
وی تصریح کرد: پیش بینی میشود طی امروز و فردا هم هر چند در حجم کمتر شاهد بروز ریزگردها با منشأ شمال استان باشیم.
بادهای 120 روزه شرق کرمان را متأثر میکند
وی همچنین با اشاره به اینکه هنوز بادهای 120 روزه سیستان و بلوچستان شروع نشده است گفت: با شیوع وزش این بادها شرق و جنوب شرق استان نیز متأثر میشود که موجب بروز مکرر طوفان شن و ریزگرد خواهد شد.
سلاجقه افزود: امروز شاهد افزایش غلظت غبار در پارهای مناطق استان هستیم که منشأ آن وزش باد و خیزش گرد و خاک در مرکز کشور و انتقال آنها به استان کرمان است.
کارشناس هواشناسی استان کرمان بیان کرد: همچنین با توجه به وزش بادهای شمالی دوشنبه شب و سه شنبه شب در مناطق مرکزی کشور، افزایش غلظت غبار طی صبحهای سه شنبه و چهارشنبه در پارهای مناطق شمال و شمالغرب استان محتمل میباشد.
افزایش قابل توجه آلودگی در شهر کرمان
مدیرکل محیط زیست استان کرمان نیز در گفتگو با مهر اظهارداشت: میزان آلودگی هوا در اوج غلت ریزگردها 170 بود که بالاتر از شاخص کیفی قرار گرفت و طبیعتاً برای سلامت مردم خطر آفرین بود.
مرجان شاکری افزود: آنچه در شمال استان کرمان روی داد ناشی از وزش بادهای شمالی از کویر مرکزی بود که در این زمینه باید چاره اندیشی کرد.
وی با اشاره به سند ملی مبارزه با گرد و غبار در کشور گفت: در همه استانها دستگاههای مختلف باید مطابق این سند برای رفع مشکل ریزگردها تلاش کنند.
در حالی آلودگی هوا در روز جاری نیز بعد از یک روز خانه نشینی همچنان مردم کرمان را با مشکل مواجه کرده است اما در شرق استان وضعیت بسیار بغرنجتر است
وی خشکسالی شدید در سال جاری و کاهش رطوبت هوا را یکی از مهمترین عوامل بروز ریزگردها و طوفان شن در دانست و گفت: در کنار کانونهای ریزگرد در استانهای مجاور کانون اصلی بروز ریزگرد در استان کرمان کویر لوت است که با آغاز بادهای 120 روزه سیستان موجب تشدید آلودگی در شرق استان میشود و طوفان شن و ریزگردهای شرق استان منشأ اینگونه داشت.
آلودگی هوا ادامه دارد
در حالی آلودگی هوا در روز جاری نیز بعد از یک روز خانه نشینی همچنان مردم شمال کرمان را با مشکل مواجه کرده است اما در شرق استان وضعیت بسیار بغرنجتر است. طبق اعلام محیط زیست کانون ریزگردها در این بخش از استان اما کویر لوت است.
با رسیدن به نیمه بهار در ریگان و فهرج که در سال جاری شاهد کمترین میزان بارندگی در استان کرمان بودهاند بار دیگر با پدیده طوفان شن و ریزگردها مواجه شدهاند.
در همین خصوص با فرماندار ریگان به گفتگو نشستیم، امین باقری به خبرنگار مهر گفت: از روز گذشته ریزگردها آسمان شهرستان را فرا گرفتهاند و هر چند امروز وضعیت کمی بهتر است اما همچنین مردم برای رفت و آمد در سطح شهر و بین روستاها با مشکل مواجه هستند.
وی ریگان را یکی از محرومترین مناطق کشور دانست و افزود: در ریگان بیش از دو سوم روزهای سال مردم با ریزگردها درگیر هستند و این وضعیت موجب افزایش مهاجرت شده است.
تثبیت شنهای روان جدی گرفته شود
وی به ادامه سیر خالی شدن روستاها از سکنه خبر داد و گفت: با وزش هر بادی شاهد بروز ریزگرد و طوفان شن هستیم و کشاورزی و دامداری کاملاً متأثر از ریزگردهاست منشأ ریزگردها بادهای 120 روزه و گاه بادهای محلی است اما کانونهای ریزگرد کویر منطقه است که به اشتباه در برخی مواقع جازموریان اعلام میشود.
فرماندار ریگان گفت: توسعه ریگان به حل مشکلات ناشی از تغییرات اقلیمی وابسته است که مهمترین اقدام برای حل مشکل تثبیت شنهای روان با استفاده از روش کشت گیاهان در کویر و در نزدیکی کانونهای اصلی توسعه بیابان است.
مسئولان تغییرات اقلیمی را جدی نمیگیرند
تغییرات اقلیمی در استان کرمان طی سالهای گذشته موجب بروز مشکلات زیادی در بزرگترین استان کشور شده است به طوری که روزهای گرم سال در حال افزایش و حداقل دما و حداکثر دما هم سیر صعودی را طی میکند.
بارندگی در مقایسه با سال گذشته 75 درصد کاهش و رطوبت هوا در استان به شدت کاهش یافته است و همین مساله موجب تأثیر بر زندگی و معیشت مردم شده است
طی سال جاری نیز بارندگی در مقایسه با سال گذشته 75 درصد کاهش و رطوبت هوا در استان به شدت کاهش یافته است و همین مساله موجب تأثیر بر زندگی و معیشت مردم شده است.
خشک شدن زمینهای کشاورزی، کاهش وسعت مراتع و ذخیره گاههای آب در کنار کاهش کیفیت هوا و افزایش روزهایی که استان درگیر ریزگردها است زندگی مردم را دچار مشکل کرده اما متأسفانه مسئولان اقدامی مؤثر برای کاهش تأثیرات تغییرات اقلیمی نمیکنند و چون این مشکل را باور نکردهاند.
کد خبر 5208961